Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Siirt Yamaç Paraşütü Eğitimi

Siirt Yamaç Paraşütü Eğitimi 2023

Siirt Yamaç Paraşütü Eğitimi

Siirt yamaç paraşütü eğitimi konusunda her geçen gün artan bir taleple karşılaşıyor. Siirt’te yamaç paraşütü ile tanışan sporseverler yamaç paraşütü eğitimlerine yoğun ilgi gösteriyor. Siirt’te eşsiz manzaralara karşı yamaç paraşütü yapmak heyecan verici bir deneyim oluyor. Bu deneyimi yaşayanlar eğitimlere katılarak yamaç paraşütü deneyimini sürekli hale getirmek istiyorlar. YPEğitimi, Siirt’teki bu ilgiye yanıt veren uçuş okullarından biri oluyor. YPEğitimi’nin şehirde farklı seviyelere yönelik yamaç paraşütü eğitimleri verdiği biliniyor. Eğitimler, THK lisanslı uzman pilotlar tarafından yürütülüyor. Yamaç paraşütünün Siirt’in turizm potansiyeline önemli bir katkı sunduğu düşünülüyor.

 

Siirt, Mezopotamya olarak da anılan bölgede yer alıyor. Bu bölgenin tarih sürecinde birçok medeniyetin beşiği olarak anıldığı biliniyor. Siirt, coğrafi konumu gereği birçok medeniyete ev sahipliği yapan kentler arasında bulunuyor. Bölgede milattan önce Hurri’lerin varlığını sürdürdüğüne dair izler bulunuyor. Hititler, Urartular, Asurlular, Medler ve Persler bölgeye egemen olan medeniyetler arasında yer alıyor. Partlar, Arsaklılar ve Sasaniler’in de bir dönem bölgede varlığını sürdürdüğü biliniyor. Ardından, Siirt’te Anadolu Selçuklu ve Osmanlı dönemi başlıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla Siirt, Türkiye topraklarının bir parçası oluyor.

Botan Vadisi Yamaç Paraşütü
Botan Vadisi Yamaç Paraşütü

Siirt yamaç paraşütü eğitimi dışında pek çok doğa sporu için de elverişli şehirler arasında yer alıyor. Özellikle şehirde yapılan doğa yürüyüşleri geniş kesimlerin ilgisini çekiyor. Siirt’in kültür ve gastronomi turizmi açısından önemli merkezlerden biri olduğunu söylemek mümkün olabiliyor. Pervari Balı, Perde Pilavı ve Büryan şehrin damat çatlatan lezzetlerinden bazıları olarak sıralanıyor. Tarihi Cilalı Taş Devrine kadar uzanan kent tarihi mirasıyla dikkat çekiyor. Tillo Kalesi, Delikli Taş, Akabe Yolu, Botan Kanyonu bu tarihi mirasın parçalarını oluşturuyor.

Peki; Siirt’te yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin neler yapmaları gerekiyor? Kimler paraşüt eğitimlerinden faydalanabilir? Siirt yamaç paraşütü fiyatları nasıl?

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Hangi Bölgelerde Siirt Yamaç Paraşütü Eğitimi Alınabilir?

Siirt’te yamaç paraşütü eğitimi ve tandem uçuşlar için birden fazla elverişli bölge bulunuyor. Bu bölgelerde ilki Botan Vadisi olarak biliniyor. Botan Vadisi yamaç paraşütü uçuşları için tercih edilen nokta, vadinin 3 kilometre genişlediği bir alanda bulunuyor. Bölge tandem uçuşlar için tercih edilmenin yanı sıra; eğitimlere de olanak veriyor. Uçuş noktası yaklaşık 960 metre yükseklikte bulunuyor. Bölgenin şehir merkezine uzaklığı ise yaklaşık 15 kilometre olarak biliniyor.

Yamaç paraşütü için Siirt’in tercih edilen bir diğer noktası Kale adıyla anılıyor. Bu bölge Tillo ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bölgenin kent merkezine uzaklığı ise yaklaşık 25 kilometre olarak biliniyor. Uçuşlar yaklaşık 1415 metre yükseklikten gerçekleştiriliyor. Bölge eğitimler için de tercih ediliyor.

Siirt yamaç paraşütü eğitimi için tercih edilen üçüncü nokta Fisken oluyor. Fisken ya da diğer adıyla Doluharman Köyü, şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Bölgede uçuşlar 1050 metre yükseklikten gerçekleştiriliyor. Bölgede tandem uçuşların da gerçekleştirildiği biliniyor. Bölgenin daha çok başlangıç ve orta seviye pilotlar için uygun olduğu düşünülüyor.

Siirt’te yamaç paraşütü aktiviteleri için tercih edilen dördüncü ve son bölge Bostancık adıyla anılıyor. Bostancık’ta bulunan uçuş noktası şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede yer alıyor. Bölge hem temel yamaç paraşütü eğitimleri hem de ileri seviye eğitimlere olanak veriyor. Tandem uçuşlar yaklaşık 580 metre yükseklikten gerçekleştirilebiliyor. Bölge paraşüt tutkunları için keyifli bir deneyimin adresi oluyor.

Siirt Yamaç Paraşütü Eğitimi Alacak Olanları Neler Bekliyor?

Siirt’te yamaç paraşütü kurslarında temel ve ileri seviye eğitimler veriliyor. Yani paraşüt tutkunları, başlangıç seviyesinden uzman pilot seviyesine kadar farklı düzeylerde eğitimlere katılabiliyor. Teorik olarak verilen P1 eğitimini, uygulamalı eğitimlerin başladığı P2 eğitimi izliyor. P2 eğitimi, başlangıç eğitimi olarak da anılıyor. Çoğu uçuş okulu P1 ve P2 eğitimlerini birlikte yürütmeyi tercih ediyor. Bu seviye pilot adayların yamaç paraşütüyle tanıştığı ve yamaç paraşütüyle ilgili temel becerileri edindikleri seviye oluyor. Eğitimler öncelikle düz arazilerde ardından %5 – %10 oranında eğimli arazilerde gerçekleştiriliyor. Yer eğitimlerinin tam olarak kavranmasının ardından uçuş eğitimlerine geçilebiliyor. Bu aşamada meteoroloji eğitimlerine de giriş yapılıyor.

Siirt yamaç paraşütü eğitimi kapsamında bir sonraki seviyede farklı uçuş tekniklerine odaklanılıyor. Termik ve yelken uçuşu bu seviyenin konuları arasında bulunuyor. Bu seviye P3 yani orta pilot seviyesi olarak anılıyor. Ters kalkış ve uçuş planlama eğitimlerinin verildiği seviye de orta pilot seviyesi oluyor. P4 seviyesinde ise termik ve yelken uçuşları için ileri seviyedeki eğitimler başlıyor. Bu seviyeyi başarıyla tamamlayanlar deneyimli pilot lisansına sahip olabiliyorlar. Bu seviye, aynı zamanda; yedek paraşüt katlama eğitimlerine odaklanılan seviye oluyor.

Eğitimlerin son aşamasında ise uzun mesafe uçuşları devreye giriyor. Siirt’te farklı bölgelerde uzun mesafe uçuşları gerçekleştirilebiliyor. Buna yönelik eğitimler verilebiliyor. Bu anlamda Siirt’in, son derece uygun bir coğrafi yapıya sahip olduğu biliniyor. Botan Vadisi yamaç paraşütü ile yapılan uzun mesafe uçuşlar için tercih ediliyor. Uzman pilot seviyesi olarak anılan bu seviyede rotasyon eğitimleri veriliyor. Aynı zamanda ileri seviye termik eğitimlerine de devam ediliyor.

Siirt’te Yamaç Paraşütü Eğitimlerine Kimler Katılabilir?

Siirt yamaç paraşütü eğitimi alacak olanlardan kayıt sürecinde istenen bazı evraklar olduğu biliniyor. Bu evraklar resmi süreç için gerekli olmanın yanı sıra; adayların yeterlilikleri hakkında da ipuçları veriyor. İstenen evrakları şu şekilde sıralamak mümkün olabiliyor;

  • Son altı aya ait 8 adet vesikalık fotoğraf
  • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
  • 18 yaşını doldurmuş adaylar için adli sicil kaydı
  • Öğrenim durumu belgesi
  • Kan grubu belgesi (Ehliyet ya da kimlikte kan grubu bilgisi yer almıyorsa)
  • “Yamaç paraşütü yapabilir” ibareli sağlık raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş adaylar için)
  • Noter onaylı ve veli imzalı muvafakatname (18 yaşını henüz doldurmamış adaylar için)
  • Kurs sonu sertifikalarına yapıştırılmak üzere THK pulu

Kurslara katılabilmek için adayların herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmaları gerekiyor. En az ilköğretim mezunu olmaları aranan şartlardan biri oluyor. Ek olarak, adayların yamaç paraşütüne engel bir sağlık sorunu ya da fiziksel özelliği bulunmaması bekleniyor. Bu şartları sağlayan adaylar eğitimlerden faydalanabiliyor.

Siirt Yamaç Paraşütü Fiyatları


Siirt yamaç paraşütü eğitimi
alacaklar için farklı seviyede eğitimler verildiğinden söz etmiştik. Her eğitim seviyesi farklı bir kurs sürecini kapsıyor. Her kurs süreci ise farklı şekilde ücretlendiriliyor. Eğitim alacakların her bir kurs seviyesi için 5 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında bütçe ayırmaları gerekiyor. Kurs ücretlerine adayların barınma, beslenme ve diğer kişisel masrafları dahil edilmiyor. Eğitim alınacak kurs seviyelerine göre adayların sahip olmaları gereken ekipmanlar da farklılık gösteriyor. Bazı ekipmanlar için uçuş okulları destek verebiliyor. Ancak bazı seviyelerde adayların kendi kişisel ekipmanlarına sahip olmaları isteniyor. Bu konuda daha detaylı bilgiye ulaşmak için uçuş okullarıyla irtibata geçmek önem taşıyor.

Siirt yamaç paraşütü eğitimi ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa YPEğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

 

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?