Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Niğde Yamaç Paraşütü Eğitimi

Niğde Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Niğde Yamaç Paraşütü Eğitimi

Niğde yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları için akla gelen ilk şehirlerden biri olmuyor. Ancak; Niğde’nin hava sporları alanındaki önemi gün geçtikçe artıyor. Niğde yamaç paraşütçüleri için önemli merkezlerden biri haline geliyor. Yakın gelecekte yamaç paraşütü alanındaki öneminin artacağı düşünülüyor. Çünkü Niğde, coğrafi yapısı ve iklim özellikleri ile yamaç paraşütüne elverişli illerden biri olarak görülüyor. Niğde’de yamaç paraşütü yapılabilecek pek çok dağ ve tepe bulunuyor. Paraşüt tutkunları bu elverişli yapıyı değerlendirmeyi tercih ediyor. Şehir son dönemde paraşüt etkinlikleriyle adından söz ettiriyor. YPEğitimi ekibi de Niğde’de paraşüt eğitimi ve uçuşlarına katkı sağlıyor. Şehrin önemli uçuş okulları arasında yer alıyor.

Peki; Niğde’de nerede yamaç paraşütü yapılabilir? Niğde’de yamaç paraşütü yapmak güvenli mi? Niğde yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Niğde yamaç paraşütü eğitimlerine kimler katılabilir?

Paraşüt Eğitimi
Paraşüt Eğitimi

Niğde Yamaç Paraşütü Eğitimi Kimler İçin Uygundur?

Niğde’de yamaç paraşütü eğitimlerine herkes katılabilir mi? Yamaç paraşütü yapmak güvenli mi? Niğde yamaç paraşütü için elverişli şehirlerden biri olarak biliniyor. Bu alandaki popülerliğini git gide arttırıyor. Yamaç paraşütünün kurallara uyulduğunda güvenli bir spor olduğu biliniyor. Niğde’de yamaç paraşütü yapmak konusunda da herhangi bir risk bulunmuyor. Bölgenin coğrafi özelliklerinin ve iklim yapısının yamaç paraşütüne elverişli olduğu biliniyor. Ancak; her uçuş öncesinde ekipman kontrolünün ve meteorolojik kontrollerin yapılması gerekiyor. Rüzgar şiddeti ve yönü yamaç paraşütü için en önemli unsurlardan biri oluyor. Yamaç paraşütü uçuşu yaparken doğru rüzgar yönünü ve hızını yakalamak gerekiyor.

Niğde yamaç paraşütü eğitimi hemen herkesin katılımı için uygun oluyor. Ancak bazı koşulları karşılamak elbette önem taşıyor. Öncelikle yamaç paraşütü eğitimi alabilmek için 16 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Uzman pilot eğitimleri için yaş sınırı 18 olarak biliniyor. Buna ek olarak yamaç paraşütü için sağlık durumu önemli unsurlardan biri oluyor. Kalp ve solunum rahatsızlığı bulunanlar paraşüt eğitimi alamıyor. Yüksek tansiyon, epilepsi gibi rahatsızlıkları bulunanlar için de yamaç paraşütü uygun bir spor dalı değil. Renk körleri ve hamilelerin de paraşüt eğitimlerine katılmasının yasak olduğu biliniyor.

Dede Dağı Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyen adaylar için bir diğer önemli nokta ise eğitim durumu oluyor. Çünkü yamaç paraşütü eğitimi alabilmek için en az ilköğretim mezunu olmak gerekiyor. Yamaç paraşütü uçuşları ve eğitimleri için belirlenen bir boy ve kilo sınırı da bulunuyor. 155 – 200 cm boy aralığına ve 45 – 110 kilo aralığına sahip kişiler uçuş deneyimi yaşayabiliyor. Buna ek olarak; eğitimlere katılmalarında da sakınca görülmüyor.

Niğde Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Gerekli Evraklar

Adayların gerekli koşulları sağladıklarını belgelendirmeleri gerekiyor. Bu noktada uçuş okulları kurs kayıtları sırasında adaylardan bazı evraklar talep ediyor. Bu evraklar şu şekilde sıralanıyor;

  • Nüfus cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • Son altı ay içinde alınan adli sicil kaydı (18 yaşından büyükler için)
  • Kan grubu belgesi
  • Öğrenim durum belgesi
  • Sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş olanlar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)
  • THK pulu

THK pulu kursiyerlerin her eğitim seviyesinin ardından alacakları sertifikalara yapıştırılmak üzere isteniyor. Vesikalık fotoğrafların son altı aya ait olması gerekiyor. Sağlık raporu, Aile Sağlığı Merkezlerinden alınabiliyor. Kan grubu belgesi ise ehliyet ya da kimlikte kan grubu bilgisinin yer almaması halinde isteniyor. Ancak bu bilgi ehliyet ya da kimlikte yer alıyorsa kan grubu belgesinin yeniden sunulması gerekmiyor.

Niğde Yamaç Paraşütü Fiyatları

Niğde’de Yamaç Paraşütü Nerede Yapılır?

Niğde yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları için tercih edilebilecek pek çok dağ ve tepe bulunuyor. Ancak Dede Dağı yamaç paraşütü için en elverişli bölge olarak görülüyor. Dede Dağı, Niğde’nin merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yaylayolu Köyü mevkiinde yer alıyor. Dede Dağı yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları için Niğde’de en çok tercih edilen bölge oluyor.

Niğde Yamaç Paraşütü Fiyatları

Niğde’de yamaç paraşütü eğitimlerinin fiyatları eğitim seviyelerine göre farklılık gösteriyor. Aynı zamanda farklı nitelikteki eğitimler için ödenmesi gereken ücretler de değişiklik gösteriyor. Eğitimler P1, P2, P3, P4 ve P5 olmak üzere beş farklı seviyeyi kapsıyor. Niğde yamaç paraşütü eğitimi kapsamında beş seviyeyi başarıyla tamamlayan kursiyerler uzman pilot lisansına sahip oluyor. Her kurs seviyesi yaklaşık 20 – 30 gün sürüyor. Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak yürütülüyor. Kursiyerler yer eğitimi ve uçuş eğitimleri alıyorlar. Buna ek olarak; meteoroloji eğitimi, GPS eğitimi gibi farklı konulara da odaklanıyorlar.

Paraşüt Eğitimi

Her kurs seviyesi için ihtiyaç duyulan ekipmanlar da değişiklik gösteriyor. Kursiyerlerin kurs süresince ihtiyaç duyacakları ekipmanlar uçuş okulları tarafından karşılanıyor. Kursiyerlerin her kurs seviyesi için ödemeleri gereken ücret 5 bin ile 15 bin TL arasında değişiyor. Buna ek olarak konaklama masrafı ve kişisel ihtiyaçların da kursiyerler tarafından karşılanması gerekiyor. Konu hakkında daha detaylı bilgiye uçuş okulu ve eğitmenler aracılığıyla ulaşılabiliyor.

Niğde yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha fazla bilgi almak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?