Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

Gümüşhane Yamaç Paraşütü Eğitimi

Gümüşhane Yamaç Paraşütü Eğitimi 2023

Gümüşhane Yamaç Paraşütü Eğitimi


Gümüşhane yamaç paraşütü eğitimi
konusunda çeşitli girişimlerin yapılmaya başlandığı bir kent olarak biliniyor. Şehrin yamaç paraşütü konusunda gelişmekte olduğu görülüyor. Kentte yamaç paraşütü yapılabilecek alanların çok yaygın olduğunu söylemek mümkün olmuyor. Ancak, YPEğitimi kentte yamaç paraşütü eğitimleriyle ilgili faaliyetlerini sürdürüyor. Gümüşhane halkının yamaç paraşütü eğitimlerine ilgi gösterdiği biliniyor. Aslında; Gümüşhane yamaç paraşütü için elverişli pek çok tepe barındırıyor. Hava koşullarının da yılın belirli dönemlerinde yamaç paraşütü için son derece uygun olduğu görülüyor. Yamaç paraşütüne yönelik girişimlerin hızlandırılması ile kentin yamaç paraşütü alanında önemli bir merkeze dönüşebileceği düşünülüyor.

Gümüşhane Yamaç Paraşütü Eğitimi

Yamaç Paraşütü Eğitimi Alacaklar Nasıl Bir Yol İzlemeli

Peki; Gümüşhane’de yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler neler yapmalı? Gümüşhane yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Gümüşhane’de nerede yamaç paraşütü yapılabilir?

Gümüşhane Yamaç Paraşütü Eğitimi Alacaklar Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Gümüşhane’de yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin sahip olması gereken bazı yeterlilikler bulunuyor. Bunlar; THK ve FAI tarafından belirlenen yamaç paraşütüne yönelik genel şartlar olarak biliniyor. Koşullar hem adayların fiziksel özelliklerini, hem de kurs süreci için geçerli bazı şartları içeriyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Fiziksel özellikler ile ilgili koşullara bakıldığında boy, kilo ve yaş sınırı göze çarpıyor. Paraşüt tutkunlarının minimum 155 cm, maksimum 200 cm boy oranına sahip olmaları gerekiyor. Belirlenen kilo oranı ise minimum 45, maksimum 110 olarak biliniyor. Bu boy ve kilo aralığının dışında kalan adayların yamaç paraşütü ile uçuş gerçekleştirmeleri mümkün olamıyor. Dolayısıyla eğitimlere katılmalarına da izin verilmiyor.

Yaş sınırı Gümüşhane yamaç paraşütü eğitimi için bir diğer noktayı oluşturuyor. Başlangıç eğitimleri ve sonraki seviyeler için 16 yaş sınırı bulunuyor. Son seviye olan uzman pilot eğitimi için ise 18 yaş sınırı olduğu biliniyor. Yaş sınırındaki farklılığın nedeni uzman pilot eğitiminin zorlu bir süreci içermesi oluyor. Adayların tecrübeli olmaları bu noktada önem taşıyor.

Bir diğer koşul adayların sağlık durumunu içeriyor. Kalp, diyabet, astım, epilepsi ve tansiyon hastalarının eğitimlere katılması mümkün olmuyor. Bel ve omurga rahatsızlıkları ve koşmaya engel fiziksel problemler de bu koşul kapsamında yer alıyor. Renk körleri, diğer hava sporlarında olduğu gibi yamaç paraşütü faaliyetlerine de katılamıyor. Gümüşhane yamaç paraşütü eğitimi sürecinde hamilelerin yer alması da mümkün olamıyor. Hamileler risk grubunda yer aldıkları gerekçesiyle eğitimlere kabul edilmiyor. Uçuş yapmalarının da yasak olduğu biliniyor.

 

Adayların eğitim durumu ve adli sicil kayıtları da eğitim süreci üzerinde rol oynuyor. Hükümlüler ve yargı süreci devam etmekte olan adaylar eğitimlere kabul edilmiyor. Adayların en az ilköğretim diplomasına sahip olmaları aranan bir diğer koşul olarak biliniyor.

Adayların eğitimlere kabul edilmeleri için bu koşulların tamamına uyuyor olmaları gerekiyor. Gerekli yeterliliğe sahip adaylar uçuş okullarına başvuruda bulabiliyor. Kayıt sürecinde gerekli evrakların uçuş okuluna ulaştırılması gerekiyor. Evrakların eksiksiz olması ve tamamıyla doğru bilgiler içermesi önem taşıyor. Aksi halde kayıt süreci olumsuz sonuçlanabiliyor.

Gümüşhane Yamaç Paraşütü Eğitimi Kayıt Süreci İçin Gereken Evraklar

Gümüşhane’de yamaç paraşütü eğitimi alacakların sunması gereken bazı evraklar olduğundan az önce söz etmiştik. Peki; bu evraklar nelerdir? Kayıt sürecinde gereken evrakları şöyle sıralamak mümkün;

  • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
  • 18 yaş ve üzeri adaylar için adli sicil kaydı (Son altı aya ait)
  • Ehliyet ve/veya kimlikte belirtilmiyorsa kan grubu belgesi
  • Öğrenim durumu belgesi
  • 8 adet vesikalık fotoğraf (Son altı aya ait)
  • “Yamaç paraşütü yapabilir” ibareli sağlık raporu
  • 18 yaş ve üzerindeki adaylar için taahhütname
  • 18 yaşını doldurmamış olan adaylar için noter onaylı ve veli imzalı muvafakatname
  • Sertifikaların arka yüzüne yapıştırılmak üzere THK pulu

Gümüşhane’de Yamaç Paraşütüne Elverişli Alanlar

Gümüşhane yamaç paraşütü eğitimi konusunda gelişmekte olan bir kent olarak biliniyor. Ancak, Gümüşhane’de yamaç paraşütüne elverişli pek çok tepe bulunuyor. Yamaç paraşütü yapılabilecek bölgelerden ilki Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yer alıyor. Şiran ilçesine bağlı Yedibölük Köyü’nde yamaç paraşütüne elverişli bir tepe bulunuyor. Bu tepe Korte Tepesi adıyla anılıyor.

Gümüşhane Yamaç Paraşütü Fiyatları
Bir diğer tepe ise yine Şiran İlçesi’nde Kavakpınar Köyü sınırları içerisinde bulunuyor. Bu tepenin yüksekliğinin yaklaşık 350 metre civarında olduğu biliniyor. Her iki tepede de yamaç paraşütü uçuşları ve eğitimleri gerçekleştirilebiliyor.

Gümüşhane Yamaç Paraşütü Fiyatları

Gümüşhane’de yamaç paraşütü eğitimi alacaklar için fiyatlar eğitim seviyesine göre değişiyor. Başlangıç eğitimi ücretleri 5 bin 500 TL olarak biliniyor. Orta pilot eğitimleri için yapılması gereken ödeme 7 bin 500 TL oluyor. Deneyimli pilot eğitiminin ücreti 8 bin 500 TL olarak biliniyor. Uzman pilot eğitimlerinin ücreti ise 10 bin TL oluyor. SİV ve Paramotor eğitimi almayı düşünenler için de ücretler farklılık gösteriyor. SİV eğitimi 7 bin 500 TL olarak ücretlendiriliyor. Paramotor eğitimi için adayların ayırması gereken bütçe ise 15 bin TL oluyor.

Gümüşhane yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız varsa YPEğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?