Çalışma Saatlerimiz:

08:00 - 22:00

Bizi Arayın:

05424922022

yamaç paraşütünde yunuslama

Yamaç Paraşütünde Yunuslama

Yamaç Paraşütünde Yunuslama Nedir?

Yamaç paraşütünde  Yunuslama  yanal eksende dönüş hareketi ile gerçekleştirilen bir tekniktir. Bu teknikte yanal eksende dalış hareketi fren komutları ile tetiklenir. Bu sayede kanadın öne ve arkaya salınması sağlanır. Her tekrarda salınımlar kontrollü bir şekilde daha da derinleştirilmektedir. Son olarak ise tek bir fren komutu ile dalışın durdurularak bitirilmesi ile son bulan harekete yunuslama olarak adlandırılır.

yamaç paraşütü yunuslama
yamaç paraşütü yunuslama

Yamaç Paraşütünde Yunuslama Yapmanın Nedenleri

Yunuslama genel anlamda oldukça basit bir teknik olarak görülür. Bu tekniği altında yatan dinamikler ise sizi iyi bir yamaç paraşütü pilotu yapacaktır. İyi bir pilot olmanız için bu teknik en etkili ve en temel kontrol egzersizidir.  Uluslar arası eğitim programlarından biri olan SIV yunuslama ile başlamaktadır. Bu kadar büyük bir programda bu tekniğe oldukça dikkat edilir. İlk adımda bu teknik ile başlar. Fakat ülkemizde yunuslama ciddiyetle takip edilmemektedir.

Yamaç Paraşütünde Yunuslama ile kazanılacak yetiler ise birden fazladır. Bu egzersiz ile

Oryantasyon kabiliyeti oluşmaktadır. Yani pilot bu egzersiz ile kendi durumunu ve kanatların hareketlerini doğru anlamak yolunda kendini geliştirmektedir. bu egzersiz ile oryantasyon kaybı önlenir.

Uçuş sırasında ya da acil durumlarda yanal eksende meydana gelen dengesizliklere ya da bozulmalara karşı hassasiyet gelişir. Bu durumların doğru algılanması sağlanır. Genelde deneyimsiz pilotlar burada teknik bazı konuları yanlış anlayabilir.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

yamaç paraşütü yunuslama nasıl yapılır
 

Yamaç Paraaşütünde  Yunuslama Nasıl Yapılır?

İlk defa yapacak biri için bu egzersiz biraz korkunç gelecektir.  Standartta başın üstünde olması gereken kanatlar bu harekette öne ve arkaya doğru hareket ettirilecektir. Yani normal bir uçuşta olmaması gereken bir duruma kanatları getirmeniz söz konusu olacaktır.  Fakat bu harekete kısa bir zaman diliminde alışmak mümkündür.  İlerleyen zamanlarda parkta bir çocuğun sallanması gibi duygular ile bu hareketi sürekli yapmak istenecektir.  Hatta bundan çok daha eğlenceli bir hareket olarak görülen yunuslama bağımlılık dahi yaratacaktır.

  Yunuslama temelde 2 ana bölümden oluşmaktadır.

  1. Yunuslama hareketi
  2. Dalışın durdurulması

  Burada yunuslama hareketi tırmanma, dalış ve hızlanmadan oluşmaktadır.

Dalış durdurma da bu hareketin pilot tarafından sonlanmasıdır. Genel mantık ile bakıldığında ilk etapta ürkütücü olan yunuslama sonraları büyük bir zevk haline dönüşmektedir. Eğlence ve macera dolu yamaç paraşütünde bu hareket pilotlar tarafından sıklıkla yapılarak eğlencenin dozu her aşamada daha da arttırılır.

Yamaç Paraşütü Eğitimi Kurs Katılım Formu

Eğitimlerimize katılmak ve eğitimlerimlerimiz hakkında bilgi almak için formu doldurun

Canlı Destek
Canlı Destek
Merhaba !
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?