Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Tunceli Yamaç Paraşütü Eğitimi

Tunceli Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022


Anahtar Kelimeler: Pertek Yamaç Paraşütü, Tunceli Yamaç Paraşütü Fiyatları, YPEğitimi

Tunceli Yamaç Paraşütü Eğitimi

Tunceli yamaç paraşütü eğitimi almak isteyen paraşüt tutkunlarının yeni gözdesi oluyor. Yamaç paraşütü uçuş deneyimi yaşamak isteyenler için Tunceli son zamanların popüler lokasyonları arasında yer alıyor. Tunceli’nin özellikle mayıs ve ekim ayları arasında pek çok doğa sporuna elverişli olduğu biliniyor. Yamaç paraşütü bu sporların en popülerlerinden biri olarak görülüyor.

Özellikle son zamanlarda yamaç paraşütü için şehri ziyarete gelenlerin sayısında önemli bir artış olduğu gözleniyor. Yamaç paraşütü şehrin turizm potansiyelini arttıran unsurlardan biri oluyor. Bu nedenle yamaç paraşütü faaliyetleri belediyeler, kaymakamlıklar ve il turizm müdürlüğü tarafından da destekleniyor. Yılın farklı dönemlerinde özellikle bahar ve yaz aylarında Tunceli, spor severlerin ilgi odağı haline geliyor.

Pertek Yamaç Paraşütü

Tunceli yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler için YPEğitimi bölgede faaliyet gösteren uçuş okullarından biri oluyor. Tunceli benzersiz doğası ile yamaç paraşütü tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşama olanağı sunuyor. Yamaç paraşütü için şehre gelenleri eşsiz manzaralar, mükemmel lezzetler ve sıcakkanlı insanlar karşılıyor. Tunceli; vadileri, yayları, şelaleleri, çayları ile yerli ve yabancı turistlere unutamayacakları bir seyahat deneyimi yaşatıyor. Bu benzersiz doğa içinde yeşil ve mavinin buluştuğu manzaralar barındırıyor. Bu manzaralara karşı uçmak, gökyüzünde kuşlar gibi özgür olmak unutulmayacak bu deneyimin en önemli parçası oluyor.

Peki; Tunceli’de yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler neler yapmalı? Eğitimler neleri kapsıyor? Herkes yamaç paraşütü pilotu olabilir mi? THK ve FAI yamaç paraşütü eğitimi alacak adaylarda hangi özellikleri arıyor? Uçuş okulları başvuru sırasında adaylardan hangi evrakları talep ediyor? Tunceli’de yamaç paraşütü eğitimi nerede alınır? Tunceli yamaç paraşütü fiyatları nasıl?

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Tunceli Yamaç Paraşütü Eğitimi Neleri Kapsıyor?

Yamaç paraşütü deneyimi bir kez yaşayanlar için yamaç paraşütü çoğu zaman bir tutku haline geliyor. Rüzgarla dans etmek, kuşlarla gökyüzünde süzülmek çoğu kişi için bir ömür kurulan bir hayal olarak kalıyor. Ancak; paraşüt tutkunları bu hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi başarıyor. Elbette bu adrenalin dolu maceraya atılanlar, bu deneyimi tekrar tekrar yaşamak istiyorlar. Bu deneyimi tekrar ve özgürce yaşamanın yolu ise eğitim almaktan geçiyor.

Tunceli’de yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin beş aşamalı bir eğitim sürecine hazır olmaları gerekiyor. Bu beş aşamalı eğitimi tamamlayanlar uzman pilot lisansına sahip oluyor. Uzman pilot lisansına sahip olmak istenen zamanda, istenen yerde tek başına uçuş yapabilmek anlamına geliyor. Peki; yamaç paraşütü kurs süreci nasıl ilerliyor? Tunceli yamaç paraşütü eğitimi alacak adayları neler bekliyor?

Tunceli Yamaç Paraşütü Fiyatları

Yamaç Paraşütü P1 Eğitimi

Eğitimler için ilk seviye P1 olarak adlandırılıyor. Yamaç paraşütü eğitimleri boyunca tamamen teorik olarak yürütülen tek seviye P1 seviyesi oluyor. Temel bilgilerin edinildiği bu seviye diğer dört seviyeye göre daha kısa sürüyor. P1 eğitimi bir anlamda diğer dört aşamaya giriş niteliğinde oluyor. Bu aşama yalnızca teorik olarak yürütüldüğü için eğitim sonunda adaylara herhangi bir sertifika verilmiyor. Ancak bu aşamayı tamamlayan adaylar için Başlangıç eğitiminin yolu açılıyor. P1 eğitimi sonrasında uygulanan teorik testte başarı gösteren adaylar eğitimlere devam edebilme hakkı kazanıyor.

Yamaç Paraşütü P2 Eğitimi


Bir sonraki aşama P2 eğitimi olarak adlandırılıyor. Tunceli yamaç paraşütü eğitimi sürecinde kursiyerlerin uygulamalı eğitime geçtiği aşama P2 oluyor. Yamaç paraşütü P2 Eğitiminde kursiyerler ilk olarak paraşütle nasıl koşulacağını öğreniyorlar. İniş ve kalkış reflekslerinin geliştirilmesine odaklanıyorlar. Adaylar paraşütü düz bir hat üstünde başları üzerinde tutmayı öğreniyorlar. Aynı zamanda paraşütü nasıl söndüreceklerine dair eğitim alıyorlar. Bu eğitimlerin tümü düz arazide yapılıyor. Tüm bu adımlar kusursuz şekilde tekrarlanana kadar eğitimler sürüyor.

Bunun yanı sıra başlangıç eğitimi alan adaylar, meteoroloji eğitimine de tabi tutuluyor. Meteoroloji yamaç paraşütü için oldukça önemli bir konumda bulunuyor. Yamaç paraşütünün rüzgar eşliğinde yapılan bir spor olduğu zaten biliniyor. Yamaç paraşütü uçuşlarının risksiz biçimde gerçekleştirilebilmesi için doğru hava koşullarında uçuş gerçekleştirmek gerekiyor. Bu nedenle kursiyerlerin meteoroloji alanında gerekli tüm bilgilere sahip olmaları gerekiyor. Kısacası başlangıç eğitiminde adaylar temel paraşüt eğitimi ve meteoroloji eğitimi alıyorlar. Bu eğitimlerde %75 oranında başarı göstermek bir sonraki aşamaya geçebilmenin koşulu oluyor. Adayların başarısı kurs süreci sonunda uygulanan teorik ve uygulamalı testler sayesinde belirleniyor.

Yamaç Paraşütü P3 Eğitimi

Tunceli yamaç paraşütü eğitimi bu noktadan sonra P3 eğitimi ile sürüyor. P3 eğitimi bir diğer adıyla orta pilot eğitimi farklı uçuş tekniklerinin devreye girdiği bir süreci içeriyor. Yaklaşık 30 gün süren eğitimler boyunca kursiyerler, yer ve uçuş eğitimleri alıyorlar. Yer eğitimleri sürecin yaklaşık 4 – 5 gününde gerçekleştiriliyor. Geriye kalan yaklaşık 25 günlük süreç uçuş eğitimlerini içeriyor. Yer eğitimlerinde kursiyerlerin paraşüte tam anlamıyla hakim olmaları bekleniyor. Aynı zamanda eğitimler süresince kursiyerlerin ters kalkış pozisyonunu doğru şekilde uygulamaları isteniyor.

Bunun yanı sıra; kursiyerler uçuş planlama eğitimi alıyor. Kursiyerlerin termal hava akımlarıyla tanışması bu aşamada gerçekleşiyor. Yelken uçuşu ve termik uçuşu eğitimleri bu aşamanın önemli konuları arasında yer alıyor. Kurs bitiminde kursiyerler teorik ve uygulamalı testlerden geçiyorlar. Bu testlerde %75 başarı göstermek gerekiyor. Böylelikle kursiyerler orta pilot sertifikasına ve bir sonraki aşamaya geçme hakkına sahip oluyorlar.

Yamaç Paraşütü P4 Eğitimi

Tunceli yamaç paraşütü eğitimi sürecinde dördüncü aşama deneyimli pilot eğitimi alıyor. Bu eğitim süreci P4 eğitimi adıyla da biliniyor. Yaklaşık 20 gün süren eğitimlerde kursiyerler gökyüzünde ve deniz üzerinde birçok çalışma gerçekleştiriliyorlar. Eğitim süresince yelken uçuşu, dalga uçuşu, termik uçuşu gibi konulara odaklanıyorlar. Mesafe uçuşu ve detaylı meteoroloji eğitimi alıyorlar. İleri düzey malzeme bilgisi ve aktif pilotaj eğitimine tabi tutuluyorlar. Telsiz kullanımı ve rota seçimi konusunda eğitim alıyorlar. Aynı zamanda uçuş güvenliği eğitimlerinden geçiyorlar.

Eğitimler hem detaylı teorik bir süreci hem de sürekli uçuş biçiminde gerçekleşen uygulamalı eğitimleri kapsıyor. Kursiyerlerden her aşamada olduğu gibi kurs sürecinin sonunda %75 başarı bekleniyor. Böylelikle adaylar P4 pilot lisansına sahip olarak bir sonraki aşamaya geçme fırsatına sahip olabiliyor.

Yamaç Paraşütü P5 Eğitimi

P4 eğitiminin ardından Tunceli yamaç paraşütü eğitimi alanlar için sıra P5 eğitimine geliyor. P4 eğitimi uzun soluklu bir eğitim sürecinin son aşaması olarak biliniyor. Kursiyerler uzman pilot lisansı alabilmek için ter döküyorlar. Eğitimler yaklaşık olarak 20 gün sürüyor. Bu aşamanın sonunda uzman pilot lisansı alan adaylar özgürce uçmak için gerekli yeterliliğe sahip oluyorlar. Üstelik bunu diledikleri zaman tek başlarına yapabiliyorlar. Kurs sonunda kursiyerler, Ticari Tandem Pilotu olabiliyorlar. Bununla birlikte; THK Yamaç Paraşütü Kulüp Öğretmen Pilotu olma şansı da bulabiliyorlar.  Ancak eğitim sürecinin son derece zorlayıcı olduğu biliniyor.

P5 eğitimleri kamp biçiminde yürütülüyor. Tunceli yamaç paraşütü eğitimi P5 aşaması haftalık süreçler halinde bütün bir günü kapsayacak şekilde uygulanıyor. Kursiyerlere bu aşamada yedek paraşüt katlama eğitimi veriliyor. Kurs sürecinde katılımcıların normal usuller testinde %75 başarı göstermesi gerekiyor. Yine teorik olarak uygulanan acil durum testinde ise testin eksiksiz olarak yanıtlanması isteniyor. Başarısız olan adaylara bir gün süre verilerek sınav yeniden uygulanıyor.

Ardından, uzun mesafe uçuşları başlıyor. Bu uçuşlar belirli bir rota çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Kursiyerler en fazla beş uçuş gerçekleştirebiliyor. Bu beş uçuşta toplamla 100 kilometre mesafeye ulaşmaları isteniyor. Kurs süreci boyunca adaylar hava durum takibi ve rota belirlemesi yapmayı da öğreniyorlar. Tüm teorik testlerde ve uçuşlarda yeterlilik gösteren kursiyerler THK ve FAI onaylı uzman pilot lisansının sahibi oluyor.

Tunceli Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Gerekli Koşullar

Yamaç paraşütü eğitimi alacak adayların belirli koşulları sağlıyor olmaları isteniyor. Bu koşullar Türk Hava Kurumu ve Uluslararası Havacılık Federasyonu tarafından belirleniyor. Aynı zamanda uçuş okullarının da adaylardan bazı beklentileri olabiliyor.

Yamaç paraşütünün, ekstrem bir spor olması dolayısıyla güvenli olmadığına inanılıyor. Ancak kurallara uyulduğunda yamaç paraşütü geniş kesimler tarafından güvenle yapılabilecek bir spor dalı oluyor. Bunun için her uçuş öncesinde meteorolojik kontrolleri ve ekipman kontrollerini eksiksiz olarak yapmak gerekiyor. Tandem uçuşlarda pilotun komutlarını eksiksiz yerine getirmek önem taşıyor. Eğitimlerde ise eğitmenlerin komutlarını tamamıyla uygulamak gerekiyor. Bu şartlar altında yamaç paraşütü en güvenli spor dallarından biri haline geliyor. Öyle ki; futbol bile yamaç paraşütünden daha riskli bir spor olarak anılabiliyor.

tunceli yamaç paraşütü

Tunceli yamaç paraşütü eğitimi bu bilgiler göz önüne alındığında hemen herkes tarafından yapılabiliyor. Gelelim; THK ve FAI tarafından yamaç paraşütü kurslarına katılacak adaylarda aranan şartlara… Tüm adayların bu iki kurum tarafından belirlenen boy ve kilo koşullarını karşılaması gerekiyor. Uygun boy aralığı 155 – 200 cm iken; uygun kilo aralığı 45 – 110 olarak biliniyor. Yamaç paraşütü eğitimi alacak adaylar için belirli bir yaş sınırı da bulunuyor. İlk 4 aşama için yaş sınırı 16 iken; uzman pilot eğitimi için 18 olarak belirleniyor.

Adayların sağlık ve eğitim durumları yamaç paraşütü eğitimlerine katılabilmeleri konusunda belirleyici iki unsur oluyor. Koşmaya engel olabilecek fiziksel engele sahip adaylar Tunceli yamaç paraşütü eğitimi alamıyorlar. Kalp rahatsızlığı yamaç paraşütü eğitiminin önünde önemli bir engel olarak duruyor. Astım, yüksek tansiyon, sara gibi hastalıklar için de benzer bir durum söz konusu oluyor. Renk körleri ve hamilelerin yamaç paraşütü kurslarına katılabilmelerinin mümkün olmadığı da biliniyor.

Eğitim durumu konusundaki koşullara gelecek olursak… Adayların eğitim durumu yamaç paraşütü yapmalarına engel değil… Ancak eğitim almaları için belirli bir öğrenim seviyesinin üzerinde olmaları gerekiyor. Yamaç paraşütü eğitimlerine katılmak isteyenlerin en az ilköğretim mezunu olmaları bekleniyor.

Tüm bu koşulları sağlayan adayların yamaç paraşütü kurslarına katılmaları konusunda bir engel bulunmuyor. Elbette bu yeterliliklere sahip olduklarını çeşitli evraklarla kanıtlamaları gerekiyor. Peki bu evraklar neler?

Yamaç Paraşütü Kurslarına Katılabilmek İçin Gereken Evraklar

Tunceli yamaç paraşütü eğitimi katılımcılarından talep edilen çeşitli evraklar bulunuyor. Bu evraklar kısaca bahsetmek gerekiyor. Öncelikle adayların nüfus cüzdanlarının aslı ve fotokopisi ile uçuş okullarına başvurmaları gerekiyor. Adaylardan kan grubu belgesi talep ediliyor. Ancak kan grubu bilgisi kimlik ya da ehliyette yer alıyorsa bu belgenin sunulması gerekmiyor. Adayların ilköğretim ve üzeri eğitim derecesine sahip olduklarını gösterebilmeleri için öğrenim durum belgesi sunmaları isteniyor. Son altı aya ait 8 adet vesikalık fotoğraf istenen belgeler arasında yer alıyor. 18 yaşını doldurmuş olan adaylardan son 6 aya ait adli sicil kaydı talep ediliyor.

Uçuş kaza sigortası ya da banka dekontu istenen evraklar arasında sıralanıyor. Sağlık Bakanlığı onaylı ilkyardım belgesinin kayıtlar sırasında uçuş okuluna teslim edilmesi gerekiyor. İstenen bir diğer belge sağlık raporu oluyor. Sağlık raporu ayıt süreci için en önemli belgeler arasında yer alıyor. Sağlık raporu normal koşullar Aile Sağlığı Merkezlerinden alınabiliyor. Sağlık raporunun “Yamaç paraşütü yapabilir” ibaresi taşıması gerekiyor. Kimi durumlarda eğitmenler bu raporu yeterli görmeyebiliyor. Bu durumda kursiyerlerin hastanelere başvurmaları isteniyor. Tam teşekküllü hastanelerden alınacak “Spora elverişlidir” raporu kurslara katılım için yeterli oluyor.

Tunceli yamaç paraşütü eğitimi sürecinde P1 eğitimi dışında tüm aşamalarda adaylara sertifika veriliyor. Bu sertifikaların THK onaylı olduğu biliniyor. Sertifikaların arkasına THK pulu yapıştırılıyor. Gerekli THK pulunun aday tarafından kayıt sürecinde uçuş okuluna teslim edilmesi gerekiyor.

Eğitim süreci için gereken evraklar bu şekilde sıralanıyor. Adayların bu evrakları eksiksiz olarak sunmaları gerekiyor. Aksi halde eğitim sürecinde olumsuzluklarla karşılaşılması söz konusu olabiliyor. Evrakları eksiksiz biçimde sunan adaylar kurslara katılım gösterebiliyor.

Tunceli Yamaç Paraşütü Fiyatları

Kurslara katılmak isteyen adayların en çok merak ettiği konulardan biri hiç şüphesiz ki kurs ücretleri oluyor. Tunceli yamaç paraşütü fiyatları eğitim aşamalarına göre değişiklik gösteriyor. Kursiyerlerin teorik olarak başladığı yolculuk uygulamalı eğitimlerle devam ediyor. Bu yolculuk beş farklı aşamadan oluşuyor. Bu beş farklı aşama farklı konuları ve farklı şekillerde yürütülen eğitimleri içeriyor. Tahmin edileceği gibi her aşamada gerek duyulan ekipmanlar da değişiyor. Bu ekipmanlar kimi zaman uçuş okulları tarafından sağlanıyor. Kimi aşamalarda ise kursiyerlerin kendi ekipmanlarına sahip olmaları gerekiyor. Bu durumda ekipmanlar için ek bir bütçeye ihtiyaç duyuluyor. Bununla birlikte; kursiyerlerin eğitimler süresince kendi konaklama ihtiyaçlarını karşılamaları bekleniyor. Kursiyerlerin kişisel masraflarının da tamamıyla kendilerine ait olduğu biliniyor.

Peki; kurs ücretleri nasıl seyrediyor? Tunceli yamaç paraşütü eğitimi P1 ve P2 seviyesi için kursiyerlerin 5.500 TL’lik bütçe ayırmaları gerekiyor. P3 eğitimi için adaylardan talep edilen ücret 7.500 TL oluyor. Deneyimli pilot yani P4 aşamasına geçildiğinde  kursiyerlerin ihtiyaç duyduğu bütçe 8.500 TL oluyor. Son aşama olan uzman pilot seviyesinin ücreti ise 10.000 bin TL olarak biliniyor. Adaylar SİV ya da Paramotor Eğitimi gibi farklı nitelikte eğitimler almak isterlerse ücretler değişiyor. Bu eğitimler için 7.500 – 15.000 TL arasında değişen bütçelere ihtiyaç duyuluyor.

Tunceli’de Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Hangi Bölge Tercih Ediliyor?


Tunceli’nin yamaç paraşütüne elverişli doğal ve coğrafi koşullara sahip olduğu biliniyor. Aynı zamanda iklim özellikleri bakımından da yamaç paraşütüne uygun şehirler arasında yer alıyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında Tunceli’de keyifli bir yamaç paraşütü deneyimi yaşamak mümkün oluyor.

Tunceli yamaç paraşütü eğitimi için tercih edilen ilk nokta; Pertek ilçesi oluyor. Pertek, Tunceli’nin güneyinde yer alan ilçelerden biri olarak biliniyor. Pertek yamaç paraşütü tutkunlarına unutamayacakları bir deneyim sunuyor. Pertek yamaç paraşütü için Keban Baraj Gölü yakınında bulunan tepeler tercih ediliyor. Yamaç paraşütü uçuşları ve eğitimleri için şehrin en çok tercih edilen noktası burası oluyor.

Tunceli’de yamaç paraşütü yapılabilecek bir diğer nokta; Köklüce Köyü oluyor. Köklüce Köyü Tunceli’nin merkez ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Köklüce Köyü’nde 1200 metre yüksekliğe sahip bir yamaç paraşütü pisti yer alıyor. Bu bölge hem eğitimlere ev sahipliği yapıyor; hem de uçuş deneyimi yaşamak isteyenlerin adresi oluyor.

Tunceli yamaç paraşütü eğitimi ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa YPEğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?