Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

Yamaç Paraşütü Eğitimi Ne Kadar Sürer

Yamaç Paraşütü Eğitimi Ne Kadar Sürer ?

Yamaç Paraşütü Eğitimi Ne Kadar Sürer ?

Profesyonel olarak yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin bir takım eğitimlerden geçmesi gerekir. Ülkemizde son dönemlerde artış gösteren yamaç paraşütü sporu eğitim konusunda alternatiflerin de artmasını sağlamıştır. Pek çok özel kursta ve THK tarafından verilen kurslarda yamaç paraşütü eğitimi almak mümkün olmaktadır.  Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin bu kurslara başvurmaları ve buralarda eğitim almaları gerekir. Kurslardan alınan eğitim sonrasında başarılı olanlar için lisans ve sertifika verilmektedir. Kursa başlayan sporcuların kendi malzemelerini getirmeleri beklenir. Malzeme konusunda maliyetli olan bu spor dalı diğer hava sporları ile karşılaştırıldığında aslında pek de maliyetli değildir. Yamaç Paraşütü Eğitim Programı Toplam 8 gün sürmektedir. Eğitimler hafta sonu katılımlarda 4 hafta cumartesi ve pazar günleri gerçekleşir. Hafta içi katılımlarda Belirlenen günlerde 14 gün içerisinde 8 gün eğitim verilerek tamamlanır.Yamaç Paraşütü Eğitimi Ne Kadar Sürer cevabımız makalemizde  !

Yamaç Paraşütü Eğitimi Ne Kadar Sürer
Yamaç Paraşütü Eğitimi Ne Kadar Sürer

  Yamaç Paraşütü için Eğitim 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Ne Kadar Sürer ?

Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin bir takım özellikleri taşıması gerekir. Bu aşamada alınan sağlık raporu fiziksel anlamda ve hastalık anlamında yamaç paraşütü yapılabileceğini gösterir. Kronik olarak rahatsızlığı bulunanlar için yamaç paraşütü eğitimi verilemeyebilir. Sara hastalığı olanlar, kalp rahatsızlığı bulunanlar ve buna benzer rahatsızlığı bulunanlar yamaç paraşütü eğitimi almamaktadır.

Yamaç paraşütü için başvuruda bulunan sporcuların teorik olarak verilen derslere gelme zorunluluğu bulunmaktadır. Teori olarak verilen dersler iki gün gibi kısa bir sürede tamamlanır. Bu derslerin günleri ise sabittir.  Teorik derslerin yazılı bir sınavı olmaktadır. Bu sınavdan başarılı olanlar uygulamalı ve pratik derslere başlar. Yazılı sınavda bazı soruların kesinlikle eksiksiz olarak doğru cevaplanması beklenir. İlk aşamada zor görülen bu sınav aslında tutku ile yamaç paraşütüne bağlı olanlar için zor olmayacaktır.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Ne Kadar Sürer
Yamaç Paraşütü Eğitimi Ne Kadar Sürer

  Yamaç Paraşütü Uçuş Eğitimleri 

Yamaç paraşütü yapmak isteyenler için en eğlenceli dersler uçuş eğitimleri olabilir. Yürümeyi yeni öğrenen bir çocuk gibi adım adım uçuşa geçmek yamaç paraşütçülerine haz vermektedir. İlk olarak düz ve düşük yükseltideki alanlardan yapılan kalkışlar zamanla daha yükseklere doğru çıkmaktadır. Adım adım ilerleyen bu yükseliş yamaç paraşütü pilotu olma yolunda atılan en önemli adımlardandır. Telsizler ile kurulan irtibatlar doğrultusunda uçuşların tamamlanması beklenir. 7 sorti yükseklikte uçuşun tamamlanması ise yamaç paraşütü pilotu olmak için bir eşik değerindedir. Bu yükseklikten uçuş yapamayanlar eğitimini başarı ile tamamlayamaz. Tüm uçuş eğitimini tamamlayanlar yamaç paraşütü sertifikasını alabilir. Tabi sadece bu sertifika ya da lisans pilotluğu tam anlamıyla yapmak için yeterli olmayacaktır. Zamanla kazanılan deneyim sizi profesyonel bir pilot haline getirecektir.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Yamaç Paraşütü eğitimlerimiz ve faliyetlerimiz hakkında bizi arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Burhan Felek

0542 492 20 22

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?