Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Bitlis Yamaç Paraşütü Eğitimi

Bitlis Yamaç Paraşütü Eğitimi 2023

Bitlis Yamaç Paraşütü Eğitimi

Bitlis yamaç paraşütü eğitimi konusunda gelişmekte olan iller arasında yer alıyor. Bitlis’te farklı bölgelerden yamaç paraşütü atlayışı gerçekleştirmek mümkün olabiliyor. Bu bölgeler eğitimler için de tercih ediliyor. YPEğitimi, yamaç paraşütü eğitimi söz konusu olduğunda Bitlis’in önde gelen uçuş okullarından biri oluyor. Paraşüt tutkunları Bitlis’te benzersiz manzaralar eşliğinde özgürlüğün tadını çıkarıyor.

Süphan Dağı Yamaç Paraşütü

Bitlis, Doğu Anadolu Bölgesinin birbirinden güzel kentlerinden biri olarak biliniyor. Bölgedeki pek çok şehir gibi Bitlis de tarihi mirasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Bölgenin tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığı biliniyor. Yedi bin yıllık tarihiyle Bitlis, birçok kültürden izler taşıyor. Şehrin Hititler, Urartular ve Asurlular, Medler ve Lidyalılar gibi pek çok medeniyeti ağırladığı biliniyor. Persler, Romalılar ve Bizanslılar da bir dönem Bitlis’i hakimiyeti altına alan medeniyetler arasında bulunuyor.

Selçuklular döneminde Türk egemenliğine giren Bitlis’in 1500’lü yılların başında Osmanlı topraklarına katıldığı biliniyor. Kentin ismini bir dönem bölgeyi hakimiyeti altına alan Büyük İskender’in askerlerinden biri olan Bedlis’ten aldığı düşünülüyor. Bitlis, Birinci Dünya Savaşı sırasında bir süre için Rus İşgali altında kalsa da yeniden Türk toprakları arasında yerini alıyor.

Bitlis yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşlarının yanı sıra; farklı doğa sporlarıyla da adından söz ettiriyor. Yaz döneminde Bitlis’te su sporlarıyla ilgilenmek mümkün olabiliyor. Kış aylarında ise Nemrut Dağı’nda kayak yapmayı tercih edenler Bitlis’i ziyaret ediyor. Bitlis, doğa yürüyüşleri, dağ tırmanışı gibi aktiviteler konusunda da ilgi odağı oluyor. Şehrin turizm potansiyelinin spor aktiviteleri aracılığıyla her geçen yıl daha fazla arttığı görülüyor. Bitlis, kuş gözlemciliği için de ülkenin önemli merkezlerinden biri oluyor. Cil Gölü, Nemrut Gölü, Sodalı Göl ve Van Gölü bu anlamda öne çıkan bölgeler arasında yer alıyor. Peki, Bitlis’te yamaç paraşütü tutkunlarını neler bekliyor? Bitlis yamaç paraşütü fiyatları nasıl?

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Bitlis Yamaç Paraşütü Eğitimi İçeriği

Bitlis’te yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenleri nasıl bir program bekliyor? Eğitimler hangi seviyelerden oluşuyor?

Bitlis Yamaç Paraşütü Fiyatları

P1 Eğitimi

Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyen adaylar ilk olarak P1 eğitimiyle işe başlıyor. P1 eğitimi tamamıyla teorik olarak yürütülüyor. Bu sebeple adaylara kurs sonunda herhangi bir sertifika verilmiyor.  P1 eğitimi genellikle başlangıç eğitimi için bir ön hazırlık niteliği taşıyor. Pilot adayları, yamaç paraşütü konusundaki temel bilgileri bu aşama sayesinde ediniyorlar. Kurs sonunda uygulanan teorik testte başarılı olan adaylar başlangıç seviyesi eğitimine geçiş yapabiliyor.

P2 Eğitimi


Başlangıç eğitimi bir diğer adıyla P2 eğitimi olarak biliniyor. Bitlis yamaç paraşütü eğitimi için uygulamanın devreye girdiği seviye P2 seviyesi oluyor. Bu aşamada öncelikle teorik eğitim, ardından yer ve uçuş eğitimleri veriliyor. Yer eğitimleri adayların paraşüte hakim olabilmeleri için bir adaptasyon süreci oluyor. Eğitimin başlangıcında düz araziler tercih ediliyor. İlerleyen süreçte ise eğitimler eğimli arazilerde devam ediyor. İniş ve kalkış reflekslerinin öğrenilmesi ve geliştirilmesi bu aşamanın önemli adımlarından biri oluyor. Paraşütü baş üzerinde tutmak ve söndürebilmek ile ilgili eğitimler veriliyor. Başarıyı yakalayan adaylar P2 eğitiminin sonunda sertifika almaya hak kazanıyor. THK ve FAI onaylı bu sertifikalar adaylar için orta pilot eğitiminin de yolunu açıyor.

P3 Eğitimi

Bitlis yamaç paraşütü eğitimi başlangıç seviyesinin ardından orta pilot eğitimi ile sürüyor. Orta pilot eğitimi bir diğer adıyla P3 eğitimi olarak da anılabiliyor. Bu aşamada en çok üzerinde durulan konulardan biri uçuş teknikleri oluyor. Kursiyerler yelken ve termik uçuşları ile P3 eğitimi sırasında tanışıyorlar. P3 eğitimi genellikle 30 günlük bir süreci kapsıyor. Yer eğitimlerinin pekiştirilmesi ile başlayan bu aşamanın büyük bölümü uçuş eğitimlerine ayrılıyor. Yamaç paraşütü için önemli konular arasında yer alan ters kalkış eğitimi bu aşamada veriliyor. Uçuş planlama eğitimi orta pilot seviyesinin konuları arasında yer alıyor. Termal hava akımları kurs kapsamında değinilen bir diğer konu oluyor.

Bitlis yamaç paraşütü eğitimi süresince diğer aşamalarda olduğu gibi bu aşama sonunda bazı testler uygulanıyor. Bu testler adayların sertifika almaya hak kazanacak yeterlilikte olup olmadığının tespiti için gerekli ipuçlarını barındırıyor. Orta pilot sertifikasına sahip olan adayları bir sonraki aşama bekliyor.

P4 Eğitimi

Bir sonraki seviye P4 eğitimi ya da deneyimli pilot eğitimi olarak anılıyor. Bu seviyeden itibaren kursiyerleri birçok farklı çalışma bekliyor. Eğitimler yaklaşık 20 gün süreyle devam ediyor. Bu 20 günlük süreçte yelken uçuşu ve termik uçuşu konusunda daha ileri seviye eğitimler alınıyor. Dalga uçuşu ve mesafe uçuşları bu aşamanın odak noktalarından bazıları oluyor. Detaylı meteoroloji eğitimlerine tabi tutulan kursiyerler, ileri düzey malzeme bilgisi eğitimi alıyorlar. Aynı zamanda aktif pilotaj eğitimi bu aşamanın konuları arasında yer alıyor. Bu seviyede adaylara telsiz eğitimi veriliyor. Rota seçimi P4 eğitiminin bir diğer konusu oluyor. Uçuş güvenliği eğitimleri deneyimli pilotlar için önem taşıyan konular arasında yer alıyor.

P5 Eğitimi

Bitlis yamaç paraşütü eğitimi için son seviye P5 seviyesi olarak biliniyor. Bu seviyede kursiyerler uzman pilot sertifikasına sahip olmayı hedefliyorlar. P5 seviyesi son derece zorlu bir eğitim sürecini kapsadığı için yaş sınırı 18 olarak biliniyor. 20 gün süren eğitimlerin ardından başarılı olan adaylara uzman pilot sertifikası veriliyor. Uzman pilot eğitimi kamp olarak yürütülüyor ve eğitimler bütün bir günü kapsıyor. Yedek paraşüt katlama eğitimi bu aşamanın önemli konularından biri oluyor. Aynı zamanda kursiyerlerin uzun mesafe uçuş eğitimi kapsamında toplamda 100 kilometrelik uçuşlar gerçekleştirmeleri isteniyor. Teorik ve uygulamalı sınavlarda başarı gösteren adaylar uzman pilot unvanı almaya hak kazanıyor.

Bitlis Yamaç Paraşütü Eğitimi Fiyatları

Peki; Bitlis yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Bitlis’te yamaç paraşütü eğitimlerinin farklı seviyeleri içerdiğini az önce ifade etmiştik. Beş aşamadan oluşan eğitimlerin her bir aşaması için farklı gereksinimler bulunuyor. Her aşamada farklı ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle her seviye için bu gereklilikler doğrultusunda ücretler de farklılaşıyor. Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler için ücretler 5 bin 500 TL’den başlıyor. Bir seviye için talep edilen maksimum ücret ise 15 bin TL oluyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi

P1 ve P2 eğitimi genellikle birlikte ücretlendiriliyor. Talep edilen ücret 5 bin 500 TL olarak biliniyor. P3 eğitimi için adayların 7 bin 500 TL bütçe ayırmaları yeterli oluyor. Bir sonraki aşama olan P4 seviyesinin ücreti 8 bin 500 TL oluyor. Son eğitim seviyesi olan uzman pilot seviyesi için 10 bin TL olarak ücretlendiriliyor. Bu ücretlere konaklama gibi masraflar dahil edilmiyor. Adayların kişisel masraflarını karşılamak üzere ek bütçe ayırmaları gerekiyor. Detaylı bilgi uçuş okulları ve eğitmenler aracılığıyla edinilebiliyor.

Bitlis’te Yamaç Paraşütü Nerede Yapılabilir?

Bitlis yamaç paraşütü eğitimi için tercih edilen iki farklı bölge bulunuyor. Süphan Dağı yamaç paraşütü faaliyetleri için Bitlis’teki ilk adres oluyor. Bitlis’te yamaç paraşütü tutkunları Süphan Dağı eteklerini tercih ediyorlar. Yaklaşık 3 bin metrelik yükseklikten gerçekleştirilen uçuşlarda paraşüt tutkunlarını Van Gölü manzarası karşılıyor. Süphan Dağı, Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor.

Bölgenin ilçeye uzaklığı yaklaşık 8 kilometre olarak biliniyor. Bölge coğrafi özellikleri ve iklimi sayesinde yılın pek çok döneminde yamaç paraşütü yapmak için uygun oluyor.  Süphan Dağı yamaç paraşütü faaliyetlerine ek olarak; kamp, dağ tırmanışı ve offroad için de tercih ediliyor.

Bitlis’te eğitimler ve uçuşlar için tercih edilen bir diğer nokta ise Nemrut Dağı oluyor. Nemrut Dağı, Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. İlçenin şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 25 kilometre olarak biliniyor. Nemrut Dağı etekleri daha çok paramotor tutkunları tarafından tercih ediliyor. Bölgenin motorlu yamaç paraşütü aktiviteleri için daha uygun olduğu biliniyor. Bölge paramotor eğitimleri için de tercih ediliyor.

Bitlis’te Yamaç Paraşütü Eğitimi Alacaklar İçin Gerekli Evraklar

Bitlis yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerden talep edilen bazı evraklar olduğu biliniyor. Bu evraklar şu şekilde sıralanıyor;

  • Nüfus cüzdanı (Fotokopisi ile birlikte)
  • 18 yaşını doldurmuş adaylar için adli sicil kaydı
  • Ehliyet ve kimlikte belirtilmiyor ise kan grubu belgesi
  • Öğrenim durumunu gösterir belge
  • Vesikalık fotoğraf (8 adet)
  • Sağlık Raporu
  • 18 yaşını doldurmuş olan adaylar için taahhütname
  • 18 yaşın altındaki adaylar için veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname
  • THK pulu

Adayların eğitimlere katılabilmeleri için 16 yaşını doldurmuş olmaları bekleniyor. Adayların 1.55 – 2.00 metre boy aralığına sahip olmaları gerekiyor. 45 – 110 kilo aralığında olmak bir diğer koşul olarak karşımıza çıkıyor.

Bitlis yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa YPEğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?