Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Yamaç Paraşütü Eğitimi Nasıl Alınır

Yamaç Paraşütü Eğitimi Nasıl Alınır ?

Yamaç Paraşütü Eğitimi Nasıl Alınır ?

Özgürlük ve adrenalin tutkusu ile yapılan yamaç paraşütü amatör ve profesyonel olarak yapılmaktadır. Yamaç paraşütü ülkemizde birkaç öncü ile yapılmaya başlanmıştır. Bu şamadan sonra profesyonel anlamda gelişme gösteren bu doğa sporu için eğitimler verilmeye başlanmıştır. Yamaç sporunun oldukça geniş kitlelere yayılması ile bu sporun yapıldığı alanlarda ve spor ile ilgili verilen eğitimlerde de gelişme görülmüştür.

Günümüzde yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin pek çok alternatifi bulunmaktadır. bu durum avantaj gibi görünse de bazı açılardan dezavantaja dönüşmektedir. Yamaç paraşütü eğitimi veren kurum sayısının fazlalığı kalite ve kalitesizliği beraberinde getirmiştir.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Nasıl Alınır
Yamaç Paraşütü Eğitimi Nasıl Alınır

Yamaç Paraşütü Eğitimi Nasıl Alınır  Gerekenler  Nedir ?

  Yamaç paraşütü yapmak isteyenler için en önemli konulardan birisi gönüllülüğün bulunmasıdır. Bunun yanı sıra sağlam bir disiplin de bu sporun eğitimini almak için olmazsa olmazlar arasında bulunur.  Bunların yanı sıra yamaç paraşütü eğitiminde

Astım, sara, kalp, yüksek tansiyon, şeker gibi hastalıkların bulunmaması

16 yaşından gün almış olmak

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

En az ilköğretim mezunu olma

Sporun gerektirdiği hareketleri yapacak fiziksel yeterliliğe sahip olmak

En az 45, en fazla 120 kg ağırlıkta olmak

Şartları aranmaktadır.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Nasıl Alınır
Yamaç Paraşütü Eğitimi Nasıl Alınır

Yamaç Paraşütü Eğitim Programı

  Yamaç paraşütü eğitimine ilk olarak başlangıç eğitimi ile başlanır. Eğitimin gerçekleşeceği ilk 2 günde teorik olarak derslere katılım zorunluluğu bulunmaktadır. Bu derslerde sadece teorik bilgiler verilir.  Başlangıç aşamasında verilen teorik derslerde

Genel bilgiler ve ülkemiz ile dünyada yamaç paraşütü bilgileri

Yamaç paraşütü tanıma

Aerodinamik

Pratik uçuş ve emniyet

Sevk ve idare

Acil durumlar

Yedek paraşüt açma

Sürüklemeden kurtulma

Hava trafik kuralları

Gibi bilgiler alınmaktadır. Bu iki saatlik derste kursiyer yoğun bir çalışma performansı içine girmektedir. Bu aşamadan sonra bir diğer seviye pratik derslere girilmektedir. Bu aşamada kurs alanlara özel eğitim süreci belirlenmektedir. Dilendiği takdirde blok dersler ile kurs tamamlanır ya da sadece hafta sonları faaliyetler ile bu dersler tamamlanmış olur.

Teorik ve pratik derslerin tamamlanmasının ardından yazılı sınavda başarılı sonuç alınması gerekir.  yazılı sınavı da başarı ile gerçekleştiren kursiyerler irtifa uçuşuna geçecektir. Alçak tepe ve yerde çalışma yapanlar daha sonra yüksek irtifadan uçuşlarını gerçekleştirir.  Bu aşamada kalkış ve iniş bölgesinde bulunan eğitmenler telsiz ile kursiyeri yönlendirir. Bu aşamadan sonra 7 sorti irtifa uçuşunu tamamlayanlar yamaç paraşütünü tamamlamış olur.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?