Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

yamaç paraşütü eğitimi

Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Yamaç Paraşütü Eğitimi

Kuş olup rüzgarda süzülmek isteyenler için yamaç paraşütü vazgeçilmezdir, bu sporu sürekli yapmak isteyenler için yamaç paraşütü eğitimi daha da vazgeçilmezdir. Çünkü eğitim almadan yamaç paraşütü yapmaya kalkışırsanız geri dönülemez yaralar alabilirsiniz hatta yaşamınız bile sonlanabilir. En risksiz spor dallarından biri olsa da bu riskler sadece eğitimle ve önlemlerle ortadan kalkmaktadır.

yamaç paraşütü eğitimi

Yamaç Paraşütü Eğitimi İçeriği Nedir?

Öncelikle bu alanda eğitim veren bir kuruma başvuru yapmanız gerekmektedir. Gereken kriterleri sağlıyorsanız belgelerle beraber eğitiminize başlıyorsunuz. Yamaç paraşütü eğitimi içeriği ise;

şeklindedir.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi

P1 – P2 Eğitimi’nde kişiler temel seviye pilotluk sertifikası alırlar. P1 eğitimi tamamen teorik olduğu için P2 eğitimiyle beraber verilir ve P2 eğitimine geçebilmek için P1 eğitimini başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Bu eğitimin sonunda ise adaylar 60 ile 350 metre yüksekliğinde tek başına uçuş yapabilme hakkı kazanırlar. Yani alınan eğitim sonrasında adaylar sıradan bir günde gidip paraşüt yapabilme yetisine sahip olabilmektedir.

yamaç paraşütü başlangıç eğitimi

Yamaç Paraşütü Orta Seviye Pilot Eğitimi

P3 Eğitimi’nde kişiler orta seviye pilot sertifikasına sahip olurlar. Bu aşamada uçuş becerilerinin yanında basit düzeyde acil durum ve termik hava koşullarına da hazırlanırlar. Eğitim sonu uygulanan sınavda %75 başarı elde eden adaylar sertifika almaya hak kazanırlar.

yamaç paraşütü başlangıç eğitimi

Yamaç Paraşütü Pilot Eğitimi

P4 Eğitimi’nde kişiler pilot sertifikası alabilmektedirler. İleri termik ve ileri yelken eğitimi verilir. Aynı zamanda da deniz üzerinde gerçekleştirilen SİV eğitimi ile de kişiler tam anlamıyla pilot olmuş olurlar.

yamaç paraşütü p4 eğitimi

Yamaç Paraşütü Deneyimli Pilot Eğitimi

P5 Eğitimi üst düzey bir eğitimdir ve kişiler deneyimli pilot sertifikasına sahip olurlar. Adaylara sıcak hava koşullarında uçuş deneyimi yaşatılır ki her hava koşulunda uçabilsinler. Kursa katılım şartlarında diğerlerinden farklı olarak P4 eğitiminden sonra GPS kaydı ile 10 saat uçuş yapmış olmak vardır. Adaylar normal şartlarda yeterli deneyimi kazandıktan sonra zorlu koşullarla tanıştırılır. Kursu başarıyla tamamlayan adaylar Ticari Tandem Pilot veya THK kulüp öğretmeni olabilmektedir.

Yamaç Paraşütü Deneyimli Pilot Eğitimi

Yamaç Paraşütü Siv Eğitimi

SİV Eğitimi’nde adaylara acil durum eğitimi verilir. Bu eğitimde adaylara uçuş sırasında karşılaşabilecekleri zorlu durumlarla nasıl başa çıkmaları gerektiği öğretilir.

Tandem Pilot Eğitimi’nde adaylar çift kişilik bir paraşütü nasıl idare etmeleri gerektiğini öğrenirler. Bu eğitim sonunda adaylar başkalarıyla beraber uçabilir hatta onlara eğitim verebilir düzeye gelir.

siv eğitimi yamaaç paraşütü

Yamaç Paraşütü Ticari Tandem Pilot Eğitimi

Ticari Tandem Pilot Eğitimi’ne yamaç paraşütünü meslek edinmek isteyen adaylar katılmaktadır. Bu kursu başarıyla geçen adaylar paraşütle seyahat yaptırabilme yetkisine sahip olmaktadırlar.

Paramotor Eğitimi diğerlerinden çok farklı bir yapıya sahiptir. Bu eğitimde adaylar motorlu yamaç paraşütü kullanmayı öğrenirler. Yakıt kullanımı ve iniş kalkış gibi konuları öğrenerek motorlu paraşüt kullanımını öğrenirler.

yamaç paraşütü tandem eğitimi

Yamaç Paraşütü Eğitimi Riskli Bölgelerde Mi Yapılıyor?

Yamaç paraşütü kişiler kendini bir yamaçtan aşağı bırakmasını esas aldığı için yüksek yerlerde yapılır fakat bu eğitim alanlarının riskli olduğu anlamına gelmez. Kalkış merkezinde ve iniş merkezinde eğitmenler bulunmaktadır. Zaten her eğitim seviyesinde adayların çıkabilecekleri maksimum yükseklik sınırı belli olduğundan dolayı herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır.

Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Kurumlar arası farklılık gösterme ihtimali olsa bile ana standartlarda aşağıdaki belgeler istenmektedir.

  • Kan grubu bilgisi
  • Öğrenim durum belgesi
  • Son altı ay içinde çekilmiş altı adet vesikalık fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • 18 yaşını dolduranlar için taahhütname, 18 yaşını doldurmayanlar içinse veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname
  • Uçuş kaza sigortası veya banka dekontu
  • Aile hekiminden alınan “Yamaç paraşütü yapabilir.” İbareli sağlık raporu (Öğretmen talebi üzerine hastaneden alınan tam teşekküllü uçuş ve atlayışa elverişli heyet raporu da istenmektedir.)
  • Kurs başlama tarihinden önceki altı ay içinde alınan adli sicil kaydı. (Herhangi bir sebepten dolayı sürmekte olan davası olanlar, taksirli suç harici suçlardan hüküm giyen kişilerin kurs başvuruları kabul edilmemektedir.)
  • Kurs sonu sertifikası için THK pulu

 

Siz de “İstediğim an ayaklarımı yerden kesebilmeliyim” diyorsanız yapmanız gereken tek şey bize başvurarak yamaç paraşütü eğitimlerine katılmak olacaktır.

0542 492 2022

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?