Muş Yamaç Paraşütü Eğitimi 2023
Muş Yamaç Paraşütü Eğitimi
Muş yamaç paraşütü eğitimi faaliyetlerine 2017 yılından beri ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda Muş, tandem uçuşlar için de tercih edilebiliyor. Şehirde yılın farklı dönemlerinde yamaç paraşütüyle ilgili etkinlikler düzenleniyor. Festivallerde de yamaç paraşütü aktivitelerine yer veriliyor. Muş, bu anlamda gelişmekte olan illerden biri oluyor. Yamaç paraşütünün yoğun ilgi görmesi, bu spor dalına ait faaliyetlerin artması konusunda etkili oluyor. Ek olarak; yamaç paraşütü şehrin turizm potansiyelinin artmasında da rol oynuyor. Yamaç paraşütüne dair etkinlikler belediyeler tarafından da destekleniyor. Yamaç paraşütünün tanıtımı ve kentte yaygınlaştırılması için çeşitli projeler yürütülüyor. YPEğitimi, kentte kurs faaliyetleri yürüten uçuş okullarından biri oluyor.
Peki; Muş’ta yamaç paraşütü faaliyetleri için hangi noktalar tercih ediliyor? Muş yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Tandem uçuşlara ve eğitimlere kimler katılabilir?
Muş Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Hangi Noktalar Tercih Ediliyor?
Muş’ta yamaç paraşütü faaliyetleri Muş Kayak Merkezi’nde yürütülüyor. Şehirde her yıl düzenlenen Kar Festivali’nde yamaç paraşütü etkinliklerine yer veriliyor. Kar Festivali’nin de aynı bölge Muş Kayak Merkezi’nde düzenlendiği biliniyor. Muş Kayak Merkezi, eğitimlere ev sahipliği yapmanın yanı sıra; tandem uçuşlara da ev sahipliği yapıyor. Muş Kayak Merkezi, Muş merkez ilçesine bağlı Güzeltepe Köyü sınırları içerisinde bulunuyor. Kayak merkezi şehir merkezine yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Merkez, Güzeltepe Dağı’nın zirvesinde 2 bin 300 metre yükseklikte yer alıyor. Bölgeye yamaç paraşütü için gelenleri keyifli bir eğitim sürecinin yanı sıra; eşsiz manzaralar karşılıyor.
Muş Yamaç Paraşütü Eğitimi Nasıl Bir Süreci Kapsıyor?
Muş’ta yamaç paraşütü eğitimi beş seviyeden meydana geliyor. Bu seviyeler birbirinden bağımsız kurs süreçlerini içeriyor. İlk seviye temel yamaç paraşütü eğitimi olarak da ifade edilebilecek başlangıç eğitimi olarak biliniyor. Bu seviyede adaylar teorik eğitimlerin yanı sıra; yer ve uçuş eğitimi alıyorlar. Yer eğitim düz ve az eğitimli arazilerde veriliyor. Ek olarak; meteoroloji eğitimlerine giriş bu seviyede gerçekleşiyor.
Bu seviyenin ardından eğitimlerini sürdürmek isteyen adaylar orta pilot eğitimine başlıyorlar. Elbette orta pilot eğitimi almak için bir önceki seviyede başarı göstermiş olmak gerekiyor. Orta pilot eğitimi termik ve yelken uçuşu eğitimlerini içeriyor. Ters kalkış eğitimi ve uçuş planlama eğitimi bu seviyenin konuları arasında yer alıyor.
Muş yamaç paraşütü eğitimi sürecinde bir sonraki aşamaya geçmeyi başaran adayları daha zorlu bir süreç bekliyor. Bu seviye deneyimli pilot eğitimi adıyla anılıyor. Adaylar, yelken ve termik uçuşu eğitimlerini bir üst seviyeye taşıyorlar. Yedek paraşüt katlama ve ilk yardım eğitimleri bu seviyede odaklanılan diğer konular oluyor. Bu seviyede başarı gösteren adaylar için uzman pilotluğun yolu açılıyor.
Uzman pilot eğitimi temel eğitimlerin son aşaması olarak da biliniyor. İleri seviye termik eğitimi bu kurs sürecinde de devam ediyor. Rotasyon eğitimi veriliyor. Aynı zamanda adayların uzun mesafe uçuşları gerçekleştirmeleri ve bu uçuşlarda başarı göstermeleri bekleniyor. Adaylar bu seviyeyi de tamamlamaları halinde uzman pilot lisansının sahibi oluyor. Tek başlarına uçuş yapabilmenin yanı sıra; eğitim verebilecek düzeye ulaşıyorlar.
Kimler Yamaç Paraşütü Eğitimi Alabilir?
Yamaç paraşütü eğitimleri düşünülenin aksine geniş kesimlere hitap edebiliyor. Elbette her spor dalında olduğu gibi yamaç paraşütü de belli yeterlilikler gerektiriyor. Gerekli koşulları sağlayan herkes eğitimlere katılma hakkı elde edebiliyor. Peki; gerekli koşullar neler? Muş yamaç paraşütü eğitimi için hangi evraklar talep ediliyor?
- Nüfus cüzdanı (Fotokopisi ile birlikte)
- 18 yaşın üzerindeki adaylar için adli sicil kaydı (Kurs başlangıç tarihinden en fazla altı ay öncesine ait)
- Kan grubu belgesi (Ehliyet ya da kimlikte belirtiliyorsa ek belge gerekmiyor)
- Öğrenim durum belgesi (Adayların en az ilköğretim mezunu olmaları isteniyor)
- Son altı ay içerisinde çekilmiş 8 adet vesikalık fotoğraf
- Sağlık raporu (“Yamaç paraşütü yapabilir” ibareli)
- 18 yaşın üzerindeki adaylar için taahhütname
- 18 yaşın altındaki adaylar için noter onaylı ve veli imzalı muvafakatname
- Kurs sonu sertifikalarına yapıştırılmak üzere THK pulu
Muş yamaç paraşütü eğitimi alacak adayların yamaç paraşütüne engel fiziksel bir rahatsızlığı olmaması gerekiyor. Renk körleri ve hamileler kurslara kabul edilmiyor. Kalp hastaları ile solunum rahatsızlıkları bulunanlar kurslara katılamıyor. Ek olarak; epilepsi, tansiyon ve diyabet gibi rahatsızlıkları bulunanların kurslara katılımı mümkün olmuyor. Adayların 1.55 – 2.00 metre boy ve 45 – 110 kilo aralığında olmaları gerekiyor. Bu koşulları sağlayan adaylar kurslara katılma hakkı elde ediyor.
Muş Yamaç Paraşütü Fiyatları
Peki; Muş’ta yamaç paraşütü eğitimi alacakların ne kadar ücret ödemesi gerekiyor? Az önce de ifade ettiğimiz gibi her eğitim seviyesi bağımsız bir kurs sürecini içeriyor. Bu noktada; adayların her bir kurs süreci için farklı ücretler ödemeleri gerekiyor. Kurs seviyeleri ve ücretlerini şöyle sıralamak mümkün olabiliyor;
- Başlangıç Eğitimi – 5 Bin 500 TL
- Orta Pilot Eğitimi – 7 Bin 500 TL
- Deneyimli Pilot Eğitimi – 8 Bin 500 TL
- Uzman Pilot Eğitimi – 10 Bin TL
- SİV Eğitimi – 7 Bin 500 TL
- Paramotor Eğitimi – 15 Bin TL
Muş yamaç paraşütü fiyatları hakkında daha detaylı bilgi için eğitmenlerle iletişim kurmak gerekiyor.
Muş yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa YPEğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.
Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;
0850 308 2143
0542 492 2022