Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Denizli Yamaç Paraşütü Eğitimi

Denizli Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Denizli Yamaç Paraşütü Eğitimi

Denizli yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları için popüler kentlerden biri olarak biliniyor. Denizli’de yamaç paraşütü deneyimi yaşamak isteyen yerli ve yabancı ziyaretçiler yılın farklı dönemlerinde bölgeye geliyor. Denizli iklimi ve coğrafi yapısıyla yamaç paraşütü için elverişli illerden biri oluyor. Denizli’de yamaç paraşütü yapılabilecek pek çok farklı ilçe ve alan bulunuyor. YPEğitimi, Denizli’de başlangıç seviyesinden uzman pilot seviyesine kadar farklı seviyelere yönelik eğitim faaliyetleri sürdürüyor. Paraşüt eğitimi almak isteyen adaylar THK lisanslı uzman pilotlar eşliğinde kurslara katılabiliyorlar. Peki; Denizli yamaç paraşütü nerede yapılır? Kimler eğitimlere katılabilir? Kurslara katılmak için neler yapmak gerekiyor? Denizli yamaç paraşütü fiyatları nasıl?

Denizli Yamaç Paraşütü Nerede

Denizli Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Tercih Edilen Bölgeler?

Denizli’de paraşüt eğitimi almak isteyenler birçok konu hakkında araştırma yapıyor. Paraşüt tutkunlarının sorduğu ilk sorulardan biri; “Denizli yamaç paraşütü nerede yapılır?” sorusu oluyor. Denizli’de yamaç paraşütü için tercih edilebilecek pek çok farklı bölge olduğu biliniyor.

Denizli yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları için popüler kentlerden biri olarak biliniyor. Denizli’de yamaç paraşütü deneyimi yaşamak isteyen yerli ve yabancı ziyaretçiler yılın farklı dönemlerinde bölgeye geliyor.

Denizli Yamaç Paraşütü Fiyatları

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Denizli yamaç paraşütü denildiğinde akla ilk olarak Pamukkale geliyor. Pamukkale yamaç paraşütü için tercih edilen bölge Dinamik Tepe oluyor. Pamukkale yamaç paraşütü uçuşları Dinamik Tepe’den yaklaşık 400 metre yükseklikten gerçekleştiriliyor. Uçuşlar 15 – 20 dakika sürüyor. Bu bölge eğitimler için de uygun bölgelerden biri olarak biliniyor.

Çökelez Dağı yamaç paraşütü için tercih edilen bir başka bölge olarak karşımıza çıkıyor. Denizli yamaç paraşütü eğitimi için de Çökelez Dağı öne çıkan bir bölge olarak biliniyor. Denizli’ye 21 kilometre uzaklıktaki Çökelez Dağı yamaç paraşütü tutkunları için önemli adreslerden biri oluyor. Göktepe Dağı yamaç paraşütü için Denizli’de öne çıkan başka bir lokasyon olarak biliniyor. Göveçlik Kasabası’nda bulunan Göktepe Dağı yamaç paraşütü için elverişli noktalardan biri oluyor.

Pamukkale Yamaç Paraşütü

Denizli’nin Tavas İlçesi’nde bulunan Bozdağ yamaç paraşütü tutkunları için öne çıkan bir başka adres olarak biliniyor. Bozdağ yamaç paraşütü uçuşları ve eğitimlerinin yanı sıra kayak sporuyla ilgilenenler için de önemli merkezler arasında yer alıyor. Yaylacık Dağı yamaç paraşütü için Denizli’de dikkat çeken bir diğer bölge oluyor. Yaylacık Dağı, Denizli’nin Çameli İlçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Yaylacık Dağı yamaç paraşütü kursları için de tercih edilen bir bölge oluyor.

Çökelez Dağı Yamaç Paraşütü

Denizli’de yamaç paraşütü için son olarak Dodurgalar İlçesi’nden söz etmek gerekiyor. Dodurgalar yamaç paraşütü denildiğinde akla gelen ilk ilçelerden biri oluyor. Dodurgalar yamaç paraşütü eğitimleri söz konusu olduğunda da dikkat çeken ilçelerden biri olarak görülüyor.

Denizli Yamaç Paraşütü Eğitimi Almak İsteyenler Neler Yapmalı?

Denizli’de yamaç paraşütü kurslarına katılmak isteyenlerin bazı koşulları sağlıyor olmaları gerekiyor. Sağlıklı ve spora elverişli olmak bu anlamda en önemli noktalar arasında yer alıyor. Kalp, astım, yüksek tansiyon, epilepsi gibi rahatsızlıkları bulunanlar yamaç paraşütü eğitimi alamıyor. Renk körleri için de aynı durum geçerli oluyor. Renk körü olanların yamaç paraşütü yapmalarına izin verilmiyor. Yamaç paraşütü hamileler için de riskli bir spor olarak görülüyor. Bu nedenle hamilelerin yamaç paraşütü eğitimi alması ya da uçuşlara katılması söz konusu olmuyor. 155 – 200 cm boy ve 45 – 110 kilo aralığında olmak gerekli bir başka koşul olarak biliniyor.

Göktepe Dağı Yamaç Paraşüt

Denizli yamaç paraşütü eğitimi almak isteyen adayların 16 yaşını doldurmuş olmaları bekleniyor. Uzman pilot eğitimi alacak adaylar için yaş sınırı 18 olarak biliniyor. Yamaç paraşütü eğitimi alabilmek için en az ilköğretim derecesine sahip olma koşulu aranıyor. 18 yaşını doldurmuş adayların adli sicilinin temiz olması önem taşıyan bir başka koşul oluyor.

Adaylardan kurs kayıtları sırasında bazı evraklar talep ediliyor. Adaylar bu evraklar ile gerekli koşulları sağladıklarını belgelendirebiliyorlar. Aynı zamanda resmi süreç için gerekli bilgi ve belgeleri uçuş okuluna sunmuş oluyorlar. Eğitimler için istenen evraklar şöyle sıralanıyor;

  • Nüfus cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • Son altı ay içinde alınan adli sicil kaydı (18 yaşından büyükler için)
  • Denizli yamaç paraşütü eğitimi sertifikası için THK pulu
  • Kan grubu belgesi (Ehliyet veya kimlik kartında belirtilmiyorsa)
  • Öğrenim durum belgesi
  • Sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş olanlar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)

Sağlık raporu için Aile Sağlığı Merkezlerine başvurulabiliyor. Bazı durumlarda eğitmenler daha detaylı bir sağlık raporu talep edebiliyorlar. Bu durumda adayların hastanelerden heyet raporu almaları gerekebiliyor.

Denizli Yamaç Paraşütü Fiyatları

Peki; yamaç paraşütü eğitimlerine katılmak isteyenler için fiyatlar nasıl? Denizli yamaç paraşütü eğitimi farklı seviyelere yönelik olarak veriliyor. Eğitimler süresince kursiyerlerin ihtiyaç duyduğu ekipmanlar uçuş okulları tarafından sağlanıyor. Ancak adayların kişisel ihtiyaçları için ek bir bütçe ayırmaları gerekiyor.

Eğitimler toplamda beş aşamayı içeriyor. Adayların her bir aşamada %75 oranında başarı göstermeleri bekleniyor. Uzman pilot seviyesinde ise adayların belli bir sürenin üzerinde uçuş gerçekleştirmesi isteniyor. Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak yürütülüyor. Her bir kurs seviyesinde farklı konular ele alınıyor ve farklı ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada her bir kurs seviyesi için ücretler de farklılık gösteriyor. Adayların beş farklı seviyenin her biri için 5 bin ile 15 bin TL arasında değişen bütçeler ayırmaları gerekiyor. Detaylı bilgiye eğitmenler ve uçuş okulları aracılığıyla ulaşılabiliyor.

Denizli yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?