Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

amasya yamaç paraşütü eğitimi

Amasya Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Amasya Yamaç Paraşütü Eğitimi

Amasya yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları için son dönemlerin gözde şehirlerinden biri olarak biliniyor. Amasya kendine has uçuş alanları ve iklimiyle yamaç paraşütçülerinin popüler destinasyonları arasında yer alıyor. Özellikle son dönemlerde şehir sık sık yamaç paraşütü etkinliklerine sahne oluyor. Aynı zamanda eğitimler için de tercih edilen en önemli merkezler arasında bulunuyor. YPEğitimi, Amasya’da paraşüt eğitimi almak isteyen paraşüt tutkunları için oldukça avantajlı seçenekler sunuyor.

Paraşüt Eğitimi
Paraşüt Eğitimi

Peki; Amasya’da nerede yamaç paraşütü yapılabilir? Amasya’da yamaç paraşütü eğitimlerine katılmak için neler yapılması gerekiyor? Uçuş okulları kurs kayıtları sırasında adaylardan hangi evrakları talep ediyor? Amasya yamaç paraşütü fiyatları nasıl?

Amasya Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Hangi Bölgeler Tercih Ediliyor?

Amasya’da yamaç paraşütü etkinlikleri ve eğitimleri için tercih edilen farklı bölgeler bulunuyor. Ancak; bir bölgenin diğerlerine oranla daha fazla ön plana çıktığını söylemek mümkün olabiliyor. Yanık Tepe yamaç paraşütü denildiğinde Amasya’da ilk akla gelen bölge oluyor. Yanık Tepe’nin yamaç paraşütü için çok ideal bir bölge olduğu düşünülüyor.

Amasya Yamaç Paraşütü Fiyatları
Amasya Yamaç Paraşütü Fiyatları

Bölge özellikle ilkbahar ve yaz dönemlerinde çok sayıda yerli ve yabancı paraşütçüyü ağırlıyor. Yanık Tepe yamaç paraşütü tutkunlarını eşsiz bir manzarayla karşılıyor. Bölge yamaç paraşütü eğitimleri için de elverişli bölgelerden biri olarak dikkat çekiyor. Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler Amasya’da keyifli bir eğitim sürecinin tadını çıkartabiliyor.

Amasya Yamaç Paraşütü Eğitimi Almak İsteyenler Ne Yapmalı?

Amasya’da yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin kayıt sırasında bazı evraklar sunmaları gerekiyor. Bu evraklar şöyle sıralanıyor;

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

  • Nüfus cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • Son altı ay içinde alınan adli sicil kaydı (18 yaşından büyükler için)
  • Kan grubu belgesi (Ehliyet veya kimlik kartında belirtilmiyorsa)
  • Öğrenim durum belgesi
  • Sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş olanlar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)
  • THK pulu

Paraşüt eğitimi almak isteyen adayların 16 yaşını doldurmuş olmaları şartı aranıyor. Uzman pilot eğitimlerinde yaş sınırı 18 olarak biliniyor. Amasya yamaç paraşütü eğitimi için en az ilköğretim diplomasına sahip olmak gerekiyor. Kayıtlar sırasında bu nedenle öğrenim durumu belgesi talep ediliyor. Adaylardan pek çok kurs kaydında olduğu gibi 8 adet vesikalık fotoğraf talep ediliyor. Fotoğrafların son 6 aya ait olması gerekiyor. Kalp ve solunumla ilgili rahatsızlıkları bulunanlar kurslara katılamıyor.

Yanık Tepe Yamaç Paraşütü

Bunun için adayların sağlık raporu sunmaları gerekiyor. Sağlık raporu Aile Sağlığı Merkezlerinden alınabiliyor. Bazı durumlarda eğitmenler heyet raporu alınmasını talep edebiliyor. Bu durumda hastanelere başvurmak gerekiyor. THK pulu ise her bir kurs seviyesinin ardından alınan THK onaylı sertifikalara yapıştırılmak üzere isteniyor.

Amasya Yamaç Paraşütü Fiyatları

Peki; Amasya yamaç paraşütü eğitimi fiyatları nasıl? Kurslara katılmak isteyen adayların ne kadar bütçe ayırmaları gerekiyor? Yamaç paraşütü eğitimleri P1, P2, P3, P4 ve P5 eğitimi olmak üzere beş farklı seviyeyi içeriyor. Bu eğitimler başlangıç seviyesinden, uzman pilotluğa kadar uzanıyor. Her eğitim farklı bir süreyi kapsıyor. Her eğitim seviyesi yaklaşık 20 – 30 gün sürüyor. Her eğitim seviyesinde kullanılan ekipmanlar ve eğitimlerin seyri farklılık gösteriyor.

YPEğitimi
YPEğitimi

Bu noktada, ücretlerin de değişiklik gösterdiğini unutmamak gerekiyor. Her eğitim seviyesi için kursiyerlerin 5 bin – 15 bin TL arasında değişen bütçeler ayırmaları gerekiyor. Daha detaylı bilgi almak için uçuş okulları ve eğitmenlerle iletişim kurmak gerekiyor.

Amasya yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?