Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

Gaziantep Yamaç Paraşütü Eğitimi

Gaziantep Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Gaziantep Yamaç Paraşütü Eğitimi

Gaziantep yamaç paraşütü eğitimi için Türkiye’nin tercih edilen şehirlerinden biri oluyor. Çünkü Gaziantep, hem uçuş hem de eğitimler için elverişli pek çok alana ev sahipliği yapıyor. Şehirde yamaç paraşütü yapılabilecek çok sayıda dağ ve tepe bulunuyor. Gaziantep, iklimiyle de yamaç paraşütüne dört mevsim elverişli kentlerden biri oluyor. Gaziantep’te başlangıç seviyesinden uzman pilotluğa farklı seviyelerde yamaç paraşütü eğitimlerine katılmak mümkün olabiliyor. YPEğitimi, Gaziantep’te eğitim faaliyetlerini sürdüren firmalar arasında yer alıyor.

Peki; yamaç paraşütü kursu kimler için uygundur? Kurs kayıtları sırasında adaylar hangi belgelere ihtiyaç duyuyor, uçuş okulları hangi belgeleri talep ediyor? Gaziantep yamaç paraşütü fiyatları nasıl?

Gaziantep Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Tercih Edilebilecek Bölgeler

Gaziantep’te yamaç paraşütü kursu almak isteyenler için öne çıkan farklı bölgeler bulunuyor. Şehirde birçok farklı noktada yamaç paraşütü uçuşları ve eğitimleri yürütülebiliyor. Gaziantep’in bu anlamda oldukça elverişli kentlerden biri olduğu biliniyor. Şehir yıl boyunca çeşitli etkinlik ve festivallerde yamaç paraşütü tutkunlarını ağırlıyor. Yurt içinden ve yurt dışından pek çok pilot ve sporsever Gaziantep’i ziyaret ediyor.

Yamaç Paraşütü Kursu

Akçadağ yamaç paraşütü için Gaziantep’in tercih edilen noktalarından biri oluyor. Gökyüzünde adrenalini ve özgürlüğü bir arada yaşamak isteyenler için Akçadağ önemli destinasyonlar arasında yer alıyor. Akçadağ yamaç paraşütü eğitimleri için de tercih edilen bir bölge oluyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Gaziantep yamaç paraşütü eğitimi için tercih edilen bir diğer nokta Alaburun Tepesi oluyor. Alaburun Tepesi yamaç paraşütü için oldukça elverişli bir bölge olarak biliniyor. Alaburun Tepesi yamaç paraşütü eğitimleri için de son derece uygun bir tepe olarak biliniyor.

Annıyaslı Tepesi yamaç paraşütü için Gaziantep’in dikkat çeken noktalarından bir diğeri olarak biliniyor. Annıyaslı Tepesi yamaç paraşütü eğitimleri için uçuş okulları tarafından sıkça tercih edilen bir tepe olarak biliniyor.

Gaziantep Yamaç Paraşütü Fiyatları

Askerhöyüğü Tepesi yamaç paraşütü için öne çıkan bir diğer lokasyon oluyor. Askerhöyüğü Tepesi yamaç paraşütü eğitimleri için de popüler adresler arasında yer alıyor.

Gaziantep’te paraşüt eğitimi denildiğinde akla gelen bir diğer nokta Arapdere Dağı oluyor. Arapdere Dağı yamaç paraşütü için oldukça elverişli bir bölge olarak biliniyor. Arapdere Dağı yamaç paraşütü dışında diğer extreme sporlar için de sıkça tercih ediliyor.

Aydınburnu Tepesi yamaç paraşütü için Gaziantep’te ön plana çıkan son bölge oluyor. Aydınburnu Tepesi yamaç paraşütü için daha çok başlangıç seviyesindeki pilotlar ve amatör paraşütçüler tarafından tercih ediliyor.

Gaziantep Yamaç Paraşütü Fiyatları
Gaziantep Yamaç Paraşütü Eğitimi

Gaziantep Yamaç Paraşütü Eğitimi Kimler İçin Uygun?

Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin 16 yaşını doldurmuş olması ilk kural olarak karşımıza çıkıyor. Paraşüt uçuşları ve eğitimleri için belirli bir boy ve kilo sınırı da bulunuyor. Paraşüt eğitimlerinden faydalanmak isteyen adayların 155 – 200 cm boy aralığına sahip olmaları gerekiyor. Buna ek olarak 45 – 110 kilo aralığında olma şartı aranıyor. Adayların sağlık durumu da önem taşıyan konular arasında yer alıyor.

Solunum ve kalp rahatsızlıkları bulunan kişiler paraşüt eğitimlerinden faydalanamıyor. Epilepsi, renk körlüğü, tansiyon gibi rahatsızlıkları olanların yamaç paraşütü yapmasının yasak olduğu biliniyor. Eğitimlere katılmak isteyen adayların en az ilköğretim diplomasına sahip olmaları aranan bir diğer şart olarak karşımıza çıkıyor. Bu koşulları sağlayan adaylar Gaziantep yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşlarına katılabiliyorlar.

Gaziantep’te Yamaç Paraşütü Kurslarına Kayıt Sırasında İstenen Evraklar

Adayların kurs kayıtları sırasında gerekli koşulları yerine getirdiklerini belgelendirmeleri gerekiyor. Bununla birlikte kayıtlar için istenen çeşitli bilgi ve evraklar da bulunuyor. Bu evrakları şöyle sıralamak mümkün olabiliyor;

  • Nüfus cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • Son altı ay içinde alınan adli sicil kaydı (18 yaşından büyükler için)
  • Kan grubu belgesi (Ehliyet veya kimlik kartında belirtilmiyorsa)
  • Öğrenim durum belgesi
  • Sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş olanlar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)
  • THK pulu

Gaziantep Yamaç Paraşütü Fiyatları

Peki; Gaziantep yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler için fiyatlar nasıl? Paraşüt eğitimi almak isteyenleri uzun soluklu bir eğitim süreci bekliyor. Yamaç paraşütü kursları 5 eğitim seviyesini içeriyor. Her eğitimi seviyesi neticesinde adaylar farklı bir pilot lisansına sahip oluyor. Bunlar; başlangıç seviyesi pilot lisansı, orta pilot, deneyimli pilot ve uzman pilot lisansı olarak sıralanıyor. Her eğitim seviyesinin sonunda adaylar THK onaylı sertifikalar almaya hak kazanıyorlar. Her aşamada kursiyerlere yaklaşık 20 – 30 gün süren eğitimler veriyorlar. Bu eğitim seviyelerinin dışında adaylar SİV Eğitimi, Paramotor Eğitimi gibi farklı kurs seçeneklerini de değerlendirebiliyorlar.

Her eğitim seviyesinde kursiyerler farklı konulara odaklanıyorlar. Her seviye için farklı ekipmanlara ihtiyaç duyuyorlar. Bu nedenle her kurs seviyesi için talep edilen ücretler de değişiklik gösteriyor. Kursiyerlerin her bir kurs seviyesi için 5 – 15 bin TL arasında değişen ücretler ödemeleri gerekiyor.

Gaziantep yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

Y.p Öğretmen Pilot

Ömer Turgut

+90 553 610 47 17

 

 

 

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?