Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

en iyi yamaç paraşütü eğitimi

En İyi Yamaç Paraşütü Eğitimi

En İyi Yamaç Paraşütü Eğitimi İstanbul

Yamaç paraşütü, diğer ekstrem sporlarda olduğu gibi içinde tehlike barındıran bir spordur. Yamaç paraşütü yapmak isteyen kişiler öncesinde mutlaka eğitimlerini almalıdır. Yamaç paraşütü eğitimlerini almak için 16 yaş üstünde olmak gerekmektedir. Bu nedenle çok sık tercih edilen eğitimler arasında yer alır. Yamaç paraşütü bir araca ihtiyaç duymadan yapılması ve dağlardan uçuşa geçilmesinden dolayı serbest düşüş paraşütünden ayrılmaktadır. Bu nedenle yamaç paraşütü eğitimi oldukça ilgi görmektedir.

 

En İyi Yamaç Paraşütü Eğitimi Nereden Alınır?

Yamaç paraşütünün son zamanlarda popülaritesini arttırması, birçok özel eğitim kurumu ve uçuş okulunun açılmasına etki etmiştir. Uçmayı kolay bir hale getiren yamaç paraşütü sayesinde çoğu kişi çocukluk hayallerini gerçekleştirmeyi başarmıştır. Yamaç paraşütü eğitimi özel kurumların yanı sıra THK bünyesinde de verilmektedir. Türk Hava Kurumu, profesyonel Yamaç Paraşütü THK Lisansı vermektedir. Tüm bunların dışında bazı üniversitelerin uçuş kulüplerinde de yamaç paraşütü eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Siz de yamaç paraşütü eğitimi almak için kendinize en uygun kursa kayıt yaptırarak yamaç paraşütüne başlamak adına ilk adımı atabilirsiniz.

En İyi Yamaç Paraşütü Eğitimi

Yamaç Paraşütü Eğitimi Almak İçin Şartlar Nelerdir?

Yamaç paraşütü eğitimi almak için dikkat edilmesi gereken en önemli husus sağlıktır. Bu eğitimi almak isteyen kişilerin herhangi bir sağlık problemi bulunmaması gerekir. Adaylardan bu noktada sağlık raporu belgeleri talep edilmektedir. Ayrıca adayların kurslara katılım alt yaş sınırı 16 olarak belirlenmiştir. Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyen kişiler fiziksel açıdan yeterli olmalıdır. Buna göre kursa başvuru yapan kişilerin 45 kilodan az ve 120 kilodan fazla olmaması gerekmektedir. Boy olarak ise 155 cm ile 200 cm boy aralığında olmak aranan şartlardan bir diğeridir. Yamaç paraşütü eğitimi alacak olan kişilerin uçmaya engel sağlık sorunlarının bulunmaması gerekmektedir. Kalp rahatsızlığı, epilepsi ve yükseklik korkusu gibi rahatsızlığı olan kişilerin yamaç paraşütü eğitimi almasına izin verilmemektedir.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

En İyi Yamaç Paraşütü Eğitimi Seviyeleri  Nelerdir?

Yamaç paraşütü eğitimleri, P2 ile T2 arasında yer alan bir çok farklı aşamadan oluşmaktadır. Kısaca göz atacak olursak en iyi yamaç paraşütü eğitimleri şunlardır;
• P1-P2: Başlangıç Eğitimi
• P3: Orta Seviye Eğitimi
• P4: Pilot Seviye Eğitimi
• P5: İleri Seviye Eğitimi
• T1: Tandem Pilotluk Başlangıç Eğitimi
• T2: Ticari Tandem Pilotluk Eğitimi
• S.I.V: Uçuş Esnasında Meydana Gelebilecek Kazaların Canlandırılma Eğitimi

Yamaç paraşütü S.I.V eğitimi mutlaka alınması gereken bir eğitimdir. Yamaç paraşütü diğer tüm sporlar gibi içinde kaza riski bulunduran bir spor dalıdır. Bu eğitimin amacı havada meydana gelmesi muhtemel olaylarının simülasyonunun yapılmasıdır. Bu eğitim sonunda katılımcıya tamamlaması gereken görevler verilmektedir. Bu görevleri başarıyla tamamlaması durumunda pilotluk eğitimini başarıyla tamamlamış olarak kabul edilirler. S.I.V eğitimi hayati önem taşıyan eğitimlerden bir tanesidir. En iyi yamaç paraşütü eğitimleri arasında gösterilmektedir. Bu eğitim sayesinde pilot adayları manevra ve frenleme konusunda yeterli seviyeye gelmiş olur. Yamaç paraşütün riskli yönlerinin öğretildiği bu eğitim sayesinde pilot adayları soğukkanlı kalma konusunda son derece hayati bilgiler öğrenir.
T seviyesi eğitimleri meslek olarak kabul edilmektedir. Sadece Fethiye bölgesinde yaklaşık 300 tandem pilotu bulunmaktadır. Bu eğitimler yamaç paraşütünde alınması gereken eğitimler arasında yer almaktadır.

En iyi Yamaç Paraşütü eğitimi kursu

En İyi Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Neler Gereklidir?

Yamaç paraşütü ekipman eşliğinde yapılabilen bir spor dalıdır. Bu sporu yapmak için olmazsa olmaz tek şey paraşüttür. Paraşüt ipler, kanatlar, kolon ve kuşam bölümlerinden oluşmaktadır. Yamaç paraşütü eğitimlerinde kullanılan malzemeler genellikle kursu veren yerlerden tedarik edilmektedir. Yamaç paraşütü yapmak isteyen kişiler kursa giderken bot, uzun kollu paraşüt kıyafeti, pantolon, eldiven, güneş gözlüğü ve güneş kremi almak zorundadır. Bu ekipmanlar zorlu koşullar karşısında kişinin korunmasına yönelik fayda sağlayacak eşyalardan bazılarıdır.
En iyi yamaç paraşütü eğitimi ‘ne başlamak için almanız gereken ilk eğitim P1-P2 seviyesinde verilmektedir. Bu seviyede teorik dersler ve yerde uygulamalı başlangıç seviyesindeki hareketler öğretilmektedir. P1-P2 seviye eğitimleri ortalama 7 ile 15gün arasında sürmektedir. Kurslar esnasında 20 sorti uçuş gerçekleştirilmektedir. Bu seviyede hava trafik kuralları eğitimi, meteoroloji, aerodinamik, yedek paraşüt açma, pratik uçuş ve emniyeti gibi birçok teorik ve zemin eğitimleri öğretilmektedir. Ayrıca Pilot ve Ground Pilot ve İrtifa uçuşları gibi uygulamalı dersler bu seviye eğitimde önemli yer tutmaktadır. Bu eğitimler yamaç paraşütü için olmazsa olmaz temel eğitimler arasında bulunmaktadır.
En iyi yamaç paraşütü eğitimi ‘nde uygulama dersleri ilk olarak düz zeminde yapılmaktadır. Paraşütü havalandırma, kanadı baş üzerinde tutma ve paraşütü söndürme eğitimi zeminde verilen eğitimler arasındadır. Bunun dışında paraşütü taklası bu eğitimler esnasında öğretilmektedir. Zemin eğitimleri sonrasında eğimli arazi eğitimine geçen öğrenciler öğrendikleri bilgileri burada tekrar ederler. Son aşamada ise 60 ile 350 metre irtifadan uçuş gerçekleştirerek P2 sertifikasını elde etmiş olurlar.
Bu eğitimlerin sonunda başarı elde eden kişilere P2 sertifikasını almaya hak kazanırlar.
P2 seviyesinden sonraki eğitimlerde gerekli malzemeler kursiyerlerin kendisi tarafından karşılanmaktadır.

P5 seviyesine kadar olan diğer tüm seviyeler teorik ve pratik olarak iki aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamaların ilki 45 gün boyunca devam etmektedir. Diğer aşama S.I.V eğitimi aşaması ise 10 gün sürmektedir. P3 ve P4 seviyesi termik uçuşların ve zorlu hava koşullarında daha çok uçuş gerçekleşen seviyelerdir. Hava şartları kurs sürelerinin değişmesine neden olan bir etmendir. Kötü hava koşulları olması durumunda kurs sürelerinin uzamasına neden olabilir. Yamaç paraşütü kursları süresince 12 saatlik 50 sorti uçuş gerçekleştirilmektedir. Bu uçuşlar sonucunda başarı elde eden kursiyerler S.I.V eğitimini sürdürürler. Tüm eğitimlerin sonunda P5 Yamaç Paraşütü THK Sertifikası verilir.
Kursların tamamını başarıyla bitiren kişiler tek başına güvenli uçuş gerçekleştirecek seviyeye ulaşmış olurlar. Eğitim sayesinde gökyüzünde bir kuş gibi özgürce dünyayı izleme fırsatını elde etmiş olunur. En iyi yamaç paraşütü eğitimi, profesyonel uçuş eğitmenleri tarafından verilmektedir. Bu eğitmenler Türk Hava Kurumu lisansına sahip kişilerden oluşmaktadır.

Yamaç Paraşütü Kursu ve Eğitimleri

En İyi Yamaç Paraşütü Eğitimi Kayıt İçin Gerekli Evraklar

Her kursta olduğu gibi yamaç paraşütü kursuna kayıt için mutlaka olması gereken bazı evraklar vardır. Bu evraklar şu şekildedir;
• Nüfus Cüzdanı
• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
• Adli Sicil Kaydı
• Kan Grubu Belgesi
• Öğrenim Belgesi/Diploma
• Sağlık Raporu
• Uçuş Kaza Sigortası PoliçesiEğer kursa katılacak kişi 18 yaşının altındaysa velisinin imzaladığı noter onayı gereken muvaffakatname kurs tarafından talep edilmektedir.

Bu evrakları eksiksiz olarak tamamlayan kişiler diledikleri yamaç paraşütü kursuna kayıt olabilmektedir.
Yamaç paraşütü insanlara çok zor gibi gözükse de aslında göründüğü kadar zor değildir. Bu sporu yapmaya karar veren kişiler gerekli eğitimleri aldıktan sonra gönül rahatlığıyla bu sporu yapabilirler. Ülkemizde ve tüm dünyada en popüler ekstrem sporlardan biri olan bu spor, son yıllarda oldukça rağbet görmektedir. Siz de en iyi yamaç paraşütü eğitimi almak isterseniz internette araştırma yaparak kendinize en uygun kursa kolayca kaydolabilirsiniz. Uçmanın tarif edilmez hazzı için bir kursa kaydolmak mükemmel bir başlangıç olacaktır.

İletişim

Yamaç paraşütü eğitimlerimiz hakkında detalı bilgi almak için bizi arayın   0542 492 20 22 en iyi yamaç paraşütü eğitimi için sizlerleyiz

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?