Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

Kütahya Yamaç Paraşütü Eğitimi

Kütahya Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Kütahya Yamaç Paraşütü Eğitimi

Kütahya yamaç paraşütü eğitimi denildiğinde akla gelen ilk adresler arasında yer almıyor. Ancak, Kütahya, hava sporları ve yamaç paraşütü alanında her geçen gün daha fazla gelişiyor. Kütahya, son dönemlerde yamaç paraşütü tutkunları tarafından tercih edilen destinasyonlar arasında yer alıyor. Uçuş deneyimi yaşamak isteyen paraşütseverler Kütahya’nın Simav ilçesinde bu benzersiz deneyimin tadına varabiliyorlar. Simav’da yılın belli dönemlerinde yamaç paraşütüne yönelik etkinlikler düzenleniyor. Paraşüt tutkunları bu etkinliklerde buluşarak, Kütahya’nın sunduğu eşsiz manzaraların tadını çıkartıyor. Simav, paraşüt eğitimi söz konusu olduğunda da Kütahya’da tercih edilen bir nokta oluyor. Peki; Kütahya yamaç paraşütü tutkunlarına neler sunuyor? Eğitimlerden kimler faydalanabiliyor. Yamaç paraşütü eğitimi fiyatları nasıl?

Simav Yamaç Paraşütü

Kütahya Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Hangi Bölge Tercih Ediliyor?

Kütahya’da yamaç paraşütü denildiğinde akla ilk olarak Simav geliyor. Simav yamaç paraşütü için oldukça elverişli bir bölge olarak ön plana çıkıyor. Simav yamaç paraşütü için yakın geleceğin önemli turizm merkezlerinden biri olacak gibi görünüyor. Paraşüt eğitimi için de elverişli bir bölge olması Simav’ı tercih sebebi yapıyor. Simav’da yamaç paraşütü uçuşları için 800 metre yüksekliğe sahip Nadarçam Mevkii tercih ediliyor. Simav, her yıl düzenlenen Simav Paraşüt Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor. Festival boyunca yamaç paraşütüne yönelik etkinlikler ve yarışmalar düzenleniyor. Simav Yamaç Paraşütü Festivali her yıl renkli görüntülere sahne oluyor.

Murat Dağı Yamaç Paraşütü

2.300 metre yüksekliğe sahip Murat Dağı yamaç paraşütü için tercih edilen bir diğer nokta oluyor. Murat dağı kayak turizmi için önemli ve tercih edilen merkezlerden biri olarak biliniyor. Ancak son dönemlerde, Murat Dağı yamaç paraşütü konusunda da dikkat çekiyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Paraşüt Eğitimi

Kütahya Yamaç Paraşütü Eğitimi Neleri Kapsıyor?

Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin uzman pilot lisansına sahip olabilmeleri için 5 farklı aşamadan geçmeleri gerekiyor. P1 eğitimi tamamen teorik olarak yürütülüyor. P1 eğitimini, başlangıç seviyesi, orta pilot, deneyimli pilot ve uzman pilot eğitimleri izliyor. Kursiyerler her aşamanın ardından bir sertifikaya sahip oluyorlar. Kursiyerlerin bir üst aşamaya geçebilmeleri ve sertifika sahibi olabilmeleri için %75 başarı göstermeleri gerekiyor. Her kurs seviyesinin sonunda kursiyerler teorik ve uygulamalı testlerden geçiyor.

Kurslara katılmak isteyen adaylarda bazı koşullar aranıyor. Öncelikle sağlıklı ve spora elverişli olmak gerekiyor. Bu noktada kalp, astım gibi ciddi sağlık sorunları bulunmayan çoğu adayın eğitimlerden faydalanabildiği biliniyor. Kütahya yamaç paraşütü eğitimi almak için en az ilköğretim diplomasına sahip olmak gerekiyor. Adli sicil kaydı bulunan adaylar eğitimlerden faydalanamıyor. Eğitimler için belirli bir yaş sınırı da bulunuyor. 16 yaşını doldurmuş adaylar eğitimlere katılabiliyor. Uzman pilot eğitimlerinde ise yaş sınırı 18 olarak biliniyor. Konu hakkında daha detaylı bilgi için YPEğitimi ekibiyle irtibat kurmak gerekiyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Gerekli Evraklar

  • Nüfus cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • Son altı ay içinde alınan adli sicil kaydı (18 yaşından büyükler için)
  • Kan grubu belgesi (Ehliyet veya kimlik kartında belirtilmiyorsa)
  • Öğrenim durum belgesi
  • Sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş olanlar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)
  • THK pulu

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Fiyatları

Yamaç paraşütü eğitimlerinin farklı seviye ve niteliklere yönelik olarak yürütüldüğü biliniyor. Her bir kurs seviyesinde farklı konulara odaklanılıyor. Aynı zamanda her bir kurs seviyesi farklı süreleri kapsıyor. Bu noktada her bir kurs seviyesi için farklı fiyatlar söz konusu oluyor. Yamaç paraşütü eğitimlerinin her aşaması için 5 bin TL ile 15 bin TL arasında değişen bütçeler ayırmak gerekiyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Fiyatları

Kütahya yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?