Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Bayburt Yamaç Paraşütü Eğitimi

Bayburt Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Bayburt Yamaç Paraşütü Eğitimi

Bayburt yamaç paraşütü eğitimi konusunda son dönemlerde gelişmekte olan bir şehir olarak biliniyor. Bayburt’ta, “Turizmde Uçuyoruz” projesi kapsamında yamaç paraşütü eğitimleri veriliyor. Bu alanda etkinlikler düzenleniyor. Proje, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Proje, doğa sporları alanında faaliyetler yürüterek gençlerin ilgisini spora çekmeyi amaçlıyor. Bayburt’un yakın gelecekte yamaç paraşütü için önemli merkezlerden biri haline getirilmesi isteniyor. Böylelikle yerli ve yabancı paraşüt pilotları için bölgenin tercih edilen destinasyonlar arasında yer alacağı düşünülüyor. Peki; Bayburt’ta yamaç paraşütü için hangi bölgeler tercih edilebilir? YPEğitimi, tarafından bölgede yürütülen eğitim faaliyetlerine kimler katılabilir? Bayburt yamaç paraşütü fiyatları nasıl?

Bayburt Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Tercih Edilen Bölgeler

Bayburt’ta yamaç paraşütü uçuşları ve eğitimleri için tercih edilen birden fazla bölge bulunuyor. Bayburt’un coğrafi yapısının yamaç paraşütü için elverişli olduğu biliniyor. Bayburt’un iklimi de yamaç paraşütünün yılın farklı dönemlerinde yapılmasına olanak veriliyor. Gökçedere yamaç paraşütü için Bayburt’ta öne çıkan noktalardan biri oluyor. Gökçedere Beldesi, Bayburt’un Demirözü ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Gökçedere yamaç paraşütü denildiğinde Bayburt’ta akla gelen ilk adreslerden biri oluyor. Dünyanın çeşitli noktalarından gelen paraşüt pilotları burada uçuş gerçekleştiriyorlar. Aynı zamanda “Turizmde Uçuyoruz” projesi kapsamında yürütülen eğitim faaliyetlerinin bir bölümü de bu bölgede gerçekleştiriliyor.

Bayburt Yamaç Paraşütü Eğitimi Fiyatları

Bayburt yamaç paraşütü için elverişli ve her geçen gün gelişen adreslerden biri oluyor. Peki; Bayburt yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Yamaç paraşütü eğitimlerinin ücretleri seviye ve niteliğe göre değişiyor. Peki; bu ne anlama geliyor? Eğitimler için ne kadar bütçe ayırmak gerekiyor.

Bayburt yamaç paraşütü eğitimi konusunda son dönemlerde gelişmekte olan bir şehir olarak biliniyor. Bayburt’ta, “Turizmde Uçuyoruz” projesi kapsamında yamaç paraşütü eğitimleri veriliyor. Bu alanda etkinlikler düzenleniyor.

Bayburt Yamaç Paraşütü Fiyatları

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Yamaç paraşütünde uzman pilot lisansına sahip olabilmek için 5 eğitim seviyesini tamamlamak gerekiyor. Başlangıç seviyesi, orta pilot, deneyimli pilot gibi aşamaları başarıyla geçtikten sonra uzman pilot eğitimi alınabiliyor. Bu eğitimlerin yanı sıra; SİV Eğitimi alarak acil durumlarda kurtarma görevi üstlenilebiliyor. Paramotor eğitimi alınarak motor eşliğinde uçuşlar gerçekleştirilebiliyor. Tüm bu eğitimler farklı süreleri içeriyor ve farklı ekipmanlar kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu nedenle; ücretler de farklılık gösteriyor. Bayburt yamaç paraşütü eğitimi için ayrılması gereken bütçe 5 ile 15 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Bayburt’ta Yamaç Paraşütü Eğitimi Almak İsteyenler Ne Yapmalı?

Bayburt’ta yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin uçuş okullarına başvuruda bulunmaları gerekiyor. Böylece THK lisansına sahip uzman pilotlar eşliğinde eğitimlere katılmak mümkün oluyor. Elbette paraşüt eğitimi alabilmek için bazı koşulları sağlıyor olmak gerekiyor. Bunlar hem fiziksel koşullar, hem de çeşitli yeterlilikler oluyor.

Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin 155 – 200 cm boy aralığında olmaları gerekiyor. Sahip olunması gereken kilo aralığı 45 – 110 olarak biliniyor. Yaş sınırı tüm aşamalar için 16 olarak biliniyor. Uzman pilot eğitimleri için ise 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.

Kalp ve solunum rahatsızlığı bulunanlar için yamaç paraşütü riskli bir spor oluyor. Bu nedenle bu kişilerin eğitim almaları da mümkün olmuyor. Epilepsi, yüksek tansiyon, renk körlüğü gibi sağlık sorunları bulunanlar da eğitimlerden faydalanamıyor. Aynı durum hamileler için de geçerli oluyor. Bayburt yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin en az ilköğretim mezunu olmaları gerekiyor. En az ilköğretim diplomasına sahip olmak gerekli bir başka koşul olarak biliniyor.

Adayların gerekli yeterliliklere sahip olduklarını çeşitli belgelerle kanıtlamaları gerekiyor. Bu belgeler uçuş okullarına kurs kayıtları sırasında sunuluyor. Yamaç paraşütü eğitimi için gerekli olan belgeler şöyle sıralanıyor;

  • Nüfus cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • Son altı ay içinde alınan adli sicil kaydı (18 yaşından büyükler için)
  • Kan grubu belgesi (Ehliyet veya kimlik kartında belirtilmiyorsa)
  • Öğrenim durum belgesi
  • Sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş olanlar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)
  • THK pulu

Bayburt yamaç paraşütü eğitimi için istenen belgeler bu şekilde sıralanıyor. THK pulu her eğitim seviyesinin sonunda alınacak sertifikalara yapıştırılmak için isteniyor. Sağlık raporunun Aile Sağlığı Merkezlerinden alınması mümkün olabiliyor. Ancak bazı durumlarda eğitmenler gerekli görürse hastanelerden heyet raporu alınması isteniyor. Kan grubu belgesine ehliyet veya nüfus cüzdanında kan grubunun belirtilmesi durumunda ihtiyaç duyulmuyor. Adli sicil kaydı ve vesikalık fotoğrafların son 6 aya ait olması bir başka koşul olarak karşımıza çıkıyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Neleri Kapsıyor?

Gökçedere Yamaç Paraşütü
Yamaç paraşütü eğitimleri kapsamında adaylara teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Adaylar tüm aşamalar boyunca yer eğitimi, uçuş eğitimi, meteoroloji eğitimi gibi farklı eğitimler alıyorlar. Başlangıç seviyesinde adaylara temel eğitimler veriliyor. Bu aşamada paraşütü baş üstünde tutma, paraşüte hakimiyet gibi konulara odaklanılıyor. Başlangıç seviyesinde yer eğitimleri için düz araziler tercih ediliyor. İlerleyen aşamalarda eğitimler eğimli arazilerde devam ediyor. Adaylar telsiz eğitimi, GPS eğitimi gibi farklı alanlarda eğitimlere tabi tutuluyor. Uzman pilot lisansına sahip olabilmek için belirli bir sürenin üzerinde uçuş gerçekleştirmek gerekiyor.

Bayburt yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?