Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

Yamaç Paraşütü Eğitimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yamaç Paraşütü Eğitimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler 2022

Yamaç Paraşütü Eğitimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Yamaç paraşütü eğitimi
hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz… Öncelikle, “Yamaç paraşütü nedir?” sorusu ile başlayalım. “Paragliding” olarak da anılan yamaç paraşütü, ekstrem sporlar arasında yer alıyor. Yamaç paraşütü söz konusu olduğunda, özel bir iniş – kalkış pistine gereksinim duyulmuyor. Aynı zamanda; bir hava aracına ihtiyaç duyulmadan yalnızca rüzgar eşliğinde yapılabilen bir spor dalı olarak biliniyor. İhtiyaç duyulan dört temel ekipman; kanat (kubbe), askı ipleri, taşıyıcı kolonlar ve kuşam tertibatı olarak sıralanıyor.

Yamaç paraşütü nedir

Paragliding veya diğer adıyla yamaç paraşütünün  ilk olarak 80’li yıllarda Avrupa’da ortaya çıktığına dair veriler bulunuyor. Bu sporun doğum yeri; İsviçre Alpleri ve Fransa’nın dağlık bölgeleri olarak biliniyor. Yamaç paraşütü her ne kadar rüzgar eşliğinde yapılıyor olsa da; hava koşullarına dikkat etmek gerekiyor. Yağışlı ve rüzgarın etkisini sert hissettirdiği durumlarda yamaç paraşütü yapmaktan kaçınmak gerekiyor. Aynı zamanda güneşin etkisini yoğun olarak gösterdiği durumlarda da yamaç paraşütü yapılması tavsiye edilmiyor. Yamaç paraşütü için en uygun dönem havanın daha ılıman olduğu bahar ayları olarak görülüyor.

paragliding

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kimler İçin Uygundur?

Yamaç paraşütü kimi zaman tehlikeli bir spor dalı olarak görülebiliyor. Ancak; bu durumun yalnızca bir önyargıdan ibaret olduğunu söylemek gerekiyor. Çünkü yamaç paraşütü, belirli kurallara uyulması halinde oldukça güvenli bir spor dalı olarak biliniyor. Yamaç paraşütü, eğitmenler ve pilotlar eşliğinde yapıldığında risk düzeyi en aza indirgenebiliyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Yamaç paraşütü eğitiminin kimler için uygun olduğu sıkça sorulan sorular arasında yer alıyor. Yamaç paraşütü eğitiminden faydalanabilmek için 16 yaş ve üzerinde olmak aranan ilk şart olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda yamaç paraşütünde belirli ve boy ve kilo aralığı da dikkate alınıyor. Uygun boy aralığı; minimum 1,55 metre ve maksimum 2 metre olarak biliniyor. Uygun kilo aralığı ise 45 kilo ile 110 kilo olarak biliniyor. Bununla birlikte; yamaç paraşütü için engel teşkil edebilecek bir sağlık sorununun bulunmaması gerekiyor. Bu noktada eğitime başlamadan önce; doktor kontrolünden geçmek ve sağlık raporu almak yeterli oluyor.

Yamac parasutu egitimi 1

Gerekli yaş, boy ve kilo koşullarını sağlayan ve bir sağlık sorunu bulunmayan herkes yamaç paraşütü eğitimlerinden faydalanabiliyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Uygun Bölgeler

Yamaç paraşütünün İsviçre ve Fransa’da doğan bir spor olduğunu az önce belirtmiştik. Peki; Türkiye’de yamaç paraşütü için uygun olan bölgeler hangileri? Türkiye’de birçok bölgenin yamaç paraşütüne elverişli olduğu biliniyor. Ege’den Akdeniz’e; İç Anadolu’dan Marmara’ya pek çok bölgede yamaç paraşütüne uygun alanlar bulunuyor. Bu alanlardan bazılarını şöyle sıralamak mümkün olabiliyor;

  • İstanbul, Karakurun
  • İstanbul, Ormanlı
  • Babadağ, Muğla
  • Dinamit Tepesi, Denizli
  • Çökelez Dağı, Denizli
  • Bozdağ, İzmir
  • Asas Tepesi, Antalya
  • Uçmakdere, Tekirdağ
  • Kartepe, Kocaeli
  • Ali Dağı, Kayseri

Bu bölgelerin dışında da Türkiye genelinde yamaç paraşütüne uygun pek çok bölge bulunuyor. Ankara, Adana, Bolu, Bursa, Trabzon, Elazığ gibi illerde yamaç paraşütü yapılabiliyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Uygun Bölgeler

Yamaç Paraşütü Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Yamaç paraşütü eğitimi alırken ve yamaç paraşütü yaparken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle; yamaç paraşütü konusunda yeterince deneyimli olmayanların mutlaka bir profesyonel eşliğinde uçmaları gerekiyor. Uçuş sırasında eğitmenin ya da pilotun tüm yönlendirmelerine harfiyen uymak gerekiyor. Can yeleği ve kask takmanın zorunluğu olduğu biliniyor. Can yeleği ve kask kullanımı olası kazalara karşı en önemli önlemler arasında yer alıyor. Hava koşulları yamaç paraşütü üzerinde önemli bir role sahip… Yamaç paraşütü yapmadan önce rüzgarla ilgili gerekli kontrollerin yapılması bu nedenle önem taşıyor. Aynı zamanda hava koşullarının elverişli olduğundan emin olmak gerekiyor. Uçuş sırasında rahat kıyafetler tercih edilmesi tavsiye ediliyor.

Yamaç Paraşütü Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli

Yamaç paraşütü nedir?” sorusuna daha detaylı yanıt almak için diğer blog yazılarımıza göz atabilirsiniz. Yamaç paraşütü eğitimi hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Güncel gelişmelerden haberdar olmak için sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.

 

Yamaç paraşütü eğitimi hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtlarını yazımızda bulabilirsiniz… Öncelikle, “Yamaç paraşütü nedir?” sorusu ile başladık. “ Paragliding ” olarak da anılan yamaç paraşütü, ekstrem sporlar arasında yer alıyor. Yamaç paraşütü söz konusu olduğunda, özel bir iniş – kalkış pistine gereksinim duyulmuyor. Aynı zamanda; bir hava aracına ihtiyaç duyulmadan yalnızca rüzgar eşliğinde yapılabilen bir spor dalı olarak biliniyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?