Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

Diyarbakır Yamaç Paraşütü Eğitimi

Diyarbakır Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Diyarbakır Yamaç Paraşütü Eğitimi

Diyarbakır yamaç paraşütü eğitimi için Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde akla gelen ilk şehirlerden biri oluyor. YPEğitimi, bölgede yamaç paraşütü eğitimleri veren uçuş okullarından biri olarak tanınıyor. Dicle Üniversitesi de bölgede yamaç paraşütü eğitimi veren kurumlar arasında yer alıyor. Diyarbakır, coğrafi koşulları gereği pek çok noktasında yamaç paraşütü yapılabilen şehirlerden biri oluyor. Şehrin iklim koşullarının da yamaç paraşütü için son derece elverişli olduğu biliniyor. Diyarbakır’da yılın farklı dönemlerinde yamaç paraşütü uçuşları gerçekleştirilebiliyor. Uygun hava koşullarının yakalanması halinde de kış aylarında dahi yamaç paraşütü yapmak mümkün olabiliyor.

Peki; Diyarbakır’da nerede yamaç paraşütü yapılabilir? Diyarbakır yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Eğitimler nasıl ilerliyor? Eğitimlere kimler katılabilir?

Diyarbakır Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Ön Plana Çıkan Bölgeler

Diyarbakır’da coğrafi koşullar gereği birçok bölgede yamaç paraşütü yapılabiliyor. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde bulunan tarihi Hasuni Mağaraları yamaç paraşütü için elverişli bölgeler arasında yer alıyor. Hasuni Mağaraları yamaç paraşütü eğitimleri için de sıkça tercih ediliyor. Hasuni Mağaraları aslında bir antik kent olarak biliniyor. Tarihi dokusu ile görenleri kendine hayran bırakıyor. 300 mağara, kiliseler ve su sarnıçlarına ev sahipliği yapıyor. Bölge farklı doğa sporları için de tercih ediliyor.

Kırklar Dağı yamaç paraşütü için tercih edilen bir diğer bölge oluyor. Kırklar Dağı yamaç paraşütü söz konusu olduğunda özellikle yelken uçuşları için tercih ediliyor. Kırklar Dağı’nda yamaç paraşütü eğitimlerinin de sürdürüldüğü biliniyor.

Bu bölgelere ek olarak; Çüngüş, Ergani, Hani gibi bölgeler de yamaç paraşütü faaliyetleri için tercih ediliyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Diyarbakır Yamaç Paraşütü Eğitimi Neleri Kapsıyor?

Yamaç paraşütü eğitimleri yaklaşık olarak 20 – 30 günlük süreleri kapsıyor. Eğitimler beş aşamadan oluşuyor. P1 eğitimi dışında tüm seviyeler neticesinde kursiyerlere THK ve FAI onaylı sertifikalar veriliyor. Adayların bir aşamayı tamamlayabilmeleri için uygulanan testlerde %75 başarı göstermeleri gerekiyor. P1 eğitimi dışında tüm eğitimlerde teori ve uygulamalı eğitimler birlikte veriliyor.

P1 eğitimi, yalnızca teorik eğitimleri kapsıyor. P1 eğitimini tamamlayan adaylar Başlangıç seviyesi pilotu olmak üzere bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanıyor.

P2 eğitiminin bir diğer adı başlangıç eğitimi olarak biliniyor. Bu aşamadan itibaren tüm eğitimlerde teori ve uygulama bir arada yürütülüyor. P2 eğitimi yer ve uçuş eğitimlerini içeriyor. Aynı zamanda meteoroloji eğitimlerine de bu aşamada başlanıyor.

Hasuni Mağaraları Yamaç Paraşütü

Diyarbakır yamaç paraşütü eğitimi için bir sonraki aşama orta pilot eğitimi olarak adlandırılıyor. Orta pilot eğitimleri süresince adaylara yelken uçuşu, termik uçuşu, ters kalkış eğitimi gibi çeşitli eğitimler veriliyor.

Bir sonraki aşama deneyimli pilot eğitimi olarak anılıyor. Aynı zamanda P4 eğitimi olarak da adlandırılabiliyor. Bu seviyede kursiyerlere Full SİV eğitimi veriliyor. Bu eğitimler acil müdahale eğitimi olarak da anılıyor. Bilindiği gibi kursiyerlerin bir sonraki seviyeye geçebilmeleri için %75 başarı göstermesi bekleniyor. Ancak acil müdahale testlerinde hata kabul edilmiyor. Kursiyerlerin bu konuda %100 başarı göstermeleri bekleniyor. Bu aşamada, yedek paraşüt katlama, kapsamlı yelken uçuşu ve kapsamlı termik uçuşu eğitimleri de veriliyor.

Paraşüt Eğitimi

Bir sonraki aşama uzman pilot eğitimi ya da P5 eğitimi olarak anılıyor. Kursiyerler bu aşamada uzun mesafe uçuş eğitimi ve rotasyon eğitimi alıyorlar. Ek olarak GPS ve Vario okuma eğitimleri de bu aşamanın konuları içerisinde yer alıyor.

Diyarbakır Yamaç Paraşütü Eğitimine Kimler Katılabilir?

Peki; Diyarbakır yamaç paraşütü eğitimi kimlerin katılımına uygun? Herkes eğitimlerden faydalanabilir mi? Eğitimlere katılmak isteyen adayların 16 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Uzman pilot eğitimi almak isteyen adaylar için yaş sınırı 18 olarak biliniyor. Yamaç paraşütü eğitimleri için boy ve kilo sınırlaması da bulunuyor. 155 – 200 cm boy aralığına ve 45 – 110 kilo aralığına sahip olma koşulu aranıyor.

Kursiyerlerin sağlıklı olmaları büyük bir önem taşıyor. Kalp ve solunum rahatsızlığı bulunanlar eğitimlere katılamıyor. Yüksek tansiyon, epilepsi, renk körlüğü bulunanlar eğitimlere kabul edilmiyor. Hamilelerin eğitim alması riskli görüldüğü için yasak olduğu biliniyor. Eğitimlere katılmak için öğrenim durumu da önem taşıyan konular arasında yer alıyor. Adayların en az ilköğretim diplomasına sahip olması şartı aranıyor. Bu koşulları sağlayan adaylar Diyarbakır yamaç paraşütü eğitimi alabiliyor.

Diyarbakır Yamaç Paraşütü Eğitimi

Adaylardan uçuş okullarına başvuru sırasında bazı evraklar talep ediliyor. Bu evrakların eksiksiz ve doğru olarak uçuş okullarına sunulması gerekiyor. Gerekli evraklar şöyle sıralanıyor;

  • Nüfus cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • Son altı ay içinde alınan adli sicil kaydı (18 yaşından büyükler için)
  • Kan grubu belgesi (Ehliyet veya kimlik kartında belirtilmiyorsa)
  • Öğrenim durum belgesi
  • Sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş olanlar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)
  • THK pulu

Diyarbakır Yamaç Paraşütü Fiyatları

Peki; Diyarbakır yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Eğitim fiyatları seviyelere göre değişiklik gösteriyor. Çünkü her aşamada farklı konulara odaklanılıyor. Her aşamada farklı ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor. Kursiyerlerin eğitimler için 5 bin ile 15 bin TL arasında değişen bütçeler ayırmaları gerekiyor. Kursiyerlerin barınma ve kişisel masrafları için de ek bir bütçeye ihtiyaçları oluyor. Ekipman ihtiyacı ise kurs süresince uçuş okulu tarafından karşılanıyor.

Diyarbakır yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha fazla bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

 

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?