Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

0506 728 89 40

Burdur Yamaç Paraşütü Eğitimi

Burdur Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Burdur Yamaç Paraşütü Eğitimi

Burdur yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları için son dönemlerin popüler destinasyonlarından biri oluyor. Özellikle Salda Gölü manzarasına doğru uçmak paraşüt tutkunlarını cezbediyor. Şehirde düzenlenen etkinlikler ve festivallerde de yamaç paraşütü pilotlarına yer veriliyor. Tandem uçuşlar gerçekleştiriliyor. Yamaç paraşütü kursu almak isteyenler Burdur’da YPEğitimi tarafından verilen kurslara katılabiliyorlar.  Yamaç paraşütü düşünülenin aksine son derece güvenli bir spor olarak biliniyor. Bu nedenle hemen herkes tarafından yapılabiliyor.

Yamaç Paraşütü Kursu 2022

Ancak elbette eğitimlere katılmak için bazı koşullara sahip olmak gerekiyor? Peki; bu koşullar nelerdir? Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenlerin nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?  Burdur’da yamaç paraşütü nerede yapılabilir? Burdur yamaç paraşütü fiyatları nasıl?

Burdur Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Hangi Koşulları Sağlamak Gerekiyor?

Burdur’da yamaç paraşütü kursu almak isteyenlerin bazı koşullara sahip olmaları gerekiyor. Yamaç paraşütü yapabilmek ve eğitimlere katılabilmek için yaş sınırı 16 olarak biliniyor. Uzman pilot eğitimlerine katılmak isteyenlerin 18 yaşını doldurmuş olması şartı aranıyor. Yamaç paraşütü uçuş ve eğitimleri için belirli bir boy ve kilo aralığına sahip olma şartı aranıyor. Gerekli boy aralığı 155 – 200 cm olurken; gerekli kilo aralığı 45 – 110 olarak biliniyor.

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Avşar Tepe Yamaç Paraşütü

Yamaç paraşütü ciddi sağlık problemleri bulunmayan hemen herkes tarafından yapılabilen bir spor… Kalp ve solunum rahatsızlıkları bulunanlar ne yazık ki yamaç paraşütü eğitimi alamıyor. Aynı zamanda uçuş gerçekleştirmelerinin de sakıncalı olduğu biliniyor. Burdur yamaç paraşütü eğitimi alabilmek için epilepsi, yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklara da sahip olmamak gerekiyor. Renk körleri ve hamilelerin eğitim almasının yasak olduğu biliniyor. Aynı zamanda uçuş gerçekleştirmeleri de sakıncalı olarak görülüyor.

Yamaç paraşütü eğitimi almak isteyenler için eğitim durumu da önem taşıyan unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. THK onaylı yamaç paraşütü kurslarına katılmak isteyen adayların en az ilköğretim diplomasına sahip olmaları isteniyor. Adayların öğrenim durumlarını kurs kayıtları sırasında sunacakları belgeyle göstermeleri bekleniyor.

Salda Gölü Yamaç Paraşütü

Uçuş okulları kurs kayıtları esnasında adaylardan bazı evraklar talep ediyor. Bu evraklar ile adaylar kurslara uygun olduklarını göstermiş oluyorlar. Sağlık durumu, eğitim durumu gibi Burdur yamaç paraşütü eğitimi için gerekli koşulları yerine getirdiklerini böylelikle belgelendirebiliyorlar. Kurs kayıtları sırasında talep edilen evraklar şu şekilde sıralanıyor;

  • Nüfus cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • Son altı ay içinde alınan adli sicil kaydı (18 yaşından büyükler için)
  • Kan grubu belgesi (Ehliyet veya kimlik kartında belirtilmiyorsa)
  • Öğrenim durum belgesi
  • Sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş olanlar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)
  • THK pulu

THK pulu adayların her eğitim seviyesi sonunda alacağı sertifikalara yapıştırılmak üzere isteniyor. Vesikalık fotoğrafların ise son 6 aya ait olması gerekiyor.

Burdur Yamaç Paraşütü Eğitimi İçin Ne kadar Bütçe Ayırmak Gerekiyor?

Burdur yamaç paraşütü fiyatları eğitimlerin niteliğine ve seviyesine göre farklılık gösteriyor. Kursiyerleri, P1, P2, P3, P4 ve P5 eğitimi olmak üzere beş aşamalı bir eğitim süreci bekliyor. Bu eğitimler Başlangıç Seviyesi Eğitimi, Orta Pilot, Deneyimli Pilot ve Uzman Pilot Eğitimi gibi isimlerle adlandırılıyor. Bu eğitimlere ek olarak; kursiyerler SİV Eğitimi ve Paramotor Eğitimi gibi farklı nitelikteki eğitimlere de katılabiliyorlar.

Her bir eğitim seviyesi farklı süreleri içeriyor. Eğitimler genellikle 20 – 30 gün sürüyor. Buna ek olarak; her bir eğitim seviyesi için farklı ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor. Burdur yamaç paraşütü eğitimi için gerekli ekipman desteği uçuş okulları tarafından veriliyor. Adayların her kurs seviyesi için 5 bin – 15 bin TL arasında değişen bütçeler ayırmaları gerekiyor. Kurslar süresince adayların konaklama ihtiyaçlarını kendilerinin karşılaması gerekiyor. Bu nedenle konaklama ve kişisel ihtiyaçlar için ek bir bütçeye ihtiyaç duyuluyor. Kurs ücretleri ve kayıtlar hakkında detaylı bilgiye uçuş okulu ve eğitmenler aracılığıyla ulaşmak mümkün oluyor.

Burdur Yamaç Paraşütü İçin Hangi Bölgeler Tercih Ediliyor?

Burdur’da yamaç paraşütü eğitimleri ve uçuşları söz konusu olduğunda ön plana çıkan iki farklı bölge bulunuyor. Bu bölgeler hem uçuşlar hem de eğitimler için tercih edilebiliyor. Burdur yamaç paraşütü eğitimi için tercih edilen ilk adres Salda Gölü oluyor. Salda Gölü yamaç paraşütü için son dönemlerin en popüler destinasyonlarından biri olarak biliniyor. Salda Gölü’nün eşsiz manzarasına karşı uçma fikri paraşüt tutkunlarını bölgeye çekmek için yeterli oluyor. Salda Gölü yamaç paraşütü uçuşları için başlangıç noktası Salda Kayak Merkezi oluyor. Uçuş süresi meteorolojik koşullara göre farklılık gösterse de ortalama 30 dakika sürüyor. Bölgede eğitim faaliyetleri de yürütülebiliyor.

Burdur Yamaç Paraşütü Fiyatları

Avşar Tepe yamaç paraşütü için Burdur’un tercih edilen bir diğer noktası oluyor. 1250 rakımlı Avşar Tepe yamaç paraşütü tutkunları için önemli merkezlerden biri oluyor. Avşar Tepe paraşüt eğitimleri için de elverişli bölgelerden biri olarak biliniyor.

Burdur yamaç paraşütü eğitimi hakkında detaylı bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?