Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Adana Yamaç Paraşütü Eğitimi

Adana Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Adana Yamaç Paraşütü Eğitimi

Adana yamaç paraşütü eğitimi için Akdeniz’in en çok tercih edilen noktalarından biri olarak biliniyor.  Türkiye’nin en büyük ve en kalabalık şehirlerinden biri olan Adana, pek çok özelliğiyle ziyaretçilerini etkilemeyi başarıyor. Adana hem tarihi mirası hem de dillere destan mutfağı ile her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Şehir, gastronomi turizmi için önemli merkezler arasında yer alıyor. Aynı zamanda kültür sanat ve spor denildiğinde de akla ilk gelen şehirlerden biri Adana oluyor.

Adana Havacılık

Adana yamaç paraşütü tutkunları tarafından sıkça ziyaret ediliyor. Yamaç paraşütü eğitimleri için de popüler adresler arasında yer alıyor. Peki; Adana’da yamaç paraşütü için hangi bölgeler tercih ediliyor? Yamaç paraşütü kursu için gerekli evraklar nelerdir? Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler nasıl bir bütçe ayırmalı?

Adana Yamaç Paraşütü Eğitimi Nerede Alınır?


Adana havacılık
konusunda dikkat çeken kentlerden biri oluyor. Şehir her yıl, “Havacılık ve Yamaç Paraşütü Festivali”ne ev sahipliği yapıyor. YPEğitimi, Adana’da eğitim faaliyetlerini sürdüren uçuş okullarından biri oluyor. Adana’da yamaç paraşütüne elverişli iki farklı bölge bulunuyor. Bunlardan ilki Rüzgarlı Tepe adıyla biliniyor. Bir diğer yamaç paraşütü noktası ise Menekşe Tepe olarak anılıyor. Menekşe Tepesi aynı zamanda Zirve Tepe adıyla da biliniyor.

Rüzgarlı Tepe’de paraşütçüler kendilerini 245 metrelik yükseklikten gökyüzüne bırakıyorlar. Menekşe Tepesi’nde ise uçuşlar 200 metrelik yükseklikten gerçekleştiriliyor. Uçuş süreleri rüzgarın yönüne ve hızına göre farklılık gösteriyor. Ancak paraşüt tutkunlarını yaklaşık 15 – 20 dakikalık uçuşlar bekliyor. Eğitimler için de bu iki bölge tercih ediliyor. Eğitimlerin ileri aşamalarında verilen uçuş eğitimleri bu bölgelerde gerçekleştirilebiliyor.

Adana Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Gerekli Evraklar

Adana’da yamaç paraşütü eğitimi alabilmek için adayların bazı koşulları sağlıyor olmaları gerekiyor. Elbette bu koşulları sağladıklarını belgelerle uçuş okuluna göstermeleri gerekiyor. Eğitim alacak adayların 16 yaşını doldurmuş olmaları ilk koşullardan biri oluyor. Yamaç paraşütü yapabilmek ve eğitimini alabilmek için 155 cm – 200 cm boy aralığına sahip olmak gerekiyor. Ek olarak; 45 kilo ile 110 kilo aralığında olma koşulu aranıyor. Bu koşulların dışında istenen evraklar şöyle sıralanıyor;

  • Nüfus cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • Son altı ay içinde alınan adli sicil kaydı (18 yaşından büyükler için)
  • Adana yamaç paraşütü eğitimi sertifikası için THK pulu
  • Kan grubu belgesi (Ehliyet veya kimlik kartında belirtilmiyorsa)
  • Öğrenim durum belgesi
  • Sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş olanlar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)

Adana Yamaç Paraşütü Fiyatları

Adana havacılık konusunda oldukça aktif bir şehir olarak tanınıyor. Adana’da yamaç paraşütü eğitimlerinin yanı sıra yamaç paraşütüyle ilgili pek çok etkinliğe rastlamak mümkün oluyor. Durum böyle olunca Adana yamaç paraşütü fiyatları sıkça araştırılıyor. Uçuş deneyimi yaşamak isteyenler için ücretler sezonluk olarak değişiklik gösteriyor. Bu nedenle uçuş yapılmak istenen dönemde firmalardan bilgi almak gerekiyor. Eğitimler söz konusu olduğunda ise adayların 5 bin ile 15 bin TL arasında değişen bütçeler ayırmaları gerekiyor. Ücretler eğitim seviyelerine ve eğitimlerin niteliğine göre belirleniyor. Bu konuda detaylı bilgiye uçuş okulları aracılığıyla ulaşmak mümkün oluyor.

Adana Yamaç Paraşütü Fiyatları

Adana yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha fazla bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?