Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

Çanakkale Yamaç Paraşütü Eğitimi

Çanakkale Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Çanakkale Yamaç Paraşütü Eğitimi

Çanakkale yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları için son dönemlerde popüler hale gelen lokasyonlar arasında yer alıyor. Çanakkale’de yamaç paraşütü için elverişli pek çok farklı bölge bulunuyor. Gökçeada paraşüt etkinliklerine yılın farklı dönemlerinde sahne oluyor. Bozcaada yamaç paraşütü için tercih edilen bir diğer bölge olarak karşımıza çıkıyor. Çanakkale’de yamaç paraşütü denildiğinde öne çıkan destinasyonlardan biri de Yenice oluyor. Yenice bölgesi paraşüt tutkunları için şehirde en çok tercih edilen bölge oluyor.

Çanakkale farklı spor dallarında düzenlenen etkinliklerle de ön plana çıkıyor. Aynı zamanda tarihi konumu ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Şehir her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

Paraşüt Eğitimi Nasıl Alınır

Peki; paraşüt eğitimi nasıl alınır? İnter Paraşüt, Çanakkale’de yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler için nasıl bir eğitim programı sunuyor? Yamaç paraşütü kursları için ne kadar bütçe ayırmak gerekiyor?

Çanakkale Yamaç Paraşütü Eğitimi Neleri Kapsıyor?

Yamaç paraşütü eğitimleri farklı seviyelere yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Her bir kurs seviyesinde farklı içeriklere odaklanılıyor. P1 eğitimleri tamamen teorik olarak sürdürülüyor. Bu seviyeyi başarıyla tamamlayanlar P2 yamaç paraşütü eğitimlerine başlamaya hak kazanıyorlar. Başlangıç seviyesi olarak adlandırılan P2 yamaç paraşütü eğitimlerinde adaylar hem teorik hem uygulamalı eğitim alıyorlar. Paraşüte hakimiyet, paraşütü baş üstünde tutma gibi çalışmalar bu aşamada yapılıyor. P2 seviyesinde adaylar uygulamalı eğitimler için düz arazileri kullanıyorlar. Bu aşamayı başarıyla tamamlayanlar P3 eğitimlerine başlayabiliyorlar.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

P2 Yamaç Paraşütü

P3 eğitimi orta pilot eğitimi olarak adlandırılıyor. Bu aşamada adaylar termik eğitimi, yelken uçuşu gibi alanlara odaklanıyorlar. P3 eğitimini tamamlayan adaylar, orta pilot sertifikası almaya hak kazanıyorlar. Ardından; Çanakkale yamaç paraşütü eğitimi alan kursiyerler deneyimli pilot lisansı için bir üst seviyedeki derslere başlayabiliyorlar. Deneyimli pilot lisansına sahip olmak isteyen adaylar kapsamlı uçuş eğitimlerine tabi tutuluyorlar. Bu aşamanın ardından son aşama olan P5 yani uzman pilot eğitimlerine katılmaya hak kazanıyorlar.

Adaylar tüm bu eğitimlere ek olarak SİV eğitimi ve Paramotor Eğitimi almayı tercih edebiliyorlar. SİV eğitimi alanlar, yamaç paraşütü uçuşlarında karşılaşılabilecek olumsuz durumlara karşı müdahale etmek üzere yetiştiriliyorlar. SİV eğitimleri; spin, stall, irtifa kaybetme, asimetrik ve önden kapanma gibi konuları içeriyor.

Yamaç paraşütünde motor eşliğinde yapılan uçuşlar ise paramotor olarak adlandırılıyor. Paramotor eğitimlerinde adaylara motor tamiri ve bakımı, paramotor kurulumu gibi farklı konulara odaklanıyorlar. SİV ve Paramotor eğitimlerine daha önce hiç eğitim almamış olan adayların katılması mümkün olmuyor. Bu eğitimlerden faydalanmak isteyen adayların belirli bir seviyenin üzerinde olmaları bekleniyor.

Gökçeada Paraşüt

Çanakkale Yamaç Paraşütü Eğitimi Nasıl Alınır?

Peki; paraşüt eğitimi nasıl alınır? Eğitimlere katılmak için neler yapılması gerekiyor? Çanakkale’de yamaç paraşütü uçuşlarına katılmak ve eğitim almak isteyenler için farklı bölgeler ön plana çıkıyor. Bozcaada yamaç paraşütü eğitimleri için uygun lokasyonlar arasında yer alıyor. Gökçeada paraşüt etkinliklerinin yanı sıra eğitimlere de ev sahipliği yapıyor. Yenice eğitimler için öne çıkan bir diğer bölge oluyor.

Paraşüt eğitimi almak isteyenlerin belirli koşulları sağlıyor olmaları önem taşıyor. Bu koşulların başında sağlıklı ve spora elverişli olmak gerekiyor. Kursa katılmak isteyen adayların sağlık raporuyla spora elverişli olduklarını belgelendirmeleri gerekiyor. Kalp, astım gibi ciddi rahatsızlığı bulunmayan pek çok aday eğitimlerden faydalanabiliyor. Ek olarak; renk körü olmamak aranan şartlardan biri olarak biliniyor.

Bozcaada Yamaç ParaşütüBozcaada Yamaç Paraşütü

Çanakkale yamaç paraşütü eğitimi için adayların 16 yaşını doldurmuş olmaları aranan bir diğer koşul… 18 yaşını doldurmuş adayların kurslara başlayabilmek için adli sicil kaydı almaları gerekiyor. Bununla birlikte; kan grubu ve öğrenim belgesi kayıtlar sırasında adaylardan isteniyor.

Çanakkale Yamaç Paraşütü Fiyatları

Yenice yamaç paraşütü fiyatları Çanakkale söz konusu olduğunda en çok araştırılan konulardan biri oluyor. Aynı şekilde Gökçeada ve Bozcaada için de paraşüt tutkunları fiyat araştırmaları yapıyor. Gökçeada, Bozcaada ve Yenice yamaç paraşütü fiyatları hakkında uçuş okulları ve eğitmenlerden bilgi alınabiliyor. Yamaç paraşütü eğitimleri için fiyatlar kursun niteliğine ve kurs seviyesine göre değişiklik gösteriyor. Çanakkale yamaç paraşütü eğitimi için adayların her farklı seviye için ayrıca ücret ödemeleri gerekiyor. Kurs ücretleri 5 bin ile 15 bin TL arasında değişiyor. Paramotor eğitimi gibi farklı nitelikteki eğitimlerin daha yüksek ücretlere sahip olduğu biliniyor.

Yenice Yamaç Paraşütü Fiyatları

Adayların kurslar süresince kişisel harcamaları ve konaklama için de bütçe ayırmaları gerekiyor. Bu tip harcamalar kurs ücretlerine dahil edilmiyor. Ekipmanlar konusunda ise uçuş okullarından destek alınabiliyor. Pek çok uçuş okulu kurslar süresince adaylara ekipman konusunda destek veriyor.

İnter Paraşüt, eğitimlere ve uçuşlara katılan tüm sporseverlere güvenli bir deneyim sunuyor. Eğitimlerde ve uçuşlarda görev alan tüm pilotlar uzman pilot lisansına sahip oluyor. Her uçuş öncesinde gerekli ekipman ve meteorolojik kontroller mutlaka yapılıyor. Güvenli bir uçuş için her detay düşünülüyor.

Çanakkale yamaç paraşütü eğitimi hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız ve eğitimlerimiz hakkında merak ettikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İnter Paraşüt ile uçuş deneyimi yaşamak ve uçuş kartı satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;
0850 308 2143
0542 492 2022

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?