Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

YAMAÇ PARAŞÜTÜ SİV EĞİTİMİ NEDİR?

Yamaç Paraşütü Siv Eğitimi 2

Yamaç Paraşütü Siv Eğitimi Nedir ?

Ülkemizde ve tüm dünyada giderek popüler hale gelen profesyonel bir hava sporu olan yamaç paraşütü her yaştan insanın deneyimlemek istediği bir heyecan haline gelmiştir. 1980’li yıllara kadar dayanmış olan adrenalin ve heyecan dolu bu hava sporu günümüzde oldukça popüler bir hale gelmiştir. Çok hafif hava aracı olarak adlandırılan yamaç paraşütü uçuşlarına katılmak için uzman olma şartı yoktur. Bununla birlikte son dönemlerde oldukça popüler olan ve tercih edilen tandem uçuşlar bulunmaktadır. Tandem uçuşu; yamaç paraşütünde uzman  ve  eğitimini almış pilotlar eşliğinde iki kişilik bir uçuş deneyimi yaşamaktır. Uçuş esnasında bütün kontrol uzman pilota aittir.

Yamaç Paraşütü Siv Eğitimi
Yamaç Paraşütü Siv Eğitimi

Peki ya kimler yamaç paraşütü uzman pilotu olabilir?

Adrenalin ve heyecanı hayatından eksik etmeyen her birey şüphesiz bu eşsiz uçuşun eğitimini almak ve dilediği kadar göklerde uçmak ister. Profesyonel bir hava sporu haline gelen yamaç paraşütü eğitimi artık aktif olarak dünyada ve ülkemizin birçok yerinde verilmeye devam etmektedir. Nefes ve kalbe bağlı olan hastalıklara astım, kalp yetmezliği, sara, yüksek tansiyon  vs sahip olmayan her birey eğitim almak için uygundur. Bununla birlikte hamile bayanlar için uçuş izni yasaktır ve tavsiye edilmez. Uçuş için bireye göre belirlenmiş kilo limitleri bulunmaktadır.  Pilot ve malzemenin toplam ağırlığına göre bir kanat seçimi yapılır. 100 kilo ve üstü olan bireyler uçuş eğitimi alamaz ve uçuş gerçekleştirmesi yasaktır.

Yamaç Paraşütü Siv Eğitimi nedir
Yamaç Paraşütü Siv Eğitimi nedir

Yamaç Paraşütü Siv Eğitimi Nedir ?

Bu unutulmaz uçuş deneyimlerini hayatının bir parçası haline getirmek isteyen adrenalin tutkunları şüphesiz profesyonel olarak yamaç paraşütü eğitimi almak istemektedir. Yamaç paraşütünde uzman bir pilot olarak tek kişilik uçuşlar gerçekleştirmek isteyen bireyler bir çok eğitime tabi tutulurlar. Bu eğitimlerin en önemlilerinden bir tanesi de yamaç paraşütü siv eğitimidir. Yamaç paraşütünde bireylerin cesaretinin kırıldığı en büyük noktalardan bir tanesi uçuş esnasında havada oluşabilecek istenmeyen durumlar ve bununla birlikte oluşabilecek uçuş kazalarıdır. İşte bu noktada profesyonel bir şekilde uçuş gerçekleştirmek isteyen bireylere , havada oluşabilecek beklenmedik durumlara karşı neler yapılması gerektiği öğretilen siv eğitimleri verilmektedir. Uzman kişiler tarafından alınan siv eğitimleri yine uçuşlarında başarılı ve her hava durumunda ne yapması gerektiğini bilen pilotlar oluşturmaktadır. Böylelikle heyecan dolu u hava sporu daha güvenli bir şekilde gerçekleşmektedir. Uçuş esnasında uçuşa ve pilota uygun kanat, kullanılan pistin veya tepenin inişe ve kalkışa uygun olması, teknik olarak gerekli tüm malzemelerin ve yapının eksiksiz oluşu ve en önemlisi istenilen rüzgar ve hava akımın tam oluşu havada yaşanabilecek tüm eksi durum ihtimallerini en aza indirir. Uçuş esnasında oluşabilecek her türlü aksi durumları, pilotların en az hasarla atlatabilmesi için siv eğitimleri verilir ve bu eğitim profesyonel bir uçucu olmak için şarttır.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?