Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

Sivas Yamaç Paraşütü Eğitimi

Sivas Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Sivas Yamaç Paraşütü Eğitimi

Sivas yamaç paraşütü eğitimi için son dönemlerin gözde şehirleri arasında yer alıyor. Sivas’ta yamaç paraşütüne elverişli pek çok bölge bulunduğu biliniyor. Şehir hem yamaç paraşütü uçuşları hem de eğitimleri için sıkça tercih ediliyor. Aynı zamanda yılın belli dönemlerinde yamaç paraşütü etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Ülkenin ve dünyanın farklı noktalarından gelen paraşüt tutkunları sayesinde Sivas renkli görüntülere sahne oluyor. YPEğitimi, Sivas’ta yamaç paraşütü eğitimleri için tercih edilen uçuş okullarının başında geliyor.

Sivas Yamaç Paraşütü Eğitimi

Peki; Sivas yamaç paraşütü denildiğinde akla ilk olarak hangi bölgeler geliyor? Sivas şehri için yamaç paraşütü eğitimi fiyatları nasıl? Sivas’ta paraşüt eğitimi almak isteyenlerin nasıl bir yol izlemesi gerekiyor? Kurs kayıtları sırasında hangi evraklara ihtiyaç duyuluyor?

Sivas Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Hangi Bölgeler Tercih Ediliyor?

Sivas yamaç paraşütüne elverişli yapısıyla dikkat çekiyor. Şehrin farklı bölgelerinde yamaç paraşütüne uygun pek çok alan bulunuyor. Ancak; Sivas yamaç paraşütü denildiğinde iki bölgenin daha fazla ön plana çıktığı görülüyor. Yıldız Dağı yamaç paraşütü tutkunları için en çok tercih edilen bölgelerden biri oluyor. Yıldız Dağı yamaç paraşütü etkinliklerinin yanı sıra; kış sporları için de tercih ediliyor. Kış turizmi için önemli bölgelerden biri olarak tanınıyor. Yıldız Dağı’nın 2.200 metre yüksekliğe sahip olduğu biliniyor. Paraşüt tutkunları bu mesafeden gerçekleştirdikleri uçuşlarda eşsiz manzaralara tanıklık ediyor.

Yıldız Dağı Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Sivas’ta yamaç paraşütü denildiğinde akla gelen bir diğer nokta Bakırlı Tepesi oluyor. Bakırlı Tepesi yamaç paraşütü etkinlikleri için tercih edilen önemli merkezler arasında yer alıyor. Bakırlı Tepesi, Sivas’ın Doğanşar ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Bakırlı Tepesi yamaç paraşütü tutkunlarına keyifli bir uçuş deneyimi sunuyor.

Bakırlı Tepesi Yamaç Paraşütü

Sivas Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Hangi Evraklara İhtiyaç Duyuluyor?

Peki; Sivas’ta yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin nasıl bir yol izlemesi gerekiyor? Paraşüt eğitimi almak isteyenlerin 16 yaşını doldurmuş olması şartı aranıyor. Uzman pilot eğitimleri için yaş sınırı 18 olarak biliniyor. En az ilköğretim diplomasına sahip olmak aranan bir diğer koşul olarak karşımıza çıkıyor. Yamaç paraşütü eğitimi alabilmek için 155 – 200 cm boy aralığına sahip olmak gerekiyor. 45 – 110 kilo aralığına sahip olmak bir diğer koşul oluyor. Yamaç paraşütü kurslarına kayıt esnasında uçuş okullarına bazı evraklar sunulması gerekiyor. Bu evraklar şöyle sıralanıyor;

  • Nüfus cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • Sivas yamaç paraşütü eğitimi sertifikası için THK pulu
  • Son altı ay içinde alınan adli sicil kaydı (18 yaşından büyükler için)
  • Kan grubu belgesi (Ehliyet veya kimlik kartında belirtilmiyorsa)
  • Öğrenim durum belgesi
  • Sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş olanlar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)

Yamaç paraşütü Güvenli midir ?

Yanlış bilinenlerin askine yamaç sporu dünyanın en güvenli beş spor dalının arasında yer almkatadır. Yamaç paraşütü spro kural ve limitlerine uyulması halinde yanlış duymadınız doğru dünyanın en güvenli beş spro dalının arasında yer almaktadır. Fakat yamaç paraşütü sporunda kural ve limitlerine uyulmaması halinde yada risk alınması durumunda dünyanın en tehlikeli sporları statüsünde yer alır. Bilinçli ve profesyonel pilotlar herzaman kurallara uyan hava durumunu kontrol eden pilotlardır. Yamaç paraşütü sporunda asla risk alınmaz ve kural dışı hareketler yapılmaz.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Fiyatları

Peki; yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler için fiyatlar nasıl? Uzman pilot lisansına sahip olmak isteyenlerin 5 farklı eğitim aşamasından geçmeleri gerekiyor. Her eğitim aşamasının farklı içeriklere ve farklı sürelere sahip olduğu biliniyor. Bu nedenle eğitim ücretleri de her aşama için farklılık gösteriyor. Kursiyerlerin her bir aşama için 5 bin ile 15 bin TL arasında değişen bütçeler ayırmaları gerekiyor. Eğitimler sırasında ihtiyaç duyulan uçuş ekipmanları ise uçuş okulları tarafından sağlanıyor. Ancak, konaklama gibi masrafların kursiyerler tarafından karşılanması gerekiyor.

Sivas yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

 

 

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?