Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

Erzurum Yamaç Paraşütü Eğitimi

Erzurum Yamaç Paraşütü Eğitimi 2022

Erzurum Yamaç Paraşütü Eğitimi

Erzurum yamaç paraşütü eğitimi için Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olarak biliniyor. Erzurum’da yamaç paraşütü için elverişli pek çok bölge bulunuyor. Palandöken bu bölgelerin başında geliyor. YPEğitimi, Erzurum’da yamaç paraşütü eğitimi veren uçuş okulları arasında yer alıyor. YPEğitimi’nin paraşüt tutkunları için avantajlı pek çok seçenek sunduğu biliniyor. Yamaç paraşütü ekstrem sporlar arasında yer aldığı için güvenli olmadığı düşünülüyor. Ancak yaygın kanının aksine yamaç paraşütünün son derece güvenli bir spor olduğu biliniyor. Yamaç paraşütü hemen herkesin yapabileceği spor dalları arasında yer alıyor.

Yamaç Paraşütü Kursu

Peki; yamaç paraşütü kursu almak isteyenlerin nasıl bir yol izlemesi gerekiyor? Uçuş okulları kayıtlar sırasında adaylardan hangi belgeleri talep ediyor? Erzurum yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Erzurum’da hangi bölgeler yamaç paraşütü için elverişli?

Erzurum Yamaç Paraşütü Eğitimi Almak İsteyenler Nasıl Bir Yol İzlemeli?

Erzurum’da yamaç paraşütü kursu almak için bazı koşulları sağlıyor olmak gerekiyor. 16 yaşını doldurmuş olmak ilk koşul olarak karşımıza çıkıyor. Uzman pilot eğitimleri için yaş sınırı 18 olarak biliniyor. Paraşüt eğitimlerine katılmak isteyen adayların 155 – 200 cm boy aralığında olmaları gerekiyor. Gerekli kilo aralığı ise 45 – 100 olarak biliniyor.

Kurslara katılmak isteyen adayların sağlık durumu önem taşıyor. Kalp ve solunum rahatsızlığı yaşayanların yamaç paraşütü yapmaları ve eğitim almaları mümkün olmuyor. Çünkü kalp ve solunum rahatsızlıkları uçuş esnasında risk oluşturabiliyor. Bunun yanı sıra; tansiyon, epilepsi gibi ciddi rahatsızlıkları bulunanlar da eğitimlerden faydalanamıyor. Aynı durum renk körleri ve hamileler için de geçerli oluyor.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Palandöken Yamaç Paraşütü

Erzurum yamaç paraşütü eğitimi almak için eğitim durumu da önem taşıyor. Eğitimlere katılmak isteyen adayların en az ilköğretim diplomasına sahip olmaları gerekiyor. Uçuş okullarının kurs kayıtları sırasında talep ettiği evraklar ise şöyle sıralanıyor;

  • Nüfus cüzdanı (Aslı ve Fotokopisi)
  • Son altı ay içinde alınan adli sicil kaydı (18 yaşından büyükler için)
  • Kan grubu belgesi (Ehliyet veya kimlik kartında belirtilmiyorsa)
  • Öğrenim durum belgesi
  • Sekiz adet vesikalık fotoğraf
  • Sağlık Raporu
  • Taahhütname (18 yaşını doldurmuş olanlar için)
  • Veli imzalı ve noter onaylı muvafakatname (18 yaşından küçükler için)
  • THK pulu

Erzurum Yamaç Paraşütü Eğitimi Fiyatları

Peki; Erzurum yamaç paraşütü fiyatları nasıl? Erzurum’da yamaç paraşütü eğitimi almak isteyen adayların her eğitim seviyesi için farklı bütçeler ayırmaları gerekiyor. Bu bütçeler 5 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Uçuş okulları adaylara eğitimleri süresince ekipman desteği veriyor. Bu anlamda ekipmanlar için ekstra bir bütçe ayırmaya gerek olmuyor. Ancak adayların konaklama masraflarını karşılamaları gerekiyor. Bununla birlikte kurs süresince gerekli diğer kişisel ihtiyaçlar da adaylar tarafından karşılanıyor. Eğitim ücretlerinin detaylarına YPEğitimi’nin web sitesi aracılığıyla ulaşılabiliyor. Aynı zamanda eğitmenler ve uçuş okulu ile irtibat kurularak daha detaylı bilgi edinmek mümkün olabiliyor.

Erzurum Yamaç Paraşütü Fiyatları

Erzurum’da Yamaç Paraşütü Eğitimi Alacakları Nasıl Bir Kurs Programı Bekliyor?

Erzurum yamaç paraşütü eğitimi için Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden biri olarak biliniyor. Erzurum’da yamaç paraşütü için elverişli pek çok bölge bulunuyor.

Erzurum yamaç paraşütü eğitimi beş aşamalı bir kurs sürecini kapsıyor. P1 eğitimi dışında tüm aşamalarda teorik ve uygulamalı eğitimler bir arada veriliyor. P1 eğitimi ise yalnızca teorik olarak sürdürülüyor. Adaylar kurs süresince hem yer eğitimi hem de uçuş eğitimi alıyorlar. Başlangıç seviyesinde eğitimler öncelikle düz arazilerde yapılıyor. Ardından kursiyerler hazır olduğunda eğimli arazilerde eğitimlere başlanıyor. Kursiyerler eğitimleri süresince telsiz eğitimi, GPS eğitimi gibi farklı eğitimler alıyorlar. Meteoroloji eğitimi paraşüt kursları için vazgeçilmez konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Eğitimler başlangıç seviyesinden uzman pilot seviyesine kadar uzanıyor. Kursiyerler ayrıca SİV Eğitimi ve Paramotor Eğitimi gibi farklı nitelikteki eğitimlere de yönelebiliyorlar.

Erzurum’da Yamaç Paraşütü Yapılabilecek Bölgeler

Erzurum yamaç paraşütü eğitimi ve uçuşları için tercih edilebilecek pek çok bölge bulunuyor. Palandöken yamaç paraşütü için akla gelen ilk bölge oluyor. Palandöken yamaç paraşütü için yalnızca Erzurum’un değil; Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olarak biliniyor. Palandöken’de yamaç paraşütü ile ilgili pek çok etkinlik düzenleniyor. Bölge eğitimler için de tercih ediliyor. Palandöken yılın farklı dönemlerinde yurt içi ve yurt dışından gelen paraşüt tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Karayazı yamaç paraşütü için tercih edilen Erzurum ilçelerinden biri oluyor. Karayazı yamaç paraşütü tutkunları için keyifli bir deneyimin adresi oluyor. Tekyazı yamaç paraşütü için tercih edilen bir diğer ilçe olarak karşımıza çıkıyor. Tekyazı yamaç paraşütü için Erzurum’un en elverişli bölgelerinden biri olarak görülüyor.

Çat yamaç paraşütü için Erzurum’da öne çıkan bir diğer ilçe oluyor. Çat, Erzurum’a 52 kilometre uzaklıktaki bir ilçe olarak biliniyor. Çat yamaç paraşütü uçuşları 1961 metre yükseklikten gerçekleştiriliyor. Bölge yamaç paraşütü eğitimi için de elverişli bir bölge olarak dikkat çekiyor.

Erzurum’da dikkat çeken bir diğer ilçe, Şenkaya İlçesi oluyor. Şenkaya yamaç paraşütü tutkunları için adrenalin dolu bir deneyim sunuyor. Şenkaya yamaç paraşütü uçuşları 1850 metre yükseklikten yapılıyor. Bölge eğitimler için de tercih ediliyor.

Erzurum yamaç paraşütü eğitimi hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sorularınız için YPeğitimi ile iletişime geçebilirsiniz. Görüş ve önerileriniz için bize web sitemiz ya da sosyal medya kanalları aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Bizi Facebook ve Instagram hesaplarımızdan takip edebilir, güncel gelişmelerden ve etkinliklerden haberdar olabilirsiniz.

Bize telefon numaralarımız aracılığıyla ulaşabilirsiniz;

0850 308 2143
0542 492 2022

 

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?