Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

Samsun Yamaç Paraşütü Eğitimi

Samsun Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Samsun Yamaç Paraşütü Eğitimi


Samsun yamaç paraşütü eğitimi
söz konusu olduğunda Karadeniz Bölgesi’nin dikkat çeken lokasyonları arasında yer alıyor. Samsun paraşüt etkinlikleri bakımından da oldukça hareketli şehirlerden biri olarak biliniyor. Samsun hava sporları alanındaki tanınırlığını git gide arttırıyor. Her geçen yıl paraşüt tutkunları arasında daha popüler bir destinasyon haline geliyor. Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyen paraşüt tutkunları bu hayallerini gerçekleştirebilmek için Samsun’u tercih edebiliyor. YPEğitimi, Samsun’da faaliyet gösteren uçuş okullarının önde gelenlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Kapıkaya Yamaç Paraşütü

Samsun, yalnızca Karadenizli paraşütçüleri değil; Türkiye’nin farklı noktalarından gelen paraşütçüleri de ağırlıyor. Samsun’da her yıl düzenlenen Bafra Kapıkaya Doğa Sporları Festivali’nin açılışı yamaç paraşütü etkinlikleri ile yapılıyor. Festivale, Türkiye’den ve dünyadan yüzlerce paraşüt tutkunu katılıyor. Peki; Samsun’da yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenleri nasıl bir eğitim süreci bekliyor? Samsun’da yamaç paraşütü için hangi bölgeler tercih ediliyor? Samsun yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Kimler yamaç paraşütü eğitimi alabilir?

Samsun Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Hangi Bölgeler Tercih Ediliyor?

Samsun’da yamaç paraşütüne elverişli pek çok nokta bulunuyor. Gültepe yamaç paraşütü için Samsun’un öne çıkan noktalarından biri oluyor. Gültepe yamaç paraşütü uçuşları 470 metre yükseklikten gerçekleştiriliyor. Gültepe, paraşüt tutkunları için keyifli ve adrenalin dolu bir deneyimin adresi oluyor.

Kapıkaya yamaç paraşütü denildiğinde tıpkı Gültepe gibi ön plana çıkıyor. Az önce de belirttiğimiz gibi Kapıkaya yamaç paraşütü etkinliklerine de ev sahipliği yapan noktalardan biri olarak biliniyor. Kapıkaya, Bafra İlçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Bölgede yamaç paraşütü etkinlikleri için daha çok Mayıs ve Kasım ayları tercih ediliyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Samsun yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları için tercih edilen bir diğer nokta Kocadağ Bölgesi oluyor. Kocadağ özellikle yamaç paraşütü inişleri için oldukça elverişli noktalara ev sahipliği yapıyor. Kocadağ’da yamaç paraşütü uçuşları 1242 metre yükseklikten gerçekleştiriliyor. Bölge, Samsun’un Atakum İlçesi sınırları içerisnde yer alıyor.

Gültepe Yamaç Paraşütü

Samsun’da yamaç paraşütü için tercih edilen bir diğer nokta ise Yelkentepe olarak biliniyor. Yelkentepe yamaç paraşütü için Karadeniz’in en elverişli alanlarından biri olarak görülüyor. Yelkentepe uçuş alanı, Gerze ile Yakakent arasında bulunuyor. Yelkentepe yamaç paraşütü uçuşları 400 metre yükseklikten gerçekleştiriliyor. İniş için ise sahil ya da mesire alanları tercih ediliyor. Yelkentepe paraşüt tutkunları için eşsiz manzaralar sunuyor.

Samsun Yamaç Paraşütü Eğitimi Neleri Kapsıyor?

Yamaç paraşütü eğitimleri farklı seviyelere yönelik olarak veriliyor. Eğitimler P1, P2, P3, P4 ve P5 eğitimi şeklinde adlandırılıyor. Tüm eğitim aşamalarında teorik ve uygulamalı eğitimler bir arada yürütülüyor. Yalnızca ilk seviye olan P1 seviyesi tamamen teorik eğitimleri kapsıyor. Adaylar her aşamanın sonunda THK onaylı sertifikalara sahip oluyorlar. Başarıyla tamamlanan her eğitim seviyesinin ardından bir sonraki seviyeye geçmeye hak kazanıyorlar.

Yelkentepe Yamaç Paraşütü

Eğitimlere 155 – 200 cm boy aralığına ve 45 – 110 kilo aralığına sahip adaylar katılabiliyor. Adayların eğitimlere başlayabilmeleri için 16 yaşını doldurmuş olmaları şartı aranıyor. Kalp, tansiyon, epilepsi, astım gibi ciddi sağlık sorunları bulunanlar katılamıyor. Samsun yamaç paraşütü eğitimi alabilmek için spora elverişli olmak gerekiyor. Eğitim alacak kişilerin en az ilköğretim diplomasına sahip olmaları aranan şartlardan biri olarak biliniyor.

Samsun Yamaç Paraşütü Fiyatları

Peki; Samsun’da yamaç paraşütü eğitimleri için fiyatlar nasıl? Eğitim almak isteyenlerin nasıl bir bütçeye sahip olmaları gerekiyor? Her eğitim seviyesi için farklı ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor. Aynı zamanda her eğitim seviyesi farklı bir süreyi kapsıyor. Bu nedenle eğitim ücretleri eğitimlerin seviyesine ve niteliğine göre değişiklik gösteriyor. Ekipman desteği uçuş okulları tarafından sağlanıyor. Ancak konaklama gibi kişisel masraflar adaylar tarafından karşılanıyor. Adayların her bir eğitim aşaması için 5 bin ile 15 bin TL arasında değişen bütçeler ayırmaları gerekiyor.

Samsun Yamaç Paraşütü Fiyatları

Samsun yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.Yamaç Paraşatü hakkında diğer bilgiler için blog sayfamızı ziyat ediniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

 

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?