Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

bolu yamaç paraşütü eğitimi

Bolu Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Bolu Yamaç Paraşütü Eğitimi


Bolu yamaç paraşütü eğitimi
için İç Anadolu Bölgesi’nde tercih edilen şehirlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bolu, aynı zamanda uçuş deneyimi yaşamak isteyen paraşüt tutkunları için de keyifli bir deneyim sunuyor. Bolu’da Abant bölgesi başta olmak üzere, yamaç paraşütü atlayışları için tercih edilebilecek pek çok nokta bulunuyor. Şehir her geçen yıl yamaç paraşütü ile ilgili daha fazla etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Şehre yamaç paraşütü yapmak ve eğitim almak için gelenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Yp Eğitimi , Bolu’da hem uçuş deneyimi yaşamak isteyenleri, hem de eğitimlere katılmak isteyenleri ağırlıyor.

Bolu Yamaç Paraşütü Fiyatları

Peki; Bolu’da yamaç paraşütü nerede yapılır? Bolu yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Uçuş deneyimi yaşamak ve eğitimlere katılmak isteyenler ne kadar bütçe ayırmalı? Kimler yamaç paraşütü eğitimi alabilir? Yamaç paraşütü eğitimi almak için kurs kayıtları sırasında istenen evraklar nelerdir?

Bolu Yamaç Paraşütü Eğitimi Hakkında Merak Edilenler

Bolu’da yamaç paraşütü uçuşları ve eğitimleri için genellikle Abant Bölgesi tercih ediliyor. Yedigöller Milli Parkı yamaç paraşütü etkinliklerine ev sahipliği yapan bölgelerin başında geliyor. Yellice Tepesi ve Kızlarçalı Tepesi, Bolu’da yamaç paraşütü denildiğinde akla gelen diğer noktalar oluyor. Örencik Yaylası da hem eğitimler hem de uçuş deneyimi yaşamak isteyenlerin uğrak noktalarından biri olarak biliniyor. Örencik Yaylası, 30 metreden başlayıp 180 metre yüksekliğe kadar uzanan farklı tepelere ev sahipliği yapıyor.

Bölgenin eğitimler için son derece elverişli olduğu ve kursiyerlere birçok avantaj sağladığı biliniyor.Örencik ve diğer bölgeler için yamaç paraşütü uçuşlarının süresi 5 dakika ile 60 dakika arasında değişebiliyor. Bolu, paraşüt tutkunları için Abant Gölü’nün de içinde bulunduğu eşsiz manzaralar sunuyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Bolu Yamaç Paraşütü Eğitimi Fiyatları

Peki; Bolu yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Eğitim ve uçuş deneyimi yaşamak isteyenlerin ne kadar bütçe ayırmaları gerekiyor? Bolu’da yamaç paraşütü uygun hava koşullarının yakalanması durumunda dört mevsim yapılabiliyor. Bolu sert iklimiyle tanınsa da; meteorolojik koşullar kontrol edilerek uçuşlar gerçekleştirilebiliyor. Uçuş deneyimi yaşamak isteyenler için fiyatlar dönemlere ve uçuş yapılacak alana göre değişiklik gösteriyor. Yp Eğitimi keyifli ve güvenli bir uçuş deneyimi için uçuş kartları sunuyor. Uçuş kartları ile aynı yıl içerisinde istenen tarihte uçuş gerçekleştirilebiliyor.  Uçuş kartlarına fotoğraf ve video çekimlerinin de dahil olduğu biliniyor. Böylece ekstra ücret ödemeden fotoğraf ve video hizmeti alınabiliyor.

Bolu yamaç paraşütü eğitimi fiyatları ise eğitimin niteliğine ve eğitim seviyesine göre değişiklik gösteriyor. Eğitimler için ayrılması gereken bütçenin 5 bin ile 15 bin TL arasında olduğu biliniyor.

bolu paraşüt eğitimi

Yamaç Paraşütü Eğitimlerine Kimler Katılabilir?

Yamaç paraşütü eğitimlerine 16 yaşını doldurmuş ve sağlık sorunu bulunmayan hemen hemen herkes katılabiliyor. Uzman pilot eğitimi almak isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş olması koşulu aranıyor. Yamaç paraşütü uçuşlarına ve eğitimlerine katılmak için 155 cm ile 200 cm boy aralığında olmak gerekiyor. Aynı zamanda 45 kilodan az 110 kilodan fazla olanlar uçuş yapamıyor.

Spora elverişli olmak yamaç paraşütü için öncelikli koşullar arasında yer alıyor. Özellikle eğitimler söz konusu olduğunda sağlık raporu ile bunu kanıtlamak gerekiyor. Kalp, astım, tansiyon hastaları eğitimlerden faydalanamıyor. Renk körü olanlar eğitimlere katılamıyor.

Hamilelerin uçuş yapması ve eğitim alması mümkün olamıyor. Tüm bunlara ek olarak; eğitimlere katılacak kişilerin en az ilköğretim mezunu olmaları isteniyor. Bu kriterlere uyan herkes Bolu yamaç paraşütü eğitimi fırsatlarını değerlendirebiliyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Gerekli Evraklar


Yamaç paraşütü eğitimi
almak isteyenlerden kurs kayıtları sırasında bazı evraklar talep ediliyor. Kayıt sırasında adayların nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopisini yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Kurs katılımcılarının en az ilköğretim mezunu olmaları gerekiyor. Bu nedenle öğrenim belgesi istenen bir diğer belge olarak karşımıza çıkıyor.

18 yaşını doldurmuş adayların sunması gereken bir diğer belge adli sicil kaydı oluyor. Adli sicil kaydının son 6 ay içerisinde alınmış olması önem taşıyor. Son 6 aya ait 8 adet vesikalık fotoğraf gerekli evraklardan bir diğeri olarak biliniyor. 18 yaşını doldurmuş adayların taahhütname sunmaları gerekiyor. Doldurmamış adaylardan ise veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname isteniyor.

Bolu yamaç paraşütü eğitimi alabilmek için spora elverişli olmak gerekiyor. Tüm adaylardan spora elverişli olduklarını ve herhangi bir sağlık sorunlarının bulunmadığını kanıtlamaları gerekiyor. Bunun için sağlık raporu istenen diğer belgeler arasında yer alıyor. Sağlık raporu aile sağlığı merkezlerinden alınabiliyor. Ancak bazı durumlarda eğitmenler heyet raporu alınmasını talep edebiliyor. Bu durumda tam teşekküllü hastanelerden alınan bir sağlık raporuna ihtiyaç duyuluyor. Kan grubu belgesi sunulması gereken diğer evraklardan biri oluyor. Eğer kimlik ya da ehliyette kan grubu bilgisi yer alıyorsa bu belgeye ihtiyaç duyulmuyor.

Adaylar her eğitim seviyesinin sonunda sertifika almaya hak kazanıyorlar. Bu sertifikalara THK pulu yapıştırılması gerekiyor. THK pulunun kurs kayıtları sırasında uçuş okuluna teslim edilmesi gerekiyor.

Bolu Yamaç Paraşütü Fiyatları
Bolu Yamaç Paraşütü Fiyatları

Bolu yamaç paraşütü eğitimi hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Uçuş deneyimi yaşamak ve uçuş kartı satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;
0850 308 2143
0542 492 2022

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?