Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

Artvin Yamaç Paraşütü Eğitimi

Artvin Yamaç Paraşütü Eğitimi 2023

Artvin Yamaç Paraşütü Eğitimi

Artvin yamaç paraşütü eğitimi için Karadeniz’de tercih edilen şehirler arasında yer alıyor. Artvin, muhteşem doğası, ormanları, yaylaları, dereleri, gölleri ile adından sıkça söz ettiriyor. Artvin, benzersiz atmosferiyle yıl boyunca yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlıyor. Yeşil ve mavinin birbiriyle dans ettiği Artvin, doğanın kalbinin attığı şehirlerden biri olarak biliniyor.

Artvin, doğal güzelliklerinin yanı sıra; tarihiyle de dikkat çeken bir şehir olarak tanınıyor. İskitler, Arsaklar, Bizanslılar ve Ruslar; Artvin’i bir dönem himayesi altına alan medeniyetler arasında yer alıyor. İskitler döneminde Artvani olarak anılan şehrin, sonraki yıllarda Artvini ve Çoruh adlarıyla anıldığı biliniyor. Son olarak günümüzde kullanılan haliyle Artvin adını alıyor.

Paraşüt Eğitimi

Artvin yamaç paraşütü eğitimi için oldukça elverişli şehirlerden biri oluyor. Artvin’de farklı doğa sporlarıyla ilgilenmek de mümkün olabiliyor. Rafting, dağcılık, trekking bu sporların başında geliyor. Artvin’in su sporları konusunda Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer aldığı biliniyor. Artvin, yamaç paraşütü için de git gide popüler hale gelen adreslerden biri oluyor. Şehrin farklı ilçelerinde yamaç paraşütü yapmak mümkün olabiliyor. Eğitimler için de Artvin, Karadeniz’in tercih edilen şehirleri arasında yer alıyor. YPEğitimi, Artvin’de paraşüt eğitimi veren kurumlardan biri olarak tanınıyor.

Peki; Artvin’de yamaç paraşütü eğitimi almak için neler yapmak gerekiyor? Yamaç paraşütü eğitimleri ve uçuşları için hangi bölgeler tercih ediliyor? Yamaç paraşütü kurs takvimi nasıl ilerliyor? Artvin yamaç paraşütü fiyatları nasıl?

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Artvin Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Hangi Bölgeler Tercih Ediliyor?

Artvin’de yamaç paraşütü için tercih edilebilecek ilçelerden biri Şavşat oluyor. Şavşat, Artvin’in merkezine 71 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Şavşat’ta Yaşarköy ve Ciritdüzü Köyü yamaç paraşütü için ön plana çıkan bölgeler oluyor. Şavşat’ta yamaç paraşütü eğitimi almak da mümkün olabiliyor.

Artvin’in yamaç paraşütü için elverişli bir diğer ilçesi, Kemalpaşa ilçesi olarak biliniyor. Kemalpaşa ilçesi, Gürcistan sınırında bulunuyor. Kemalpaşa’nın 2017 yılı öncesinde Hopa ilçesine bağlı bir köy olduğu biliniyor. Kemalpaşa ilçesinin şehir merkezine 70 kilometre mesafede yer aldığı biliniyor. İlçede çay tarlaları üzerinden başlayan uçuşlar deniz kıyısında son buluyor. Kemalpaşa, yamaç paraşütü eğitimleri için de tercih edilen ilçeler arasında yer alıyor. Artvin yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler Kemalpaşa’da eğitimlere katılabiliyor. İlçe, adrenalin tutkunlarına unutamayacakları bir deneyim sunuyor.

paraşüt fiyatları

Artvin’de yamaç paraşütü için tercih edilebilecek bir diğer adres Ardanuç oluyor. Ardanuç, Artvin’in 9 ilçesinden biri olarak biliniyor. İlçe şehir merkezine yaklaşık 41 kilometre mesafede yer alıyor. İlçede yamaç paraşütü için Ustalar Köyü başta olmak üzere pek çok farklı nokta ön plana çıkıyor.

Artvin Yamaç Paraşütü Fiyatları

Artvin’de yamaç paraşütü yapılabilecek bir diğer ilçe ise Yusufeli oluyor. Yusufeli, yamaç paraşütü için gelişmekte olan ilçelerden biri olarak biliniyor. Yamaç paraşütünün ilçenin turizm potansiyeline de katkı sunacağı düşünülüyor. İlçe yamaç paraşütü eğitimleri için de tercih edilebiliyor.

Artvin Yamaç Paraşütü Eğitimi Neleri İçeriyor?

Peki; Artvin’de yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenleri nasıl bir süreç bekliyor. Öncelikle; kurs takviminden ve eğitimlerin içeriğinden bahsederek başlayalım. Yamaç paraşütü eğitimleri beş kurs seviyesini içeriyor. Dileyen adaylar SİV Eğitimi, Paramotor Eğitimi gibi farklı nitelikte eğitimleri almayı da tercih edebiliyorlar. Ancak bu eğitimlere katılmak için de yamaç paraşütü eğitimlerinde belirli bir seviyeye gelmek gerekiyor.

Eğitimler ilk olarak başlangıç seviyesi eğitimleri ile başlıyor. Bu süreçte adaylar ilk olarak tamamen teorik olarak yürütülen P1 eğitimine katılıyorlar. Bu eğitimler birkaç gün sürüyor. Ardından teori ve uygulamanın bir arada yürütüldüğü P2 eğitimiyle sürece devam ediyorlar. Artvin yamaç paraşütü eğitimi alacaklar için P2 eğitimi yer ve uçuş eğitimlerini içeriyor. P2 eğitimi süresince meteoroloji konusuna da odaklanılıyor.

Bir sonraki aşama olan P3 eğitimine bakıldığında ise değinilecek konular şu şekilde sıralanıyor;

  • Uçuş Planlama Eğitimi
  • Ters Kalkış Eğitimi
  • Yelken Uçuşu Eğitimi
  • Termik Eğitimi

Bu aşamayı başarıyla bitiren adaylar P4 eğitimine başlamaya hak kazanıyor. P4 eğitimi, kapsamlı yelken ve termik uçuşu eğitimlerini içeriyor. Yedek paraşüt katlama eğitimi ve Full SİV eğitimi bu aşamanın konuları arasında yer alıyor.

Yamaç paraşütü eğitimleri için son aşama ise P5 eğitimi oluyor. Bu aşamayı tamamlayan adaylar uzman pilot ünvanına sahip oluyorlar. Diledikleri zaman tek başlarına uçuş gerçekleştirebiliyorlar. Aynı zamanda ticari uçuş yapabiliyorlar. P5 eğitiminde adaylara uzun mesafe uçuşu eğitimi veriliyor. Ardından adayların toplam 5 uçuşta 100 kilometre mesafe katetmeleri bekleniyor. Buna ek olarak adaylar; GPS ve Vario okuma eğitimi ve rotasyon eğitimi alıyorlar.

yamaç paraşütü

SİV ve Paramotor eğitimlerine de kısaca göz atmak gerekiyor. SİV eğitimi riskli ve acil müdahale gerektiren durumlar için pilot yetiştirmeyi hedefliyor. SİV eğitiminde adaylar şu konulara odaklanıyor;

  • Spin,stall
  • Asimetrik Ve Önden Kapanma
  • İrtifa Kaybetme
  • Acro Başlangıç Hareketleri

Paramotor eğitimleri ise şu konuları içeriyor;

  • İniş Kakış Planma Eğitimi
  • Motor Tamir Bakım Eğitimi
  • Paramotor kurulumu Eğitimi
  • Uçuş Eğitimi

Yamaç Paraşütü Eğitimi Almak İsteyenler Neler Yapmalı?

Peki; Artvin yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin nasıl bir yol izlemeleri gerekiyor? Artvin’de paraşüt eğitimi almak isteyenlerin sahip olması gereken bazı özellikler bulunuyor. Bu özelliklerden bazılarını şöyle sıralamak mümkün olabiliyor;

  • 16 yaşını doldurmuş olmak (Uzman pilot eğitimi için yaş sınırı 18 olarak biliniyor)
  • 155 – 200 cm boy aralığına sahip olmak
  • 45 – 110 kilo aralığında olmak
  • En az ilköğretim derecesine sahip olmak
  • Kalp, solunum, diyabet, tansiyon, sara hastalıklarına sahip olmamak
  • Koşmaya engel fiziksel bir problemi bulunmamak
  • Renk körü olmamak
  • Hamile olmamak

Adaylarda aranan özelliklerden bazıları bu şekilde sıralanıyor. Adayların tüm bu koşulları sağladıklarını belgelendirmeleri gerekiyor. Artvin yamaç paraşütü eğitimi kayıtları sırasında istenen belgeler ise şöyle sıralanıyor;

  • Nüfus Cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • 18 yaşın üzerindeki adaylar için adli sicil kaydı
  • Kan grubu belgesi
  • Öğrenim durumu belgesi
  • Vesikalık fotoğraf (8 Adet)
  • Adayın yamaç paraşütü yapabileceğini gösteren sağlık raporu
  • 18 yaşını doldurmuş adaylar için taahhütname
  • 18 yaşın altındaki adaylar için noter onaylı ve veli imzalı muvafakatname
  • THK pulu

Artvin Yamaç Paraşütü Fiyatları

Artvin’de yamaç paraşütü eğitimi alacakların ne kadar bütçe ayırması gerekiyor? Eğitimlerin farklı seviyelere ve niteliklere sahip olduğunu dile getirmiştik. Ücretler de her eğitim seviyesi için farklılık gösteriyor. Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyen adayların 5 – 15 bin TL arasında değişen bütçeler ayırmaları gerekiyor. Konu hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilmek için uçuş okulları ile iletişim kurmak gerekiyor.

Artvin yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPEğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?