Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Bursa Yamaç Paraşütü Eğitimi

Bursa Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Bursa Yamaç Paraşütü Eğitimi


Bursa yamaç paraşütü eğitimi
için Türkiye’nin en uygun konumlarından biri olarak görülüyor. Bursa’nın farklı bölgelerinde yamaç paraşütü yapmak mümkün olabiliyor. Bursa’da yamaç paraşütü yapanları gökyüzünün berrak maviliği ve Bursa’nın yemyeşil ormanları karşılıyor. Bursa, eşsiz manzaralarıyla yamaç paraşütü tutkunları için en iyi adreslerden biri olarak görülüyor. Bursa’da yamaç paraşütüne uygun 10’un üzerinde pist bulunuyor. Bursa’da paragliding için en gözde destinasyonlardan biri hiç şüphesiz; Uludağ oluyor. Zeyniler, İnegöl, Gürsu, Gölyazı yamaç paraşütü tutkunları için diğer popüler lokasyonlar arasında yer alıyor. Peki; yamaç paraşütü eğitimleri nasıl gerçekleştiriliyor? Yamaç Paraşütü eğitimi almadan yamaç paraşütü yapılabilir mi? Eğitim almak neden önemli?

Bursa Yamaç Paraşütü Eğitimi

Bursa Yamaç Paraşütü Eğitimi ile Uçmanın Tadına Varın!

Gökyüzünde bir kuş gibi özgürce süzülmek herkesin hayalidir. Paragliding bu hayale ulaşmak için en güzel yollardan biri oluyor. Yamaç paraşütünü deneyimlemek için eğitim almak şart değil… Eğitim almadan da uzman pilotlar eşliğinde uçuş deneyimi yaşamak mümkün olabiliyor. Ancak; uçmanın tadına bir kez varanlar için bundan vazgeçmek pek de kolay olmuyor. Bu noktada; birçok kişi yamaç paraşütü eğitimi almak ve bu duyguyu tekrar tekrar yaşamak istiyor. Yamaç paraşütü eğitimlerinden; gerekli koşulları sağlayan ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan herkes yararlanabiliyor. Eğitimlerde farklı seviyeler için farklı noktalara odaklanılıyor. Yamaç paraşütü kursu hem teorik hem de uygulamalı dersleri içeriyor.

Bursa Yamaç Paraşütü Eğitimi ile Bursa’ya Gökyüzünden Bakın!

Bursa’da pek çok farklı noktada yamaç paraşütü yapmak mümkün oluyor. Uludağ, İnegöl, Gölyazı yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bölgeler arasında yer alıyor. Kendini paraşütle gökyüzüne bırakanlar; Bursa’nın yemyeşil ormanlarına doğru keyifli bir yolculuğa çıkıyor. Paraşüt eğitimi almak isteyenlerin farklı seviyelerde sertifikalara sahip olmaları mümkün olabiliyor. Bu alanda eğitim almak isteyen herkes başlangıçta; kısa, teorik bir eğitime tabi tutuluyor. Ardından farklı seviyelerde pilot eğitimlerine başlamak mümkün oluyor. Bu eğitimlerde teori ve pratiğin iç içe geçtiği bir süreç kursiyerleri bekliyor. Tüm eğitim seviyeleri için kursiyerlerin 16 yaşını doldurmuş olması koşulu aranıyor.

Gölyazı yamaç paraşütü

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Bursa Yamaç Paraşütü P2 Eğitimi


Bursa yamaç paraşütü eğitimi
almak isteyenler için başlangıç seviyesi P2 eğitimi olarak adlandırılıyor. Teorik eğitimi başarıyla tamamlayanlar P2 Eğitimi almaya hak kazanıyorlar. Başlangıç seviyesinde kursiyerlere paraşüt ile nasıl koşmaları gerektiğine dair eğitim veriliyor. İniş ve kalkış reflekslerini kontrol edebilmeleri, paraşüte nasıl hakim olacakları gibi konulara odaklanılıyor. Paraşütü havalandırmak, baş üzerinde tutmak ve söndürmek üzerine çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar için düz araziler tercih ediliyor.

Bu çalışmalardan başarılı sonuç alınması halinde çalışmalar eğimli arazilerde sürdürülebiliyor. Paraşütün kontrolünün tam anlamıyla sağlanmasının ardından telsiz eğitimine başlanıyor. Bu aşamaların ardından kursiyerler ilk uçuş deneyimlerini yaşamaya hazır hale geliyorlar. P2 Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar “P2 Eğitimi Pilot Belgesi” almaya hak kazanıyorlar. Aynı zamanda P3 eğitimi almak için gerekli yeterliliği sağlamış oluyorlar.

P3 Eğitim İçeriği

Bursa yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler için bir sonraki aşama P3 eğitimi oluyor. P2 eğitim sertifikasına sahip olanlar; yaklaşık 30 gün sürecek olan P3 eğitimi almaya hak kazanıyorlar. P3 eğitimi bir diğer adıyla orta pilot eğitimi olarak anılıyor. Bu aşamada kursiyerler hem yer eğitimi hem de uçuş eğitimleri alıyorlar. Adayların yer eğitimlerini tamamlayıp uçuş eğitimine geçebilmeleri için %75 başarı göstermeleri gerekiyor. Aynı zamanda adayların kondisyon testini başarıyla tamamları da bekleniyor. Bu koşulları sağlayan adaylar uçuşa hazır kabul ediliyorlar. Yamaç paraşütü kursu uçuş eğitimleri; bu aşamada yelken uçuşu ve termik uçuş eğitimlerini içeriyor. Yelken ve termik uçuşta; irtifa azaltma, sevk ve kontrol gibi konulara odaklanılıyor. Ek olarak kursiyerler bu aşamada meteoroloji eğitimine de tabi tutuluyorlar.

P4 Eğitim İçeriği


P3 eğitim sertifikası alan kursiyerler P4 eğitimi almaya hak kazanıyorlar. P4 eğitimi neticesinde kursiyerlere, Türk Hava Kurumu ve Uluslararası Havacılık Federasyonu onaylı P4 lisansı veriliyor. Bu aşamayı tamamlayan adaylar Deneyimli Pilot olarak adlandırılıyorlar. Bursa yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler P4 eğitimi aşamasında pek çok farklı konuya odaklanıyorlar. Bu aşamada; kursiyerlere dalga uçuşu, yelken uçuşu, termik uçuşu, mesafe uçuşu gibi farklı uçuş eğitimleri veriyorlar. Detaylı meteoroloji eğitimine kursun bu aşamasında başlanıyor. İleri düzey malzeme bilgisi, aktif pilotaj, telsiz kullanımı, rota seçimi gibi konulara değiniliyor. Kursiyerler aynı zamanda uçuş güvenliği konusunda teorik ve pratik eğitimler alıyorlar.

Bursa Yamaç Paraşütü P5 Eğitimi


Paraşüt eğitimi
için son aşama P5 eğitimi olarak adlandırılıyor. P5 Eğitimi bir diğer adıyla uzman pilot eğitimi olarak da anılıyor. Bu aşamada verilen eğitimler genellikle 20 günlük bir süreyi kapsıyor. Teorik ve uygulamaları eğitimlerin ardından adaylar yazılı ve uygulamalı sınavlardan geçiyorlar. Sınavlarda minimum %75 oranında başarı gösteren adaylar; uzman pilot sertifikasına sahip olma hakkı kazanıyorlar.

Bursa yamaç paraşütü eğitimi alan kursiyerler P5 eğitimi öncesinde dört farklı seviyede sertifikalara sahip oluyorlar. Bu nedenle bu aşamada; koşma, paraşüt hakimiyeti gibi konulara yeniden değinilmiyor. Bu nedenle uçuş eğitimlerine doğrudan başlanıyor. Diğer aşamaların aksine P5 eğitimi için adayların 18 yaşını doldurmuş olması koşulu aranıyor.

Eğitimler haftalık periyotlar halinde bütün bir güne yayılarak veriliyor. Yani adaylar P5 eğitimini kamp şeklinde alıyor ve tamamlıyorlar. Adaylar bu aşamanın sonunda acil durum testine tabi tutuluyorlar. Diğer sınavların aksine acil durum testinde tüm soruların doğru yanıtlanması bekleniyor. Aksi halde adaylar yeniden sınava alınıyorlar.

Yazılı sınavları başarıyla tamamlayan adaylar intibak uçuşu yapmaya hak kazanıyorlar. Bu uçuşlarda yetenek tespitinin yanı sıra termik uçuş çalışmaları da yapılmış oluyor. Rota seçimi, meteoroloji gibi alanlarda verilen eğitimler bu aşamada da sürdürülüyor. Adaylar uçuş eğitimleri süresince eğitmenler tarafından takip ediliyorlar. Adaylara maksimum 5 uçuş hakkı tanınıyor ve bu beş uçuş süresinde 100 kilometre uçuş yapmaları isteniyor. Bursa yamaç paraşütü eğitimi alan adaylar bu aşamaların ardından uzman pilot sertifikasıyla eğitimlerini tamamlamış oluyorlar.

Bursa Yamaç Paraşütü Fiyatları


Yamaç paraşütü eğitimi fiyatları sıklıkla araştırılan bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Peki; Bursa yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Paraşüt eğitimi almak isteyenlerin ne kadar bütçe ayırmaları gerekiyor?

Yamaç paraşütü eğitimi fiyatları her aşama için farklılık gösteriyor. Her yeni aşamada adayların farklı bir kurs ücreti ödemeleri gerekiyor. Bursa yamaç paraşütü fiyatları başlangıç seviyesi için 5.500 TL olarak belirleniyor. P3 seviyesinde adaylardan talep edilen ücret 7.500 TL oluyor. Deneyimli pilot eğitimi yani P4 seviyesinde kurs ücreti 8.500 TL olarak biliniyor. Son aşamada yani P5 eğitiminde ise adayların ödemesi gereken kurs ücreti 10.000 TL oluyor. Bu eğitimlere ek olarak acil durum kurtarma eğitimi almak isteyenlerin 7.500 TL bütçe ayırmaları gerekiyor. Bu eğitimler SİV eğitimi olarak da adlandırılıyor. Paramotor eğitimlerinde ise talep edilen ücret 15.000 TL oluyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Fiyatları

Bursa yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.  Yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için diğer blog yazılarımıza göz atabilirsiniz. Sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Güncel gelişmelerden haberdar olmak için Facebook ve Instagram hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?