Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Şanlıurfa Yamaç Paraşütü Eğitimi

Şanlıurfa Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Şanlıurfa Yamaç Paraşütü Eğitimi

Şanlıurfa yamaç paraşütü eğitimi için popüler adreslerden biri olarak tanınıyor. Şanlıurfa’da yamaç paraşütüne elverişli pek çok tepe ve alan bulunuyor. Şanlıurfa ‘da yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler için YPEğitimi birçok kurs fırsatı sunuyor. Şanlıurfa kültür ve gastronomi turizmi açısından popüler destinasyonlardan biri olarak biliniyor.Şehrin son dönemlerde doğa ve hava sporları bakımından da gelişmekte olduğu gözlemleniyor. Şehir yıl boyunca pek çok paraşüt tutkununu ağırlıyor. Şehirde yılın farklı dönemlerinde yamaç paraşütü ve doğa sporları etkinlikleri düzenleniyor. Peki; Şanlıurfa’da nerede yamaç paraşütü yapılabilir? Paraşüt eğitimi almak isteyenler neler yapmalı? Şanlıurfa yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Eğitimlere katılmak isteyenler ne kadar bütçe ayırmalı?

Paraşüt Eğitimi

Şanlıurfa Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Hangi Bölgeler Tercih Ediliyor?

Şanlıurfa’nın hem coğrafi hem de meteorolojik açıdan yamaç paraşütü için son derece elverişli olduğu biliniyor. Şanlıurfa’da yamaç paraşütü için en çok tercih edilen ilçe Karaköprü oluyor. Karaköprü ilçesinin Seyrantepe, Horzum ve Mustafacık mahalleleri yamaç paraşütü için tercih edilen noktalar oluyor. Karaköprü’de hava sporlarının yaygınlaşması ve bölgenin bir turizm merkezi haline gelmesi için çalışmalar sürüyor. Yıl içerisinde Karaköprü ilçesinde yamaç paraşütü ve doğa sporlarına yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İlçe hem uçuşlar hem de eğitimler için çok sayıda paraşüt tutkununu ağırlıyor. Bölgedeki yamaç paraşütü faaliyetleri Karaköprü Belediyesi tarafından da destekleniyor.

yamaç paraşütü başlangıç eğitimi

Şanlıurfa Yamaç Paraşütü Eğitimi Hakkında Merak Edilenler

Paraşüt eğitimi alacakların bir dizi koşulu sağlıyor olmaları gerekiyor. Bu koşulları sağladıklarını ise belgelerle ispatlamaları bekleniyor. Peki; yamaç paraşütü kursu almak için neler yapmak gerekiyor? Adaylarda aranan özellikler neler? Yamaç paraşütü için THK ve FAI tarafından belirlenen bir yaş sınırı bulunuyor. Bu yaş sınırı 16 olarak biliniyor. Uzman pilot eğitimlerine başvurmak için ise 18 yaşını doldurmuş olma şartı aranıyor. Yamaç paraşütü kursu alacakların belirli bir boy ve kilo aralığına sahip olmaları bir başka koşul oluyor. Adayların 155 – 200 cm boy aralığında olmaları beklenirken; gerekli kilo aralığı 45 – 110 olarak biliniyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Şanlıurfa Yamaç Paraşütü Fiyatları

Şanlıurfa yamaç paraşütü eğitimi almak için sağlıklı olmak önemli koşullardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Kalp, astım, yüksek tansiyon, epilepsi gibi rahatsızlıklar yamaç paraşütü yapmaya engel oluyor. Bu hastalıklardan herhangi birine sahip kişiler eğitimlere kabul edilmiyor. Renk körü olanlar için de benzer bir durum söz konusu oluyor. Hamilelerin yamaç paraşütü uçuşlarına katılmaları ve eğitim almalarının yasak olduğu da biliniyor.

Adaylardan gerekli koşullarını sağladıklarına dair bazı evraklar talep ediliyor. Bu evraklar kurs kayıtları sırasında uçuş okullarına sunuluyor. Bu evrakları şöyle sıralamak mümkün olabiliyor;

Evrak Listesi Lisans ve Sertifika için

  • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi
  • 18 yaşını doldurmuş adaylar için son altı ay içinde alınan adli sicil kaydı
  • Ehliyet veya kimlik kartında belirtilmiyorsa kan grubu belgesi
  • Öğrenim durumu belgesi
  • Son altı ay içinde çekilmiş sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu (Aile Hekiminden)
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş olanlar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)
  • THK pulu

Şanlıurfa Yamaç Paraşütü Fiyatları

Peki; Şanlıurfa yamaç paraşütü eğitimi alacaklar için eğitim fiyatları nasıl? Şanlıurfa’da yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler için kurs ücretleri seviyelere göre değişiklik gösteriyor. Uzman pilot olabilmek için 5 farklı seviyeyi başarıyla tamamlamak gerekiyor. Bu seviyeler; Başlangıç Eğitimi, Orta Pilot Eğitimi, Deneyimli Pilot Eğitimi gibi isimlerle anılıyor. Eğitim seviyelerinde paraşüte dair temel bilgilerden başlayarak çeşitli konulara odaklanılıyor. Kursiyerler, telsiz eğitimi, meteoroloji eğitimi gibi farklı konularda bilgilendiriliyor. Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak tüm kurs seviyelerinde sürdürülüyor. Eğitim fiyatları kurs seviyelerine bağlı olarak farklılık gösteriyor. Adayların devam edecekleri her eğitim seviyesi için 5 bin TL’den başlayan ücretler ödemeleri gerekiyor.

yamacparasutuegitimi.net

Şanlıurfa yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha detaylı bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?