Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Erzincan Yamaç Paraşütü Eğitimi

Erzincan Yamaç Paraşütü Eğitimi 2023

Erzincan Yamaç Paraşütü Eğitimi

Erzincan yamaç paraşütü eğitimi konusunda Türkiye’nin önemli merkezleri arasında yer alıyor. Erzincan’da yamaç paraşütü uçuşları ve eğitimleri 1997 yılından beri yapılıyor. Şehirde yamaç paraşütü için tercih edilebilecek farklı noktalar bulunuyor. YPEğitimi, Erzincan’da yamaç paraşütü faaliyetleri yürüten firmalardan biri oluyor. Hem eğitimler hem de tandem uçuşlar için Erzincanlılar YPEğitimi’ni tercih ediyor. Şehir aynı zamanda Erzincan Havacılık Eğitim Merkezi’ne ev sahipliği yapıyor. Merkezin THK tarafından 2011 yılında hizmete açıldığı biliniyor. Erzincan Havacılık Eğitim Merkezi’nde yamaç paraşütü, planör ve model uçak eğitimleri veriliyor.

Erzincan’ın tarihi M.Ö. 2000’li yıllara uzanıyor. İpek Yolu üzerinde konumlanan şehrin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı biliniyor. Akadlar, Hayaslılar ve Azzilerin ardından şehir Hititlerin hakimiyetine girdiği biliniyor. Bölgede yapılan arkeolojik kazılar, Erzincan’da bir dönem Urartular’ın yaşadığını gösteriyor. Medler, Persler, Romalılar, Sasaniler tarih boyunca bölgeye hükmeden medeniyetler arasında yer alıyor. Malazgirt Savaşı’yla birlikte bölgeye Türkler hakim oluyor. Daha sonra Osmanlı topraklarına katılan Erzincan bir dönem Rus işgali altında kalıyor. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Erzincan, Türkiye’nin illerinden biri oluyor.

Erzincan Yamaç Paraşütü

Erzincan yamaç paraşütü eğitimi için özellikle Doğu Anadolu Bölgesinin öne çıkan illeri arasında bulunuyor. Erzincan’da yapılabilecek tek spor yamaç paraşütü de değil… Dağcılık, kayak, rafting, kano, offroad, dağ bisikleti ve trekking Erzincan’da yapılabilecek sporlardan bazıları olarak sıralanıyor. Erzincan, ekolojik turizm söz konusu olduğunda Türkiye’nin en çok adından söz ettiren illerinden biri oluyor. Zengin kültürü ve tarihi mirasıyla Erzincan, bölgeye gelenlere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Gastronomi turizmi açısından da önemli merkezlerden biri olan Erzincan, şehre özgü tatlarıyla lezzet şöleni yaşatıyor. Gendime Çorbası, Kelecoş, Pirpirim Aşı, Bükmeli Sırın mutlaka tadılması gereken yöresel lezzetler arasında bulunuyor.

Peki; Erzincan’da yamaç paraşütü eğitimi alacakların neler yapması gerekiyor? Yamaç paraşütü eğitimi alacak adaylarda hangi özellikler aranıyor? Erzincan’da hangi bölgelerde yamaç paraşütü yapılabiliyor? Erzincan yamaç paraşütü fiyatları nasıl?

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Erzincan Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Elverişli Bölgeler Hangileri?

Erzincan’da yamaç paraşütü eğitimi ve tandem uçuşlar için elverişli olan birden fazla bölge bulunuyor. Ergan Tepesi yamaç paraşütü için şehirde tercih edilen noktalardan biri oluyor. Ergan Tepesi, Yaylabaşı Beldesi sınırları içerisinde bulunuyor. Yaylabaşı Beldesi, Erzincan merkez ilçesine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ergan Tepesi’nde yamaç paraşütü uçuşları Ergan Kayak Merkezi’nden gerçekleştiriliyor.

Erzincan Yamaç Paraşütü Fiyatları

Yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları için tercih edilebilecek bir diğer bölge Esence Dağı oluyor. Esence Dağı’nın en yüksek noktası 3.500 metre yüksekliğe sahip Keşiş Tepesi olarak biliniyor. Bu yamaç paraşütü tutkunları için adrenalin dolu bir yolculuk yapacakları anlamına geliyor. Bölgede yamaç paraşütü etkinlikleri yılın farklı dönemlerinde yapılabiliyor. Kış aylarında dahi uygun hava koşullarının yakalanması halinde uçuş gerçekleştirmek mümkün olabiliyor.

Erzincan yamaç paraşütü eğitimi için şehrin öne çıkan bir diğer noktası Munzur Dağları oluyor. Bölgenin yamaç paraşütü eğitimleri için oldukça elverişli olduğu biliniyor. Munzur dağları hem başlangıç eğitimleri hem de ileri seviye eğitimler yürütülebiliyor. Bölgede farklı yüksekliklere sahip tepeler bulunuyor. Başlangıç seviyesindeki pilotlar için 1500 metre yüksekliğe sahip tepeler tercih ediliyor. Deneyimli ve uzman pilotlar ise 3000 metre yükseklikten atlayış gerçekleştirebiliyor. Farklı yüksekliğe sahip noktalardan uçuş yapılabilmesi eğitimler için avantaj sağlıyor.

Kısacası; Erzincan, yamaç paraşütü eğitimleri için Türkiye’nin en elverişli bölgelerinden biri oluyor. Şehirde her seviyeye yönelik eğitimler gerçekleştirilebiliyor. Erzincan iklimi ve coğrafi özellikleriyle yamaç paraşütü için önemli merkezlerden biri oluyor.

Erzincan Yamaç Paraşütü Eğitimi Alacaklar Hangi Özelliklere Sahip Olmalı?

Erzincan’da yamaç paraşütü eğitimi almayı düşünenlerin bazı özelliklere sahip olmaları bekleniyor. Bunlar fiziksel özelliklerin yanında eğitim ve sağlık durumunu da içeriyor. Yamaç paraşütü eğitimi alacaklara yönelik bu şartların THK tarafından belirlendiği biliniyor. Yamaç paraşütü güvenli bir spor dalı… Ancak buna rağmen her spor dalında olduğu gibi yamaç paraşütü de bazı riskler içeriyor. Bu nedenle risk oluşturabilecek faktörleri en az indirgemek gerekiyor. Adayların sağlık durumu ve fiziksel özellikleri bu sebeple önem taşıyor. Peki; THK adayların hangi yeterliliklere sahip olmalarını bekliyor?

Öncelikle adayların boy ve kiloları eğitimlerden faydalanabilmeleri konusunda önemli unsurlardan biri oluyor. Erzincan yamaç paraşütü eğitimi alacak adayların minimum 1.55 m boy ve 45 kiloya sahip olmaları gerekiyor. Boy ve kilo konusunda bir üst sınır da bulunuyor. 2.00 m boy ve 110 kilogram sahip olunması gereken maksimum boy ve kilo oranı olarak biliniyor. Adayların yamaç paraşütünün gerektirdiği biçimde koşmalarına engel olacak fiziksel bir problemleri bulunmaması gerekiyor. Hamilelerin uçuş yapması ve dolayısıyla eğitimlere katılmasının kesinlikle yasak olduğu biliniyor. Renk körlerinin de tek başlarına uçuş gerçekleştirmeleri söz konusu olamıyor. Dolayısıyla eğitimlerden de faydalanamıyorlar.

Adayların, spora ve yamaç paraşütü yapmaya elverişli olmaları gerekiyor. Yani kalp ve solunum rahatsızlığı bulunan adayların yamaç paraşütü yapmaları mümkün olamıyor. Tansiyon, diyabet, epilepsi gibi rahatsızlıkları bulunanlar da Erzincan yamaç paraşütü eğitimi alamıyor. Bu rahatsızlıklar, yamaç paraşütü uçuşları sırasında riskli durumların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu nedenle bu rahatsızlıklara sahip kişiler eğitimlere kabul edilemiyor.

THK adayların en az ilköğretim derecesine sahip olmalarını şart koşuyor. Adaylar yamaç paraşütü eğitimleri süresince zorlu bir eğitim sürecinden geçiyor ve bazı testlere tabi tutuluyor. Bu nedenle adayların ilköğretim düzeyindeki temel eğitimlerini almış olmaları isteniyor.

yamaç paraşütü eğitimi erzincan

Yamaç Paraşütü Kursu Alacak Adaylardan İstenen Belgeler

Adayların THK tarafından belirlenen şartları sağladıklarını belgelerle kanıtlamaları gerekiyor. Bu belgeler aracılığıyla adaylar öğrenim durumu, sağlık durumu gibi yeterliliklerini göstermiş oluyorlar. Yamaç paraşütü eğitimleri THK ve FAI onaylı resmi eğitimler olarak biliniyor. Bu belgeler resmi eğitim sürecinin sağlıklı biçimde işlemesine de katkı sunuyor. Peki; adaylardan hangi belgeler talep ediliyor?

Erzincan yamaç paraşütü eğitimi kayıtları sırasında adayların nüfus cüzdanlarını, fotokopisiyle birlikte yanlarında bulundurmaları gerekiyor. 18 yaşını doldurmuş adaylardan son altı aya ait adli sicil kaydı talep ediliyor. Herhangi bir nedenle devam eden davası bulunan adaylar eğitimlere kabul edilmiyor. Taksirli suçlar dışında kalan hükümlüler için de benzer bir durum söz konusu oluyor. Ehliyet ya da kimlik belgesinde kan grubu belirtilmeyen adayların kan grubu belgesi sunmaları gerekiyor. Eğer ehliyet ya da kimlik kartında belirtiliyorsa kan grubu belgesine ihtiyaç duyulmuyor. Adayların en az ilköğretim derecesine sahip olduklarını da belgelendirmeleri isteniyor. Bunun için adayların kayıtlar sırasında öğrenim durum belgesini uçuş okuluna teslim etmeleri gerekiyor.

Erzincan yamaç paraşütü eğitimi için adaylardan son altı ayda çekilmiş sekiz adet vesikalık fotoğraf isteniyor. 18 yaşını doldurmuş adayların taahhütname sunmaları gerekiyor. 18 yaşın altındaki adaylardan ise veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname talep ediliyor. Adaylardan istenen bir diğer belge “Yamaç paraşütü yapabilir” ibaresi bulunan sağlık raporu oluyor. Sağlık raporunun aile sağlığı merkezlerinden alınması çoğu zaman yeterli oluyor. Ancak bazen eğitmenler bu raporu yeterli görmeyebiliyor. Bu durumda adaylar hastanelere yönlendiriliyor. Hastanelerden alınacak heyet raporu ile kayıt yaptırmak mümkün olabiliyor.

Adaylardan istenen son belge THK pulu oluyor. Yamaç paraşütü eğitimlerinin ardından adaylara THK onaylı sertifikalar veriliyor. THK pulu bu sertifikaların arka yüzüne yapıştırılmak üzere isteniyor.

Erzincan Yamaç Paraşütü Fiyatları

Erzincan yamaç paraşütü eğitimi beş farklı seviyeden oluşuyor. Bu seviyeler; P1, P2, P3, P4 ve P5 seviyeleri olarak biliniyor. Bu seviyeler, başlangıç seviyesi, orta pilot, deneyimli pilot ve uzman pilot seviyesi gibi isimlerle de anılıyor. Buna ek olarak; adaylar SİV Eğitimi, Paramotor Eğitimi gibi farklı niteliğe sahip eğitimleri de tercih edebiliyor. SİV eğitimi yamaç paraşütünde acil durumlara müdahale edebilecek pilotlar yetiştirmeyi hedefliyor. Paramotor eğitimi ise motor eşliğinde yapılan paraşüt uçuşları için eğitim almak isteyen pilotlara yönelik olarak veriliyor.

Erzincan yamaç paraşütü fiyatları alınacak eğitimin niteliğine ve kurs seviyesine göre değişiklik gösteriyor.

Farklı seviyeye ve niteliğe sahip her eğitimde farklı bir kurs takvimi izleniyor. Erzincan yamaç paraşütü eğitimi kapsamında kursiyerlere farklı konulara yönelik eğitimler veriliyor. Kurslar süresince adaylar farklı ekipmanlar kullanıyor ve farklı sınavlara tabi tutuluyor. Ekipman desteği bazı kurslarda uçuş okulu tarafından sağlanıyor. Ancak bazı kurslarda ekipmanların adaylar tarafından temin edilmesi gerekiyor.

Başlangıç seviyesi kursları için ücret 5.500 TL olarak biliniyor. Orta pilot eğitimi için 7.500 TL, deneyimli pilot eğitimi için 8.500 TL bütçe ayırmak gerekiyor. Uzman pilot eğitimi için belirlenen ücret 10.000 TL olarak biliniyor. SİV Eğitiminin ücreti 7.500 TL oluyor. Paramotor eğitimi ücreti ise 15.000 TL olarak belirleniyor. Konu hakkında daha kapsamlı bilgi için uçuş okullarıyla irtibata geçmek gerekiyor.

Erzincan yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPEğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?