Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Ankara Yamaç Paraşütü Eğitimi

Ankara Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Ankara Yamaç Paraşütü Eğitimi


Ankara yamaç paraşütü eğitimi
için doğru adres mi? Ankarada yamaç paraşütü nerede yapılır? Yamaç paraşütü etkinlikleri için hangi bölge tercih ediliyor? Yamaç paraşütü eğitimi kimlere uygun? Yamaç paraşütü eğitimlerine katılmak isteyenlerin hangi koşulları yerine getirmesi gerekiyor? Yamaç paraşütü güvenli bir spor dalı mı? Yamaç paraşütü yaparken nelere dikkat edilmeli? Yamaç paraşütü denildiğinde bu sorular ilk akla gelen sorular oluyor. Ankara son zamanlarda yamaç paraşütü etkinlikleri için ön plana çıkan lokasyonlar arasında yer alıyor. Özellikle İç Anadolu bölgesi söz konusu olduğunda Ankara diğer şehirlere oranla daha fazla tercih ediliyor. Ankara’da yamaç paraşütü uçuşlarına katılmanın yanı sıra; eğitim almak da mümkün olabiliyor.

Ankarada Yamaç Paraşütü Nerede Yapılır

Ankara Yamaç Paraşütü Eğitimi Hakkında Merak Edilenler

Ankara, bir memur kenti olarak tanınıyor. Ankara uzaktan bakıldığında hayatın son derece yavaş aktığı bir şehir gibi görünebiliyor. Ancak; şehrin yılın dört mevsimi canlı kaldığını söylemek mümkün… Ankara, birbirinden farklı kültür, sanat, spor etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Şehirde yılın farklı dönemlerinde festivaller düzenleniyor. Şehrin gece hayatı açısından da son derece hareketli olduğunu söylemek mümkün olabiliyor. Buna ek olarak; Ankara çok sayıda üniversitenin bulunduğu bir şehir olarak dikkat çekiyor. Bu da; şehrin yoğun bir öğrenci nüfusunu ağırladığı anlamına geliyor. Şehrin sürekli hareketli ve canlı kalabilmesinde öğrenciler önemli bir rol oynuyor.

Ankara Parasut Egitimi 2

Ankara, tarihi boyunca farklı medeniyetleri ağırlamış ve farklı isimlerle anılmış bir şehir olarak biliniyor. Ankara’nın kökleri M.Ö. 300’lü yıllara uzanıyor. Ev sahipliği yaptığı medeniyetler için önemli bir konumda yer aldığı görülüyor. Hititler, Lidyalılar, Galatlar, Frigler Ankara’nın bir dönem ev sahipliği yaptığı medeniyetler arasında yer alıyor. Kısacası; şehrin zengin bir tarihi mirasa sahip olduğunu söylemek mümkün olabiliyor. Şehirde özellikle Hititlerin izlerine sıkça rastlanabiliyor. Ankara, tarihi ve turistik değere sahip pek çok bölge ve yapıya da ev sahipliği yapıyor. Başta Anıtkabir olmak üzere; Kuğulu Park, Ankara Kalesi, Gordion Antik Kenti bunlardan bazıları olarak sıralanabiliyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Peki; Ankarada yamaç paraşütü nerede yapılır? Ankara yamaç paraşütü eğitimi denildiğinde akla Ayaş ilçesi geliyor. Ayaş, paraşüt etkinlikleri için önemli bir konumda bulunuyor. Bu bölgede uçuşlar Kumludoruk adıyla bilinen tepeden gerçekleştiriliyor. Yamaç paraşütü alanında birçok mesafe rekorunun bu bölgede kırıldığı biliniyor. Ayaş’tan Kumludoruk Tepesine ulaşmak yaklaşık 10 dakika sürüyor. Uçuşlar 300 metre yükseklikten gerçekleştiriliyor. Uçuş süreleri hava koşullarına göre farklılık gösteriyor.

Bölgede çok sayıda uçuş okulu bulunuyor. İnter Paraşüt, Ankara paraşüt eğitimi için öne çıkan kurumlardan biri oluyor. THK lisanslı pilotları ve uzman kadrosuyla paraşüt eğitimi almak isteyenler için birçok olanak ve avantaj sunuyor. Güvenli ve keyifli bir eğitim için Ankara’da doğru adres İnter Paraşüt oluyor.

Ankara Yamaç Paraşütü Eğitimi Kimler İçin Uygundur?

Ankara paraşüt eğitimi almak için doğru adreslerden biri oluyor? Peki; yamaç paraşütü eğitimlerine kimler katılabilir? Herkes paraşüt eğitimi alabilir mi? Yamaç paraşütünün tehlikeli bir spor olduğu düşünülse de; bunun bir yanılgı olduğunu söylemek gerekiyor. Yamaç paraşütü belli kurallara uyulduğunda son derece güvenli bir spor olarak biliniyor. Bu noktada; hemen herkesin yamaç paraşütü eğitimi alabileceğini söylemek mümkün olabiliyor. Ancak bu noktada; belli fiziksel koşulları sağlayabiliyor olmak gerekiyor. Yamaç paraşütü eğitimlerine başvuru sırasında adaylardan sağlık raporu isteniyor. Kalp rahatsızlığı, tansiyon, epilepsi, renk körlüğü gibi sağlık problemleri bulunanlar yamaç paraşütü eğitimlerine katılamıyor. Buna ek olarak; hamilelerin yamaç paraşütü uçuşlarına ve eğitimlere katılması mümkün olmuyor.

Eğitimlere katılmak isteyen adayların 16 yaşını doldurmuş olmaları isteniyor. Uzman pilot eğitimi için ise yaş sınırı 18 olarak biliniyor. Paraşüt eğitimlerine katılmak için minimum 1.55 maksimum 2.00 metre boy aralığında olmak gerekiyor. Buna ek olarak; adayların 45 ile 110 kilo aralığında olmaları bekleniyor. Bu koşulları sağlayan adayların Ankara yamaç paraşütü eğitimi almalarında bir sakınca bulunmuyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi ve Uçuşları Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları sırasında kurallara uymak önem taşıyor. Risk oluşturabilecek her türlü durumdan kaçınmak için bazı önlemleri almak gerekiyor. Öncelikle uçuş deneyimi yaşamak isteyenlerin yeterli tecrübeleri olmamaları halinde bir uzman eşliğinde uçuş gerçekleştirmeleri gerekiyor. Uçuş esnasında ise eşlik eden uzman pilotun tüm komutlarını yerine getirmek önem taşıyor. Uçuşlar sırasında can yeleği ve kask kullanımı hayat kurtaran unsurlardan biri oluyor. Bu durum hem uçuşlar hem de eğitim süreçleri için geçerli oluyor. Yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları söz konusu olduğunda hava koşulları da kritik bir öneme sahip…

Ankara sert iklimi ile tanınan şehirler arasında yer alıyor. Bu anlamda her uçuş öncesinde meteorolojik koşulların uygunluğunu kontrol etmek gerekiyor. Aynı şekilde her uçuş öncesinde ekipman kontrollerinin sağlanması da önem taşıyor. Bu koşullar yerine getirildiğinde çok daha güvenli bir eğitim süreci gerçekleştirmek mümkün olabiliyor.

parasut egitimi ankara

Ankara yamaç paraşütü eğitimi hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İnter Paraşüt ile uçuş deneyimi yaşamak ve uçuş kartı satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;
0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?