Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

İstanbul Yamaç Paraşütü Eğitimi

İstanbul Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

İstanbul Yamaç Paraşütü Eğitimi

İstanbul yamaç paraşütü eğitimi konumu gereği en çok tercih edilen noktalardan biri oluyor. Kentin farklı bölgelerinde yamaç paraşütü uçuşları ve etkinliklerine ev sahipliği yapan alanlar bulunuyor. Çatalca İlçesi sınırları içerisinde yer alan Ormanlı yamaç paraşütü için oldukça ön planda yer alıyor. Ormanlı Köyü’nün yanı sıra; Silivri ve Karaburun, İstanbul’un önemli yamaç paraşütü merkezleri arasında bulunuyor. Yp Eğitimi, İstanbul’da yürütülen yamaç paraşütü kursları için Ormanlı bölgesini tercih ediyor. Ormanlı; yemyeşil doğası, berrak denizi, elverişli iklimiyle paraşüt tutkunları için en doğru adreslerden biri oluyor. Peki; Ormanlı yamaç paraşütü eğitimlerinde hangi konulara odaklanılıyor? Uzman pilot lisansına sahip olabilmek için hangi aşamalardan geçmek gerekiyor?

Ormanlı Yamaç Paraşütü

İstanbul Yamaç Paraşütü Eğitimi: Başlangıç Seviyesi

İstanbul’da yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenleri farklı seviyedeki eğitimler bekliyor. Bu eğitimler P1, P2, P3, P4 ve P5 eğitimi olarak adlandırılıyor. P1 eğitimi tamamen teorik olarak gerçekleştiriliyor. P1 eğitimini tamamlayanlar, Başlangıç Eğitimi olarak da adlandırılan P2 eğitimlerini almaya hak kazanıyorlar.

Başlangıç seviyesinde kursiyerler hem teorik hem de uygulamalı eğitimlere tabi tutuluyorlar. Paraşüte hakim olma, paraşütle koşma gibi becerilerini geliştirebilmek üzerine çalışıyorlar. İniş ve kalkış sırasında neler yapmaları gerektiğini öğreniyorlar. Paraşütü baş üzerinde tutma, havalandırma, söndürme gibi temel çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Bu aşamadaki çalışmalar düz arazide yapılıyor.

yamaç paraşütü eğitimi istanbul

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Eğitimler neticesinde kursiyerler hem yazılı hem de uygulamalı sınavdan geçiyorlar. Kursu tamamlayabilmek ve sertifika alabilmek için %75 oranında başarı göstermek gerekiyor. Kurs neticesinde kursiyerlere P2 Eğitimi Pilot Belgesi veriliyor. Aynı zamanda P3 eğitimlerine başlama hakkı tanınıyor.

İstanbul Yamaç Paraşütü Eğitimi: Orta Pilot Eğitimi

Başlangıç seviyesi eğitimini başarıyla tamamlayanlar için bir sonraki aşama orta pilot eğitimi oluyor. Bu aşamada eğitimler başlangıç seviyesine göre hız kazanıyor. Adaylar P3 eğitimlerinde yer ve uçuş eğitimlerinden geçiyorlar. Yelken uçuşu ve termik uçuş eğitimi alıyorlar. Orta pilot eğitimi yaklaşık 30 günlük bir süreyi kapsıyor. Adaylar kurs boyunca aldıkları tüm bilgiler için teste tabi tutuluyorlar. Aynı zamanda kondisyon testinden geçiyorlar. Bu testlerde başarı gösteren adaylar Orta Pilot Lisansına sahip olarak bu aşamayı tamamlıyorlar.

Deneyimli Pilot Eğitimi

Kursiyerler bir sonraki aşamada Deneyimli Pilot Sertifikası alabilmek için çabalıyorlar. Bu aşamanın sonunda kursiyerler; Türk Hava Kurumu ve Uluslararası Havacılık Federasyonu onaylı P4 lisansına sahip oluyorlar. İstanbul yamaç paraşütü eğitimi dördüncü seviyede, uçuş eğitimleri diğer aşamalara oranla daha fazla hız kazanıyor. Kursiyerler farklı uçuş tekniklerinde eğitimlere tabi tutuluyorlar. Dalga uçuşu, termik uçuşu, yelken uçuşu bunlardan bazıları olarak sıralanabiliyor. Malzeme bilgisi, telsiz kullanımı, rota seçimi gibi farklı alanlara odaklanılıyor. Aynı zamanda meteoroloji alanında daha detaylı eğitimler veriliyor. Uçuş güvenliği eğitimleri de bu aşamada hız kazanıyor. Bu aşamayı başarıyla tamamlayan adaylar eğitimlerin son aşaması olan P5 eğitimine başlama hakkı kazanıyorlar.

Uzman Pilot Eğitimi

Kursiyerler son aşamayı başarıyla tamamlamaları halinde Uzman Pilot lisansı alıyorlar. Bu aşama aynı zamanda P5 eğitimi olarak da adlandırılıyor. Uzman Pilot eğitimleri yaklaşık olarak 20 gün sürüyor. Teorik ve uygulamalı olarak devam eden eğitimlerde ileri seviye çalışmalar yürütülüyor. Bu aşamada doğrudan uçuş eğitimlerine başlanıyor. İlk 4 aşama için adayların 16 yaşını doldurmuş olmaları bekleniyor. Ancak uzman pilot seviyesi için kursa başlama yaşı 18 olarak biliniyor. Paraşüt hakimiyeti, paraşütle koşma, iniş ve kalkış eğitimleri bu aşamada yeniden gözden geçiriliyor.

Adaylar kurs neticesinde yazılı ve uygulamalı sınavlardan geçiyorlar. Acil durum testi, intibak uçuşları eğitimi başarıyla tamamlamak için gerekli adımlar arasında yer alıyor. Süreci başarıyla tamamlayan kursiyerler paraşüt eğitimlerinin tüm aşamalarını sertifikalar ve lisanslar ile noktalamış oluyorlar.

İstanbul yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yp Eğitimi ile uçuş deneyimi yaşamak ve uçuş kartı satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;
0850 308 2143
0542 492 2022

 

 

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?