Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Adıyaman Yamaç Paraşütü Eğitimi

Adıyaman Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Adıyaman Yamaç Paraşütü Eğitimi

Adıyaman yamaç paraşütü eğitimi denildiğinde akla gelen ilk şehirlerden biri olmuyor. Ancak; yamaç paraşütü sporu için Adıyaman’ın önemli bir yeri olduğunu dile getirmek gerekiyor. Adıyaman Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yamaç paraşütü için önemli merkezlerden biri oluyor. Şehirde yamaç paraşütü faaliyetleri belediyeler tarafından da destekleniyor. Havacılık Kulüpleri yamaç paraşütü eğitimleri için öncü bir rol üstleniyor. YPEğitimi şehirde faaliyet yürüten uçuş okullarından biri olarak ön planda yer alıyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi

Adıyaman’ın tarihi mirası ve doğal dokusuyla Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olarak tanınıyor. Şehrin tarihi boyunca Hititler, Selçuklular, Osmanlı İmparatorluğu ve Kommagene Krallığına ev sahipliği yaptığı biliniyor. Adıyaman tarihi mirasıyla UNESCO listesinde kendine yer bulan şehirler arasında yer alıyor. Hava sporlarının da Adıyaman’a turizm bağlamında çok önemli bir katkısı olduğu düşünülüyor. Şehirde yamaç paraşütü eğitimlerinin yanı sıra; çeşitli yamaç paraşütü etkinlikleri de düzenleniyor. Her yıl düzenlenen yamaç paraşütü şenlikleri kapsamında paraşüt tutkunları gökyüzünü renklendiriyor. Yamaç paraşütü Adıyaman için gelişmekte olan, önemli sporlardan biri oluyor.

Peki; Adıyaman’da yamaç paraşütü yapmak ve eğitim almak isteyenler için hangi alanlar daha elverişli? Adıyaman yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Yamaç paraşütü eğitimlerinden yararlanmak isteyenler kayıt sürecinde hangi evraklara ihtiyaç duyuyor? Eğitim sürecinde kursiyerleri neler bekliyor?

Adıyaman Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Elverişli Bölgeler

Adıyaman’da yamaç paraşütü denildiğinde akla gelen farklı bölgeler olduğu biliniyor. Ancak; Tut yamaç paraşütü için Adıyaman’da en çok ön plana çıkan bölge olarak tanınıyor. Tut, Adıyaman’ın 9 ilçesinden biri olarak biliniyor. İlçe şehir merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Tut yamaç paraşütü eğitimleri için de tercih ediliyor. İlçedeki yamaç paraşütü faaliyetleri kaymakamlık ve belediye tarafından da destekleniyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Adıyaman Yamaç Paraşütü Fiyatları

Tut, her yıl düzenlenen yamaç paraşütü şenlikleri kapsamında birçok sporcuyu ağırlıyor. Şehre gelen yerli ve yabancı sporcular Tut ilçesinde renkli bir gün yaşanmasına katkıda bulunuyor. İlçenin rüzgar yönü, şiddeti ve coğrafi özellikleri ile yamaç paraşütüne son derece uygun olduğu biliniyor. Tut ilçesinin ve Adıyaman’ın yamaç paraşütü için Türkiye’nin önde gelen merkezlerinden biri olması isteniyor. Bunun için hem çeşitli kurumlar hem de paraşüt tutkunları yoğun bir çaba gösteriyor.

Adıyaman Yamaç Paraşütü Eğitimi Fiyatları

Adıyaman’da yamaç paraşütü eğitimlerinin fiyatları eğitim seviyelerine göre değişiklik gösteriyor. Uzman pilot lisansı almak isteyen bir adayın 5 aşamayı geride bırakması gerekiyor. Başarılı olunan her aşama uzman pilot olma yolunda adaylar için bir basamak oluyor. Yamaç paraşütü eğitimleri teori ve uygulamanın buluştuğu eğitimler olarak biliniyor.

P1 seviyesinde teorik olarak başlayan eğitimlerde P2 seviyesi itibariyle uygulamalar devreye giriyor. Adaylar beş aşama süresince yer ve uçuş eğitimleri alıyorlar. Kurs takviminde yelken uçuşu, termik uçuşu, uzun mesafe uçuşu gibi eğitimlere yer veriliyor. Kursiyerler yedek paraşüt katlama, telsiz eğitimi, meteoroloji eğitimi gibi konularda bilgi sahibi oluyorlar. Acil müdahale gerektiren durumlarda rol oynayabilmek için eğitimlere tabi tutuluyorlar.

Tut Yamaç Paraşütü

Adıyaman yamaç paraşütü eğitimi süresince kursiyerler her seviyede bambaşka konularla karşılaşıyorlar. Bu konular için elbette farklı ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor. Her aşamanın süresi, gereklilikleri ve doğal olarak ücreti farklılaşıyor. Adaylardan her eğitim seviyesi için 5 – 15 bin TL arasında değişen eğitim ücretleri talep ediliyor. Adayların ekipman ihtiyacına uçuş okulları destek veriyor. Yani ihtiyaç duyulan ekipmanlar için ek bir bütçe gerekmiyor. Ancak; kursiyerlerin kişisel masraflarını kendilerinin karşılaması gerekiyor. Bu nedenle kurs ücretlerine ek olarak; barınma, besleme gibi ihtiyaçlar için bütçe ayırmak gerekiyor. Bu konu hakkında daha kapsamlı bilgi almak isteyen adayların uçuş okulu veya eğitmenlerle iletişime geçmeleri gerekiyor.

Adıyaman Yamaç Paraşütü Kurs Kayıt Süreci


Adıyaman yamaç paraşütü eğitimi
kayıt süreci için adaylardan talep edilen bazı evraklar olduğu biliniyor. Hangi alanda eğitim alınırsa alınsın resmi sürecin doğru işleyebilmesi için bazı evraklara ihtiyaç duyuluyor. Bu durum yamaç paraşütü eğitimleri için de geçerli oluyor. Yamaç paraşütü eğitimlerinde aynı zamanda adayların gerekli koşulları sağladıklarına dair de belgeler sunmaları gerekiyor. Yamaç paraşütü ekstrem bir spor olduğu için adayların bazı yeterliliklere sahip olmaları bekleniyor. Adaylardan kurs kayıtları sırasında şu evrakları eksiksiz biçimde sunmaları bekleniyor;

  • Nüfus cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • 18 yaşından büyükler için son altı aya ait adli sicil kaydı
  • Adıyaman yamaç paraşütü eğitimi sonrası verilen sertifikalara yapıştırılmak üzere THK pulu
  • Kan grubu belgesi (Ehliyet veya kimlik kartında belirtilmemesi durumunda)
  • Öğrenim durumunu gösterir belge
  • Son altı aya ait sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • “Yamaç Paraşütü Yapabilir” ibareli sağlık raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş adaylar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)

Adayların tüm bu evrakları eksiksiz olarak sunmaları isteniyor. Evraklarda yer alan tüm bilgilerin doğru olması önem taşıyor. Kalp, astım, sara, tansiyon, renk körlüğü gibi problemleri olan adaylar eğitimlere kabul edilmiyor. Hamilelerin yamaç paraşütü yapmasının kesinlikle yasak olduğu biliniyor.

Adıyaman yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha fazla bilgi alabilmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPEğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?